Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 oktober 2013

In een zetel bij het toegangshek!

Inmiddels is het vandaag op het zeer warme eiland Curaçao zaterdag 26 oktober 2013 geworden. De ochtend is al om en de middag staat, bij een temperatuur die, in de schaduw, dik boven de dertig graden Celsius ligt, op het punt te beginnen. De ochtend was voor Uw Hoofdredacteur al voorbij voordat hij het in de gaten had. En, dat zult U wellicht begrijpen, dat had alles te maken met klussen die afgemaakt dan wel opgestart dienden te worden. Het betrof in dit geval allemaal klussen die afgelopen donderdag zouden worden verricht maar, Uw Hoofdredacteur schreef U dat al eerder, de werklieden waren op die dag niet echt in beweging te krijgen. Hoe anders zou dat gisteren liggen. Immers, de betreffende werklieden hadden Uw Hoofdredacteur verzekerd dat zij op de dag van gisteren alle nog te verrichten werkzaamheden in een dag zouden opknappen. En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, als een hondje zo trouw, al vanaf de vroege morgen in gereedheid zat om het toegangshek voor de werklieden te openen. Zat Uw Hoofdredacteur dus al om half acht bij het hek, om half twee zat hij er nog. Tijd om maar weer eens te gaan bellen. "Hallo U spreekt met de coördinator van de werkzaamheden. Oh hallo Hoofdredacteur, U weer? Wat zegt U, er is nog niemand? Dat is zeer vreemd. Maar ja, U weet hoe het op dit eiland gaat niet? Soms komt er gewoon niemand! Wat zegt U, ben ik er verantwoordelijk voor dat alles wordt gerepareerd. Oh ja, dat is ook zo. Daaraan had ik nog helemaal niet gedacht. Ik ga even actie ondernemen en bel U zo terug!"

Uw Hoofdredacteur wachtte  nog maar eens een uurtje bij het hek alvorens de telefoon begon te rinkelen. "Bon tardi, U spreekt weer met de coördinator. Ik heb een nare mededeling. De man die de airco zou komen repareren heeft een spoedklus. Hij kan dus niet komen vanmiddag. Wat zegt U? Oh, bij U was ook sprake van een spoedklus? Maar dat hebt U mij niet gezegd toen U vorige week zaterdag belde! Hoe het ook moge zijn, de man komt nu morgenochtend. En, om ervan verzekerd te zijn dat hij komt, kom ik zelf mee. De twee mannen die U gisteren toezegden om het toilet weer vast te komen zetten, die komen nog wel vanmiddag. Die zijn namelijk in dienst van mijzelf, dus weet ik ook zeker dat ze komen. Welnu, ik wens U nog een prettige middag en tot morgen."
Uw Hoofdredacteur, het was inmiddels half drie in de middag, nam zijn zetel bij het hek maar weer eens in. Wachten op de tweetal werknemers van de coördinator, die immers binnen afzienbare termijn zouden arriveren. Uiteindelijk was het zo tegen een uur of half negen in de avond toen Uw Hoofdredacteur in de verte een bekende stem hoorde. Het was die van Moeder de vrouw. "Hoofdredacteur, hoe zit het? Kom je nog eens binnen vandaag of denk je nu echt dat er nog een van die werklieden zal arriveren vandaag? Hoe is het, heb je een leuke dag gehad?"  En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur hedenochtend, wederom in alle vroegte, zijn zetel aan de poort weer kon innemen. Daadwerkelijk kon hij tegen negenen de heer coördinator verwelkomen. U zult kunnen begrijpen, het werd een zeer warm welkom. De toegezegde aircoman kwam echter eerst een uur later en dan ook nog pas na herhaaldelijk bellen. Inmiddels werkt de airco gelukkig dan wel weer en is de stroomstoring verholpen. Volgens meneer coördinator wordt het toilet in de loop van de middag weer vastgezet. Mocht U contact zoeken met uw Hoofdredacteur: deze is dus te vinden naast het toegangshek!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten