Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 oktober 2013

Op het gevoel.....

Op het wederom zeer hete eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 5 oktober 2013 geworden. De dag is al vele uren oud en in Huize Hoofdredacteur zijn al bergen werk verzet. Het is immers zo dat het gezin Hoofdredacteur binnenkort haar boeltje dient op te pakken om te gaan verkassen naar een andere woning. En, U begrijpt, dan dienen er vele zaken in dozen te worden gestopt om de overhuizing te vergemakkelijken. Met name Moeder de vrouw was vanochtend, terwijl Uw Hoofdredacteur nog heerlijk op een oor lag, al druk doende om de boel in te pakken. Schilderijen moesten van de muur, boeken van de plank en overtollige huisraad werd aan de weg gezet. Inmiddels is die overtollige huisraad, van beeldjes tot koelkast, overigens geheel verdwenen nu bleek dat verschillende passanten die boedel nog prima konden gebruiken. Het wordt dus steeds leger in Huize Hoofdredacteur. En dat terwijl de vakantie van Moeder de vrouw en de Olijke Twee eerst net is aangevangen. Dat belooft dus nog wat de komende weken!

Gisterenmiddag was het weer eens zover. Uw Hoofdredacteur ontving een telefoontje van het bedrijf dat regelmatig vele goederen vanuit Nederland verscheept naar Curaçao. Er stond weer een nieuwe container voor Uw Hoofdredacteur klaar bij de douane. Ditmaal was het immense ding gevuld met ongeveer 30.000 kilo aan fitnessapparatuur. Uw Hoofdredacteur berichtte de dame dat hij onderweg zou gaan naar de loods op Brievengat om de toegangsdeur te openen opdat de container in de loods geplaatst zou kunnen worden. Noodgedwongen diende zoonlief Levi, die in gezelschap was van vriend Timo, mee te reizen. In de loods aangekomen waren de beide knapen overigens niet meer te houden. Er werd geracet op een heuse rollator en ook een karretje leverde de heertjes veel lol op.
"Tuut, tuut", weerklonk het op de straat.      Een gigantische truck, met daarachter de container, werd voor de loods gereden. "Bon tardi, bon tardi", zo wist de chauffeur. "Ik rijd de container wel even voor U naar binnen hoor!" Uw Hoofdredacteur keek nog eens even naar het enorme ding dat achter de truck hing en vroeg aan de vrolijk lachende chauffeur of het gevaarte wel door de deur zou kunnen. "Weet U zeker dat het past?" De chauffeur keek Uw Hoofdredacteur geringschattend aan alvorens hij sprak: "Ik heb mijn hele leven al een uitstekend gevoel voor verhoudingen. Ik doe dat gewoon op mijn gevoel. En, mijn gevoel zegt dat het ook ditmaal precies past. Ik maak een beetje vaart en U zult zien, het gevaarte staat in een mum van tijd in de loods!" Er werd gas gegeven en de chauffeur zette de truck, op zijn gevoel, in de achteruit. Meter voor meter schoof de container naar binnen. Tot er plots een enorme knal weerklonk en de container vast bleek te zitten onder de muur. De pui welhaast aan gort gereden. Het zat ditmaal klaarblijkelijk niet helemaal goed met het gevoel van de chauffeur. "Mama Mia", sprak de man plots in vloeiend Italiaans.

U begrijpt, het was nog een heel gedoe om de truck weer los te krijgen. De container werd uiteindelijk gestald op straat waarbij werd afgesproken dat men zich volgende week wederom zal melden. Dan immers, is collega Bullie weer op het eiland en dient de lading te worden gelost. Men zal dan de container, met de deuren geopend, voor de ingang plaatsen opdat de lading uit het geheel kan worden verwijderd. Wel dient er een bakje cement mee te worden genomen om de pui weer wat in een normaal model te krijgen. "Piece of cake", zo berichtte de internationaal chauffeur, "Ook metselen doe ik altijd op mijn gevoel!"
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten