Totaal aantal pageviews

donderdag 31 oktober 2013

Spijt?

Op het zo fraaie eiland Curaçao vordert de week alweer gestaag nu het inmiddels donderdag 31 oktober 2013 is geworden. Morgen is het op de kop af drie jaar geleden dat het gezin Hoofdredacteur uit haar huis spoelde toen Curaçao een staartje van de tropische storm Tomas over zich heen kreeg. Daaraan moest Uw Hoofdredacteur gisteren en vanochtend even denken toen plots de regen met geweld uit de hemel plensde. Wat een water, wat een water. Gelukkig werden de sluizen weer tijdig dichtgezet en bleef Uw Hoofdredacteur het leed van een ingestorte muur ditmaal bespaard. Zo langzamerhand, het is nog vroeg op dit eiland, klaart het inmiddels weer wat op en breekt voorzichtig een zonnestraaltje door de wolken. De omstandigheden zijn overigens niet vreemd; het regenseizoen is immers aanstaande. Uw Hoofdredacteur kon gisteren genieten van zijn eerste echte vakantiedag. Het werd een dag die in het teken stond van klussen. Er diende wat buitenverlichting te worden aangebracht waarmee de dag prima kon worden gevuld. Daarnaast werd uitvoerig gesproken met deskundigen op het gebied van zwembadverzorging nu het bad van het gezin Hoofdredacteur steeds meer uiterlijke kenmerken van een voetbalveld gaat vertonen.

De dame van de poolservice was oprecht verbaasd over de kleur van het zwembad. "Het is heel erg groen. Dat is vreemd! Normaal gesproken is het water toch blauw meneer?" Uw Hoofdredacteur had dan ook al snel in de gaten dat de pooldame niet echt voor een oplossing op korte termijn zou kunnen zorgen. "Weet U wat meneer? Ik bel even mijn baas. Wellicht dat die een oplossing weet", zo berichtte de dame. De baas van de poolservice bleek helderziend. Hij kon namelijk, van kilometers afstand, prima zien wat er aan het water schort. Er moesten de nodige chemicaliën worden toegevoegd, zo wist de baas. Vervolgens dient het zwembad een dag of drie met rust te worden gelaten waarna, komende zaterdag, het water van een nieuwe frisse kleur zal worden voorzien. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur heeft er op voorhand nog niet al te veel vertrouwen in dat het euvel op zaterdag zal zijn verholpen. Maar goed, tot die tijd kleurt het zwembad wel prima bij de rest van de tuin!
Gisterenavond had Uw Hoofdredacteur het ruim alleen, al kwam collega Bullie nog wel even langs in gezelschap van een Zwolse collega. Moeder de vrouw ging namelijk, in aanwezigheid van twee collega's, een avondje naar de film. "Gezellig, ik heb er echt zin in", zo wist Moeder de vrouw, voor haar vertrek, te melden. Terwijl Uw Hoofdredacteur de beide olijkerds onder de wol stopte, ging Moeder de vrouw dan ook blijgemutst op pad. Aan het einde van de avond keerde Moeder de vrouw, geheel in gedachten verzonken, huiswaarts. Dat zij in gedachten verzonken was bemerkte Uw Hoofdredacteur toen het schuifhek van afstand werd geopend waardoor de beide trouwe viervoetertjes van het gezin Hoofdredacteur alle ruimte kregen om de tuin te verlaten. Dit terwijl Moeder de vrouw normaliter eerst even toetert opdat de blaffertjes kunnen worden ingesloten. "Heb je een leuke avond gehad?" zo vroeg Uw Hoofdredacteur nadat de jacht op de viervoeters succesvol was afgesloten. Sniffend en met betraande ogen liet Moeder de vrouw weten dat het geen leuke avond was geweest. "Het was zo een ontzettend zielige film. Het ging over middelbare scholieren waarvan er een zodanig werd gepest dat het leidde tot een vreselijke afloop. Bah! Ik moest de hele tijd met een zakdoek in de hand zitten!" Het bleek te gaan om de film "Spijt!" Snel schonk Uw Hoofdredacteur dan ook maar een glaasje wijn voor Moeder de vrouw in, die vervolgens langzamerhand gelukkig weer wat bij zinnen kwam. Nou ja, mocht U dus zin hebben in een rotavond? Ga dan gerust een avondje naar de bioscoop, ga naar de rolprent "Spijt" en neem een paar zakdoeken meer! U krijgt er vast en zeker geen spijt van.

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten