Totaal aantal pageviews

maandag 28 oktober 2013

Staat Uw mast al rechtop?

Er is, op het zo fraaie eiland Curaçao, vandaag een nieuwe week aangebroken nu het maandag 28 oktober 2013 is geworden. Terwijl Uw Hoofdredacteur achter zijn typemachine heeft plaatsgenomen, vertoeft Moeder de vrouw inmiddels al op haar werkplek en genieten de beide olijkerds al van een lange schooldag. Feitelijk heeft Uw Hoofdredacteur vakantie, echter de praktijk blijkt een stuk weerbarstiger. Zo kon het dan ook zijn dat sprake was van een korte nacht, nu immers Uw Hoofdredacteur eerst in de nachtelijke uren een rapportage kon opleveren die beslist gereed moest komen. Ook vanochtend heeft Uw Hoofdredacteur weer verplichtingen nu er een vergadering op de agenda is gekomen. Van vakantie is dan ook niet echt sprake, zo lijkt het althans. En dat allemaal terwijl er in Huize Hoofdredacteur toch ook nog wel het een en ander dient te geschieden. Naast allerlei klusjes als het vervangen van lampen enzovoort heeft namelijk het water in het zwembad van Uw Hoofdredacteur spontaan besloten de kleur aan te nemen van het ernaast gelegen gras. Zo krijgt het woord vakantie dan ook plots een geheel andere betekenis!

Vandaag verwacht Uw Hoofdredacteur weer eens bezoek. Een bezoek dat overigens afgelopen vrijdag al telefonisch bij Uw Hoofdredacteur werd aangemeld. In de vroege ochtend rinkelde op die dag de telefoon en meldde zich vervolgens keurig een dame: "Bon dia Hoofdredacteur. U spreekt met TDS. Staat Uw mast al rechtop?" Uw Hoofdredacteur was, zo zult U kunnen  begrijpen, wel een ietwat overdonderd door deze rechtstreekse vraag, maar slaagde er desalniettemin in om uiterst kalm te blijven. "Hoe bedoelt U mevrouw?" De dame: "Welnu meneer, ik ben, zoals gezegd, van de afdeling verhuizingen van TDS. Dat is Uw televisiebedrijf. Wij komen regelen dat U, vanaf volgende week maandag, weer kunt genieten van programma's als Sesamstraat. Echter, daarvoor is het van groot belang te weten of Uw mast al rechtop staat. Kunt U dat even verifiëren?" Uw Hoofdredacteur vroeg een moment respijt en wandelde eens om Huize Hoofdredacteur heen; speurend naar een mast. Welnu, de mast werd gevonden en daarbij bleek het gevaarte inderdaad rechtop te staan. Keurig gaf hij zijn bevindingen dan ook door aan de dame. "Dat is mooi meegenomen Hoofdredacteur. Dan komen wij maandagmiddag om Uw mast klaar te maken. We komen tussen een en vier uur. Tot maandag!" U begrijpt, vol verwachting zal Uw Hoofdredacteur vanmiddag zitten te wachten.
De Olijke Twee konden vanochtend bijna niet wachten om te mogen vertrekken naar hun school. Vandaag wordt namelijk de aftrap gegeven voor de jaarlijkse "Kinderboekenweek." En juist om die aftrap was het de beide olijkerds te doen. Al wekenlang waren beiden aan het oefenen op een dansje op de muziek van "Klaar voor de start." Het is immers de bedoeling dat de leerlingen, waaronder dus de Olijke Twee, hedenochtend een podium betreden om er een spetterend optreden te gaan verzorgen. Er diende dan ook naar school te worden gekomen in sportkleding, zo luidde de instructie. De jongste olijkerd, Levi geheten, leverde dit vanochtend behoorlijk wat problemen op. Wat was namelijk het geval? Welnu, nu zijn hoofd redelijk lijkt te zijn genezen van een fikse val, besloot het ventje dat het weer eens tijd werd voor een volgend avontuur. De middag van gisteren werd dan ook besteed aan het beklimmen van de scherpe rotsen rond het zwembad. Dat deze onderneming prima was geslaagd bleek hedenochtend. De beide grote tenen van het mannetje bleken namelijk, aan de onderzijde, geheel te zijn ontdaan van huid. U kunt zich voorstellen, het ventje stond niet echt te juichen toen hij zijn sportschoenen diende aan te trekken. Gelukkig zag hij de praktische voordelen van dit ongemak onmiddellijk in: "Pap? Vrijdag hebben we toch een feest rond Halloween? Ik verkleed me dan als een zombie. Lopen als een zombie kan ik immers al?"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten