Totaal aantal pageviews

woensdag 2 oktober 2013

"Wij hebben toch ook recht op privacy?"

Het is woensdag 2 oktober 2013 geworden op het nog altijd snikhete eiland Curaçao. Nog altijd waait er nauwelijks een zuchtje wind en de zee achter Huize Hoofdredacteur vertoont dan ook alle uiterlijke kenmerken van een spiegel. Gelukkig verricht Uw Hoofdredacteur deze week zijn werkzaamheden vanuit een tot koelcel gekoelde vergaderruimte. Het enige wat enigszins lastig is, is het verlaten van die ijskoude ruimte. Wanneer namelijk de buitenlucht wordt betreden en een temperatuurverschil van ongeveer 15 graden wordt overbrugd, voelt dat gelijk een mokerslag. Maar goed, Uw Hoofdredacteur wil volstrekt niet klagen. Het leven in de buitenlucht, nu het binnen veel te warm is, kent immers vele voordelen. Het is dus woensdag vandaag op dit mooie eiland, hetgeen betekent dat er voor de Olijke Twee en voor Moeder de vrouw nog slechts enkele dagen resteren alvorens het vakantie wordt. Zoonlief Levi had de consequenties daarvan nog niet helemaal in de smiezen. "Pap, hebben we volgende week vakantie? Is er dan ook geen muziekles? En, is er dan ook geen voetbal of turnen? Och, wat jammer. Ik had veel liever gehad dat we geen school zouden hebben!" Het ventje toonde zich dan ook uitermate verrast dat de vakantie tevens betekende dat de school zou sluiten.

Na een drukke werkdag gisteren keerde Uw Hoofdredacteur eerst tegen half zeven in de avond huiswaarts. Hij werd begroet door Moeder de vrouw en beide olijkerds, een bordje op tafel en een mooi verhaal. Wat was namelijk het geval? Welnu, gisteren diende Uw Hoofdredacteur tussen de middag de beide olijkerds van hun school te halen en een uurtje later af te leveren bij de school van Moeder de vrouw. Zij zou de olijkerds even later dan weer meenemen richting Huize Hoofdredacteur. U ziet, dagelijks dienen er nogal wat transportbewegingen te worden geregeld! Uw Hoofdredacteur werd tevens verantwoordelijk geacht voor het verstrekken van voedsel aan het immer hongerige tweetal. Daarvoor werd een oplossing gevonden door de "Burger King" te gaan bezoeken. Nu was het zo dat dit pand niet eerder door beide olijkerds was bezocht en de verrassing bleek dan ook uitermate geslaagd.
Er werd iets soortgelijks uitgeserveerd als de zogenaamde "Happy Meals" van concurrent McDonald's, hetgeen de herkenbaarheid zeer ten goede kwam. "Wat een leuke McDonald's is dit", verzuchtten de olijkerds met regelmaat hardop. Toen, na de maaltijd, nog de gelegenheid werd gevonden een half uurtje te klimmen in een nieuw speeltoestel, kon de dag der olijkerds helemaal niet meer stuk. Nadat de overdracht van het tweetal had plaatsgevonden, keerde Moeder de vrouw vervolgens met beiden naar huis. Er wachtte dochterlief immers nog een pianoles. Echter, de pianoleraar was nauwelijks de deur uit, of de zogenaamde verkleedkist werd gevonden. "Zullen we Vadertje en Moedertje spelen Levi?" zo vroeg dochterlief. "Dat is goed! Dan ben ik broer en jij bent zus!" zo berichtte zoonlief. Moeder de vrouw maakte snel een foto van het uitgedoste tweetal. Dat werd echter niet zomaar geaccepteerd: "Prima dat je ons portretteert, als je de foto maar niet onmiddellijk weer op Facebook zet! Wij hebben immers ook wel degelijk recht op privacy hoor Mam", zo wisten de beide olijkerds. Toen Moeder de vrouw meende daarmee niet veel te maken te hebben en dientengevolge de afdruk toch plaatste op Facebook, werd Uw Hoofdredacteur met het verhaal geconfronteerd. Gelukkig is zijn empathisch vermogen groot en keerde de rust in Huize Hoofdredacteur snel terug.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten