Totaal aantal pageviews

woensdag 30 oktober 2013

Op gesprek bij juf Paula!

Het is inmiddels iets na de klok van zevenen op de ochtend van woensdag 30 oktober 2013. Het ziet er vandaag naar uit dat Uw Hoofdredacteur, voor het eerst in een week, kan gaan genieten van een vakantiedag die eens niet in het teken zal staan van werk. U begrijpt, iets om zich zeer op te verheugen en dientengevolge leverde Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee al behoorlijk bijtijds op hun school af. Uw Hoofdredacteur had zich immers voorgenomen om al vroeg in de ochtend een duikbrilletje op zijn hoofd te gaan zetten om vervolgens heerlijk in zijn zwembad te duiken. Helaas, dat wordt 'm echter niet vandaag nu het zwembad gehuld is in prachtig groene kleuren door een of andere soort alg. Gelukkig arriveert, later op de ochtend, de zogenaamde poolservice met een enorm groot kleurpotlood. Hopelijk zal het water de komende dagen dan ook weer een prachtig blauwe kleur gaan vertonen. Om te voorkomen dat Uw Hoofdredacteur zich vandaag dan ook zou gaan vervelen, heeft Moeder de vrouw gelukkig weer een briefje met klusjes achtergelaten. Zo komt Uw Hoofdredacteur de dag op het fraaie eiland CuraƧao vast en zeker wel weer door!

Gisteren, nadat de ochtend was verstreken met drukke werkzaamheden, diende Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee van hun school op te halen. Zoals te doen gebruikelijk stond uw Hoofdredacteur keurig bij het hek naar het schoolplein te wachten toen de deuren van de klas opengingen. Als eerste meldde zich de jongste olijkerd, Levi geheten. "Hoi Pap. Je moet je even melden bij mijn juffrouw!" Uw Hoofdredacteur was enigszins verbaasd en vroeg het mannetje waarom er een melding bij de juffrouw zou moeten plaatsvinden. Het ventje keek naar de grond en bromde zachtjes: "Ik heb geen enkel idee. Ik weet het echt niet." Dat gaf Uw Hoofdredacteur al een soort onbestemd gevoel. Tijd dus om het gesprek met juf Paula aan te gaan. "Er is een probleem", zo wist juf Paula. "Levi is vanochtend uit de muziekles gestuurd. Hij mocht niet meer meedoen omdat hij zich niet aan de regels hield. Hij had namelijk besloten om maar eens zelf te gaan plaatsnemen achter de piano van de muziekleraar. En dat terwijl hij geen noot kan lezen! Ook volgende week mag hij niet naar muziekles." Uw Hoofdredacteur was met stomheid geslagen en berichtte de juf dat het gesprek met zoonlief zou worden aangegaan.
Bij terugkeer op het schoolplein bleek het ventje onzichtbaar te zijn geworden. Het was eerst met behulp van dochterlief Julia dat Uw Hoofdredacteur de deugniet kon traceren; het mannetje had zich verstopt achter een enorme vuilnisbak. "Kom mee", zo vertelde Uw Hoofdredacteur. "Er wordt vandaag niet gespeeld, je hebt straf!" Dochterlief was erg nieuwsgierig: "Waarom moest je bij juf Paula komen Pap? Heeft Levi iets gedaan wat niet mocht?" Uw Hoofdredacteur berichtte dat hij bij de juffrouw diende te komen om uit te leggen waarom hij zijn kinderen geen manieren had bijgebracht." Het werd stiller dan stil in de auto, waarin het gezelschap inmiddels had plaatsgenomen. "Het spijt me erg Pap. Ik probeerde slechts indruk te maken op mijn vriendinnetje Lotje. De muziekleraar had me al een keer gezegd dat er sprake was van een laatste waarschuwing, maar toen ging ik toch door. Ik zal het nooit meer doen!" zo verhaalde de boosdoener. U begrijpt, er werd een hartig woordje met het ventje gesproken en later op de middag, toen dezelfde muziekleraar zich meldde om dochterlief te bekwamen in het bespelen van haar piano, diende het kereltje zijn excuus te maken. Welhaast in tranen schudde hij de muziekleraar de hand en meldde dat het hem bijzonder speet. "Ik zal het nooit meer doen!" Voor de muziekleraar was daarmee de zaak afgedaan: "Dan mag je volgende week ook weer meedoen Levi." De opluchting bij het ventje bleek groot. Uw Hoofdredacteur heeft overigens een donkerbruin vermoeden dat hij dit schooljaar nog regelmatig bij juf Paula zal worden geroepen.....

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten