Totaal aantal pageviews

donderdag 3 oktober 2013

Een heuse haan in huis.....

Het is vandaag donderdag 3 oktober 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend maar Uw Hoofdredacteur zit er al weer helemaal klaar voor. Er wacht immers opnieuw een zeer lange werkdag, zoals dat overigens de voorgaande dagen eveneens het geval was. Echter, het is al donderdag, hetgeen betekent dat het weekeinde tenminste enigszins lonkt. Iets waar Uw Hoofdredacteur zich bijzonder op verheugt. De temperaturen op dit eiland zijn momenteel namelijk dagelijks zo bijzonder hoog, dat slechts verkoeling door een duik in het blauwe zeewater verlichting brengt. Zover is het echter nog niet. Eerst wacht de dag van vandaag, een dag die naast werken in het teken staat van transporten nu, tussen de middag, een ritje over het eiland wacht om de Olijke Twee ter bestemder plekke te krijgen. Vanavond bij thuiskomst, zo tegen de klok van zevenen schat Uw Hoofdredacteur in, zal het komend weekeinde in ieder geval weer iets naderbij zijn gekomen. Het valt dus allemaal nog wel mee.

Ook gisteren was er sprake van een lange werkdag en keerde Uw Hoofdredacteur eerst aan het begin van de avond huiswaarts. Om vervolgens geconfronteerd te worden met Nadia, de huiskapster van het gezin Hoofdredacteur. Zij was er al een tijdje zo te zien. Immers, Moeder de vrouw was al keurig gekapt en dochterlief was al ontdaan van overbodige lokken. In eerste instantie kon Uw Hoofdredacteur de jongste olijkerd, Levi geheten, overigens niet bespeuren. Wel liep er een vreemd ventje in Huize Hoofdredacteur rond, althans zo leek het. Het ventje had verschillende uiterlijke kenmerken van een punker in wording, waarbij met name de hanenkuif in het oog sprong. Na enige tijd bleek de haan overigens te kunnen praten: "Hoi Pap. Ik ben het, Levi!" Uw Hoofdredacteur keek nog eens goed en ontdekte inderdaad wel enige trekken in het ventje die erop zouden kunnen duiden dat hij de waarheid sprak. "Waar zijn je mooie blonde lange haren gebleven?" zo vroeg Uw Hoofdredacteur. "Welnu  Pap, het is een heel verhaal", zo wist het kereltje.
"Je weet het vast wel. Bij mij in de klas zit mijn vriendje Hidde. Die ken je toch wel? Nou, je moet weten dat Hidde al heel lang een hanenkam heeft. Dat vind ik heel erg mooi. En dus heb ik Nadia gevraagd om me te knippen en te voorzien van een hanenkam. Leuk of niet? Zo lijk ik heel veel op Hidde. Kukelekuuuuu!" zo sprak de vreemde knul. Uw Hoofdredacteur dacht eens diep na en sprak: "Maar wat nou als Hidde's Moeder hem komt ophalen van school en denkt dat jij Hidde bent? Dan zitten wij zonder Levi aan tafel 's avonds. Of, en dat zou een oplossing kunnen zijn, dan nemen wij Hidde misschien wel mee. Dan zit Hidde 's avonds bij ons aan tafel. Dat kan natuurlijk ook." De hanenkam keek eens bedachtzaam in het rond en sprak de profetische woorden: "Daar is Hidde dan mooi klaar mee!" U begrijpt het al, de hanenkam is niet voor een gat te vangen. Gelukkig was het mannetje hedenochtend, in alle vroegte, nog superblij met zijn mooie kapsel. Nu moet slechts Uw Hoofdredacteur nog een beetje blij worden!

Binnenkort is het zover. Gisteren werd namelijk in verschillende media melding gemaakt van een wel zeer bijzondere gebeurtenis. De cup die helaas aan Nederland voorbij ging door toedoen van Gerd Muller en door de Argentijnen van Mario Kempes, komt binnenkort naar Curaçao. In de aanloop naar het Wereldkampioenschap Voetbal te Brazilië, reist namelijk de "Coupe Jules Rimet" de wereld rond. En, zoals gezegd, Curaçao mag zich dus verblijden in het bewonderen van deze enorm gewilde trofee. Nu is het mogelijk om, samen met de Coupe, op de foto te komen. En, U begrijpt, het wordt inmiddels toch echt hoog tijd dat er eens een Nederlander met deze Coupe op de foto komt. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Nee, er dienen doppen van flessen cola te worden verzameld en ingeleverd. Daarvoor ontvangt men dan een bon, zo begrijpt althans Uw Hoofdredacteur, waarmee toestemming kan worden verkregen de "Coupe Jules Rimet" te benaderen. U begrijpt het vast en zeker al: wijn of een koud biertje komt er in Huize Hoofdredacteur voorlopig niet meer in. Drie kratten cola heeft Uw Hoofdredacteur inmiddels alvast ingekocht. Proost!!
Wordt vervolgd.....  

1 opmerking: