Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 oktober 2013

Het was acht jaar geleden.....

Het is om zes uur in de ochtend van dinsdag 8 oktober 2013 nog enigszins donker op Curaçao. Het is nog uitermate stil in Huize Hoofdredacteur waar, buiten Uw Hoofdredacteur zelf, iedereen nog diep in slaap is. Wat een voorrecht is het toch om vakantie te hebben, zoals dat voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee geldt. Uw Hoofdredacteur daarentegen is wederom de pineut vandaag nu er door hem gewoon dient te worden gewerkt. Voor de Olijke Twee zal het opstaan overigens nog wel enige tijd duren, nu Moeder de vrouw hen gisteren verraste op een uitje naar het aquapark van Kunuku. Immers, toen Uw Hoofdredacteur aan het einde van de middag huiswaarts keerde, trof hij twee volslagen uitgeputte kinderen aan op de bank, met prachtig witgekleurde gezichten. Het was namelijk zo dat beiden behoorlijk gekleurd waren geraakt door de felle zon. Moeder de vrouw kende daarvoor een uitstekende remedie: het tweetal werd ingesmeerd met Griekse yoghurt! Het moet gezegd, het bleef een vreemd gezicht om te zien hoe zoonlief Levi, met immer langer wordende tong, trachtte de yoghurt van zijn eigen snuitje te likken. Maar goed, wellicht dat er van verbrandingsverschijnselen door het gebruik van de tzatziki geen sprake zal zijn.

In Huize Hoofdredacteur wordt er vandaag een klein feestje gevierd. Vandaag is het namelijk exact acht jaar geleden dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur in 2005 in het huwelijksbootje stapten. Het lijkt wel alsof het gisteren was, al is er in deze periode wel enorm veel gebeurd. Het staat Uw Hoofdredacteur allemaal nog goed bij. Het was op de achtste oktober 2005 in Nederland, althans in Almelo, zeer mooi weer. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur werden door de vader van Moeder de vrouw, die voor deze gelegenheid was benoemd tot buitengewoon ambtenaar der Burgerlijke Stand, in de echt verbonden in het Wetshuys te Almelo. Daarna werd al lopende, dwars door het centrum van de stad der Heraclieden, de afstand naar de feestlocatie afgelegd. Aldaar werd, samen met een behoorlijk gezelschap, genoten van een hapje en een drankje onder de bezielende muzikale begeleiding van Gait Peterman met zijn trekharmonica. En U begrijpt, bij deze feestelijke gebeurtenis wordt vandaag best even stilgestaan.

Het was overigens gisteren, aan het begin van de avond, toen Uw Hoofdredacteur huiswaarts keerde, een drukte van belang in Huize Hoofdredacteur. Allereerst meldde zich namelijk, na een afwezigheid van vele maanden, de Haïtiaanse tuinman Nato. Hij kwam de tuin doen, zo meldde hij om vervolgens, en passant, aan te schuiven aan tafel voor een overheerlijke maaltijd. Nadat hij was uitgegeten en de zegen had uitgesproken over de kookkunsten van Moeder de vrouw, weerklonk opnieuw de deurbel. Ditmaal was het Ibi, de leider, directeur sportief, terreinknecht en manus van alles van voetbalclub Jong Colombia. Allereerst merkte hij op dat hij, eerder op de dag, Moeder de vrouw had verblijd met een drietal roze vissen, die overigens door Moeder de vrouw als zalm waren aangemerkt. Het bleek echter te gaan om mooie Red Snappers, die binnenkort de BBQ dan ook zullen gaan sieren. "Nu heb ik nog een klein probleem", zo berichtte Ibi. "Volgende week gaan we met de jeugd op voetbalkamp naar Soto en ik heb nog geen sponsor voor de bus kunnen vinden. Wat denkt U ervan Hoofdredacteur?
Uw Hoofdredacteur wist al snel hoe laat het was en trok maar weer eens zijn portemonnee. Opnieuw een dorpsgenoot gelukkig gemaakt. Onder vele dankbetuigingen verdween Ibi naar het voetbalveld, of naar de plaatselijke snek, om plaats te maken voor collega Bullie. Deze keerde immers gisterenmiddag terug uit het verre Nederland, alwaar hij een weekje bij zijn gezin had verbleven. In zijn hand droeg Bullie een groen plastic tasje, hetgeen allerlei boodschappen voor Uw Hoofdredacteur bleek te bevatten. Die ziet, vanaf vandaag, de toekomst dan ook weer rooskleurig tegemoet nu in het tasje een drietal brilletjes van de HEMA aanwezig bleken te zijn. U ziet, het was dan weliswaar een drukte van belang in Huize Hoofdredacteur, maar het leverde dan ook wel weer het een en ander op!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten