Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 oktober 2013

"Je hoort 'm wel, maar ziet 'm niet!"

Voor Uw Hoofdredacteur is dinsdag de 29e oktober 2013 alweer enige uren oud. Het zo fraaie eiland Curaçao is inmiddels ontwaakt en volop in bedrijf. De beide olijkerds zitten al op school, waarbij de jongste olijkerd, Levi geheten, zich een breuk sjouwde aan twee enorme gewichten. "Pap, ik neem die grote gewichten mee naar school hoor! We zijn een themahoek aan het inrichten en het thema is sport. Je mocht sportspullen meenemen van de juf. En, gewichten hebben toch ook wel met sport te maken? Ik neem ze dus gewoon mee." Het was dan ook een feest om te zien hoezeer het mannetje, tijdens het oversteken van het immense schoolplein, gebukt ging onder zijn voornemen. Het mocht de pret echter niet drukken en het gelukte de kleine Rambo uiteindelijk om veilig zijn klas te bereiken. Moeder de vrouw heeft haar dagelijkse werkzaamheden inmiddels ook al aangevangen. Slechts Uw Hoofdredacteur resteert nog enige tijd alvorens hij wederom een vakantiedag kan inruilen voor dringende werkzaamheden. Zo ziet U maar, het leven in "De West" kent zo langzamerhand weer structuur.

Het zal U vast niet zijn ontgaan, de discussie die is losgebarsten rondom het fenomeen "Zwarte Piet." Deze discussie, waarbij er voor- en tegenstanders zijn daar waar het gaat om de instandhouding van de zwarte knechten van de Goedheiligman, is vanzelfsprekend niet aan Curaçao voorbij gegaan. Met, soms felle, argumenten trachten sommigen een einde te maken aan wat zij noemen een voortzetting der slavernij, terwijl anderen belichten dat het hier gaat om een traditioneel kinderfeest. Een discussie die vooral de laatste jaren, zo tegen de maand november, steeds weer nieuw leven wordt ingeblazen. Nu zou Uw Hoofdredacteur verwachten dat het aantal tegenstanders van "Zwarte Piet" op Curaçao vele malen groter zou zijn dan voorstanders. Welnu, niets blijkt minder waar te zijn. Gisteren bleek namelijk dat er wel degelijk mensen op dit mooie eiland zijn die het instituut Piet graag in stand zouden houden. Hoe is anders te verklaren dat er gisteren, door drie als "Zwarte Piet" verklede mannen, een overval werd gepleegd op een Chinese Minimarket? Zeg nu zelf, als Piet zijn outfit niet langer zou mogen gebruiken, dan zou het toch veel lastiger zijn om zoiets onherkenbaar te doen?
Dan is het zo dat Uw Hoofdredacteur de komende maanden veel verkeershinder gaat ondervinden. Wat is namelijk het geval? Welnu, de immens hoge Julianabrug, die de westzijde van dit eiland verbindt met de oostkant ervan, is hoognodig aan een grote onderhoudsbeurt toe. De volledige asfaltlaag van de brug dient te worden vervangen, hetgeen in fases zal gaan geschieden. Allereerst is de kant die van Punda naar Otrabanda voert aan de beurt. En, zo kon het dan ook zijn dat er, vanaf de dag van gisteren, nog slechts een rijstrook op de brug beschikbaar is voor auto's. Nu moet U weten, het verkeersaanbod is op deze brug enorm. Met name in de vroege ochtend, tussen de middag en aan het begin van de avond, wordt deze brug veel gebruikt. De aangekondigde werkzaamheden hebben dan ook, zo bleek al gisteren, lange files en wachttijden ten gevolge. Slechts een maand of zes zal dat ongemak gaan duren waarna vervolgens, met een pauze van enige maanden vanwege het carnaval, de andere zijde van de brug zal worden afgesloten. De vele automobilisten die met het ongemak te maken hebben, maken overigens van de nood een deugd, zo zag Uw Hoofdredacteur gisteren met eigen ogen. Zeer langzaam rijdend lazen verschillende automobilisten de krant, verzonden zij een SMS, zaten zij wat te vrijen met de bijrijdster of sliepen zij wat achter het stuur. Ook hier geldt klaarblijkelijk het motto: "Don't worry, be happy!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten