Totaal aantal pageviews

dinsdag 15 oktober 2013

Het is veilig! Ze dragen immers handschoenen.....

Terwijl op het zo fraaie eiland Curaçao dinsdag de 15e oktober 2013 is aangebroken, speelt er weer eens van alles rond het gezin Hoofdredacteur. Het is toch werkelijk niet te geloven? Het is namelijk zo dat het gezin Hoofdredacteur binnenkort haar huidige woning zal gaan verruilen voor een geheel andere woonplek in Julianadorp. Tot zover is er niets aan de hand. Echter, zoals te doen gebruikelijk bij een verhuizing, dienen er dan adreswijzigingen te worden doorgegeven opdat de postbezorging goed wordt geregeld. Ook tot zover is er nog niets aan de hand. Tenslotte dient er ook nog geregeld te worden dat abonnementen op televisie, telefoon en internet kunnen worden overgeschreven naar het nieuwe adres. En juist daar gaat het mis. Wat is namelijk het geval? Welnu, dit abonnement is in het verleden afgesloten door Moeder de vrouw. Dientengevolge dacht Uw Hoofdredacteur dat het goed zou zijn om, alvorens af te reizen naar een loket van UTS, eerst maar eens even telefonisch contact met UTS op te nemen. Na slechts een minuut of dertig in "de wachtstand" te hebben gestaan, waarbij niet aan te horen muzikale klanken de oren van Uw Hoofdredacteur binnenstroomden, kwam er eindelijk een dame aan het apparaat.

"Goedemorgen, met UTS. waarmee kan ik U van dienst zijn?" zo vroeg de dame. Uw Hoofdredacteur deed uit de doeken dat hij voornemens was met zijn gezin te gaan verhuizen en vroeg aan de dame welke formaliteiten hij daarvoor zou dienen te vervullen. "Het abonnement staat op naam van Uw vrouw", zo wist de dame. "Verhuist Uw vrouw ook mee?" Toen Uw Hoofdredacteur daarop bevestigend antwoordde weerklonk slechts een geringschattend "Ja, ja," De dame legde vervolgens uit dat verhuizingen op Curaçao veelvuldig voorkomen, waarbij klaarblijkelijk regelmatig werd besloten om de vrouw des huizes niet mee te verhuizen. "U kunt dan ook wel zeggen dat Uw vrouw ook meegaat, maar wie zegt ons dat dit ook inderdaad het geval is?" Uw Hoofdredacteur informeerde nog eens voorzichtig of hij sprak met de afdeling overschrijving abonnementen. Dit om zeker te weten dat hij niet was verbonden met de PAAZ afdeling van het St. Elisabeth Hospitaal. "Nou, dit gaat U zo niet lukken hoor! U dient een machtiging van Uw echtgenote mee te brengen naar het loket. Daaruit dient duidelijk te blijken dat zij mee gaat verhuizen. Dit om te voorkomen dat U alleen verhuist en de televisie, de telefoon en de computer meeneemt terwijl Uw vrouw de rekening moet betalen. Dat is niet eerlijk!" zo wist de dame. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur reist vandaag maar weer eens af naar een loket waar waarschijnlijk urenlang moet worden gedebatteerd over de noodzaak om Moeder de vrouw mee te verhuizen. "Make my day!"
In alle vroegte bracht Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee vanochtend naar school. In de auto ontspon zich, zoals welhaast iedere ochtend, weer eens een boeiend gesprek. "Pap, jouw auto heet toch een Isuzu?" zo merkte dochterlief Julia op. "Niet dat ik het geen leuke auto vind, maar ik zag op televisie dat er ook auto's zijn met een steigerend paard erop. Volgens mij was de naam ervan Ferrari. Is het niet mogelijk dat je de Isuzu verruilt voor zo'n merk Pap? Het zijn namelijk zulke mooie auto's!" Uw Hoofdredacteur legde het meiske uit dat de in de portemonnee van haar vader aanwezige pecunia een dergelijke aanschaf volstrekt niet zouden toelaten. "Oh, dus die auto's zijn duur Pap? Zo duur dat je haast Koning moet zijn om er eentje te kopen?" zo vroeg dochterlief. Toen Uw Hoofdredacteur haar berichtte dat het voor het Koningshuis toch mogelijk zou moeten zijn om een fraaie Ferrari aan te schaffen, nam het meiske daarmee genoegen. "Je bent nu immers geen Koning Pap, niets aan te doen!" Uw Hoofdredacteur merkte vervolgens op dat het Land Curaçao binnenkort door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima  zal worden bezocht. "Kunnen we dan even kijken in  welke Ferrari ze rijden Pap?" zo vroeg het olijke tweetal. Uw Hoofdredacteur legde uit dat de Ferrari waarschijnlijk niet mee zou komen rijden naar Curaçao, hetgeen overigens een niet al te grote teleurstelling bleek. "Kunnen we dan wel even naar ze gaan kijken Pap?" zo luidde de vraag van dochterlief. "Dat is zeker mogelijk", wist Uw Hoofdredacteur. "Als je maar niet denkt dat ik ze een handje ga geven, dat durf ik niet", zo deelde zoonlief Levi mee. "Ach joh, ze hebben altijd handschoenen aan! Het is dus volkomen veilig om ze een hand te geven. Zo kunnen ze immers geen bacillen overdragen", zo berichtte dochterlief. Geheel gerustgesteld stapten beiden vervolgens bij school uit de Isuzu Ferrari van Uw Hoofdredacteur. Pfffff......

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten