Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 oktober 2013

Wat erg! Weer acht weken wachten!

Het is vandaag zaterdag de 12e oktober 2013 geworden op het nog altijd bijzonder warme eiland Curaçao. Het is weekeinde, de drukke werkweek zit er eindelijk op. Alle kans om dus weer te gaan genieten van een aantal vrije dagen, hetgeen het gezin Hoofdredacteur vast en zeker zal gaan doen. Immers, het wordt een druk weekeinde nu er, naast de wekelijkse activiteiten als muziek- en zangles, een aantal bijzondere activiteiten staan gepland. Zo zal het vanmiddag dan ook kunnen gebeuren dat het gezin Hoofdredacteur zal gaan genieten van een heuse Caribean Sunset boottocht met de Pelican Express. Zo tegen de klok van half vijf in de middag zal de loopplank van de boot worden betreden om uit te varen richting Spaanse Water. Hapjes en drankjes zijn ook aanwezig aan boord, zo vermeldde de uitnodiging. U begrijpt, vast en zeker weer een avontuur om naar uit te kijken.

Echter, voordat het zover is, dient Moeder de vrouw eerst nog andere zaken te regelen. Het is namelijk zo dat Moeder de vrouw, met ingang van komende dinsdag, wekelijks les gaat volgen. Nu zij dagelijks voor de klas staat en zij haar pupillen allerlei wetenswaardigheden en andere belangrijke vaardigheden tracht aan te leren, is het van belang de zangkwaliteiten te verbeteren. Althans, volgens Moeder de vrouw. En, zo kan het dan ook zijn dat zij, vanaf volgende week, zang- en gitaarles gaat volgen. Daarom dient er, vandaag dus, een muziekwinkel te worden bezocht om een echte gitaar te gaan aanschaffen. Eerder deze week had Moeder de vrouw al een geschikt exemplaar gespot. Het feit echter dat deze gitaar werd verkocht in de speelgoedwinkel van "Toys 'R  Us" weerhield Moeder de vrouw nog enigszins. Nu is Uw Hoofdredacteur persoonlijk nogal gecharmeerd van Spaanstalige liederen. Dientengevolge raadde hij Moeder de vrouw dan ook aan om over te gaan tot de aanschaf van een Spaanse gitaar. "Ik ga eerst eens even rustig kijken", zo berichtte Moeder de vrouw. Uw Hoofdredacteur wacht de uiteindelijke keuze dan ook maar rustig af.
Gisteren was het weer eens zover. Terwijl Uw Hoofdredacteur razend druk was met geheel andere werkzaamheden, verbleef collega Bullie in de loods op Industriepark Brievengat. Immers, er was weer eens een container uit het verre en kille Nederland binnengevaren. En, U begrijpt het al, die container diende zo spoedig mogelijk te worden gelost. Vergezeld door een aantal "zware jongens" meldde collega Bullie zich dan ook al vroeg in de ochtend bij de loods. Ditmaal werd hij geconfronteerd met ongeveer 30.000 kilo aan fitnessapparatuur. Het mocht dan ook geen wonder heten dat menige zweetdruppel over de lijven van de arbeiders stroomde. Echter, al na een paar uur ontving Uw Hoofdredacteur bericht van collega Bullie. "We hebben de container leeg! Gelukkig. Ik ga nu weekeinde vieren!" Alle waardering, wederom werd een gigantische klus met grote snelheid geklaard.

Voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee betekent dit weekeinde dat het einde van hun vakantie nadert. Een vrije week die voor hen voorbij is gevlogen, zoveel begreep althans Uw Hoofdredacteur. Welhaast elke dag werd door het drietal iets leuks ondernomen. Zo werden bezoeken gebracht aan St. Barbara Beach, aan Blue Bay Beach en gisteren aan het zo fraaie strand van Cas Abou. Ietwat mijmerend zat Moeder de vrouw, voorzien van een koel glas witte wijn, gisterenavond dan ook uit te kijken over de, door het maanlicht beschenen, Caribische zee. "Het zit er helaas bijna weer op", zo verzuchtte Moeder de vrouw. "Nu moet ik weer acht weken lang dagelijks werken alvorens ik weer van vakantie kan gaan genieten. Wat erg, wat erg!" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur had alle begrip voor deze ellende. Je zult toch maar weer acht weken moeten werken vooraleer je weer vakantie hebt. Dat is toch bijna een onmogelijke opgave?
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten