Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 oktober 2013

"Kom naar Kamer 2323!"

Vandaag is het, op het zeer zonnige eiland Curaçao, vrijdag 11 oktober 2013 geworden. Uw Hoofdredacteur is weer boven water, maar daarover later meer. Het is vandaag de laatste werkdag van een drukke week, al had Uw Hoofdredacteur gisteren een vrije dag omdat het drie jaar geleden was dat het eiland Curaçao een heus Land werd. Ook collega Bullie heeft vandaag zijn handen meer dan vol. Immers, er zal wederom een zwaar beladen container met goederen dienen te worden gelost. Maar goed, het is dus wel de laatste werkdag van de week, hetgeen betekent dat het weekeinde wacht. Een weekeinde waarin overigens weer eens vele leuke activiteiten staan te wachten. Zo zal het gezin Hoofdredacteur bijvoorbeeld op zaterdagmiddag kunnen genieten van een heuse boottocht welke hen werd aangeboden. U ziet, de vooruitzichten zijn weer prima te noemen. Echter, allereerst wordt het hoog tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" nu U daarvan gisteren verstoken moest blijven.
 
Wat was er dan eigenlijk aan de hand op de dag van gisteren? Welnu, feitelijk begon het verhaal al een dag eerder, op de woensdag namiddag. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur deze week zijn achtjarige huwelijksdag vierde. Op de bewuste dag ontving Uw Hoofdredacteur, van Moeder de vrouw, een kaartje met een lieve tekst. Echter, de tekst bevatte ook de mededeling dat Uw Hoofdredacteur zich op de bewuste woensdag, na werktijd, zou moeten melden in het ver weg gelegen St. Barbara Beach Hotel. Nu moet U weten, dit betreft een zeer luxueus hotel met diverse gerenommeerde restaurants. Want, zo redeneerde althans Uw Hoofdredacteur, er zou hem vast een zeker een etentje worden aangeboden. Iets waarvoor Uw Hoofdredacteur de lange reis naar de Oostkant van Curaçao dan ook maar al te graag over had.
En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, zo tegen de klok van zessen in de middag, de reis inzette naar St. Barbara. Een ritje dat, gezien de drukte op de weg, al gauw ongeveer drie kwartier in beslag zou nemen. Via een vele kilometers lange oprijlaan bereikte Uw Hoofdredacteur uiteindelijk het hoofdgebouw van St. Barbara. Na een tijdje zoeken constateerde Uw Hoofdredacteur echter dat er van Moeder de vrouw geen spoor was. Toch maar eens even bellen dus. "Ha Moeder de vrouw. Met de Hoofdredacteur. Waar zit je?", zo sprak Uw Hoofdredacteur. "Je moet naar kamer 2323", zo wist Moeder de vrouw. Uw Hoofdredacteur begreep er niets meer van. Wat was nu eigenlijk de bedoeling? De zeer lange wandeling naar kamer 2323 werd ingezet. In een van de lange gangen werd Uw Hoofdredacteur opgewacht door de Olijke Twee. "Verrassing Papa! Doe je ogen maar dicht en geef ons je hand maar!"
 
Voorzichtig begeleidden de olijkerds uw Hoofdredacteur naar zijn eindbestemming: kamer 2323. Aldaar aangekomen bleek het zo te zijn dat Moeder de vrouw een zeer ruime hotelkamer had geboekt, alwaar een nacht zou worden verbleven. Vervolgens bestond er de mogelijkheid om de volgende dag, die van gisteren dus, volop te genieten van een uitgebreid ontbijt en een verblijf aan het strand of bij het grote zwembad. Aan alles was gedacht en zelfs een nieuwe zwembroek was voor Uw Hoofdredacteur aangeschaft. Zelfs een fles prima wijn, geschonken door buurtjes Michelle en Jeroen, ontbrak niet! U begrijpt, het leek werkelijk wel alsof het gezin Hoofdredacteur op vakantie was. Heerlijk om zo een dag te relaxen en te genieten van een ontbijtbuffet met ingrediënten die in de koelkast van Huize Hoofdredacteur normaliter niet voorkomen. Bruinverbrand, uitgerust en zeer tevreden reed het gezin Hoofdredacteur gisterenavond dan ook weer terug naar huis. Snel werden de beide trouwe viervoetertjes, die liefdevol waren opgevangen in het "Dushi Dierenpension" van Willemijn, opgehaald. En zo kan het dan ook zijn dat na een vakantie van slechts een dag, Uw Hoofdredacteur vandaag met een uitstekend gemoed zijn laatste werkdag van de week zal gaan vervullen.

Wordt vervolgd.....
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten