Totaal aantal pageviews

maandag 14 oktober 2013

Voor feesten en partijen.....

Vandaag is het, op het weer eens zeer warme eiland Curaçao, 14 oktober 2013 geworden. Het is maandag vandaag, hetgeen zoveel betekent als zit het weekeinde er weer op. Een nieuwe werkweek ging van start en, na een week vakantie, was dat vooral voor Moeder de vrouw wel even wennen vanochtend. Iets na de klok van zessen verliet zij Huize Hoofdredacteur op weg naar haar pupillen. De Olijke Twee genieten vandaag echter nog van een dag vakantie nu hun leraressen een zogenaamde "studiedag" kennen. Echter, ook voor de beide olijkerds zal het morgen afgelopen zijn met de pret wanneer het normale leven weer kan beginnen. Ook Uw Hoofdredacteur was er al vroeg bij hedenochtend. Immers, de auto van Moeder de vrouw dient vandaag gekeurd te worden, hetgeen op dit fraaie eiland een enorm gedoe is. Ervaringen uit het verleden leerden dat het welhaast onmogelijk is om toegelaten te worden tot het dagelijks te keuren contingent auto's. Echter, gelukkig heeft een enkele locale inwoner er zijn of haar beroep van gemaakt deze ellende te verzorgen. In alle vroegte meldde zich vanochtend dan ook een dame op leeftijd. Deze nam, tegen betaling van een alleszins redelijk bedrag, de auto van Moeder de vrouw mee om deze later, na goedkeuring, hopelijk weer terug te bezorgen. U ziet, sommige zaken in het leven zijn op Curaçao wel degelijk prima te regelen.

Gisteren, Uw Hoofdredacteur schreef dat al eerder, wachtte het gezin Hoofdredacteur een kennismaking met de toekomstige nieuwe woning en de verhuurder daarvan. Het moet gezegd, er was sprake van een alleszins hartelijke ontvangst en de nieuwe woning lonkt dan ook meer dan ooit. Prachtig gelegen in een geweldige tropische tuin en voorzien van een enorm zwembad, wacht een schitterende woonplek. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur kunnen bijna niet wachten om te verhuizen. Zeker toen een enorme leguaan al zwemmend op de bodem van het zwembad werd gespot. moest Uw Hoofdredacteur zich bedwingen om niet onmiddellijk in het blauwe water te springen. De verhuurder van de woning had het al snel in de gaten. "Weet U wat? U kunt, wat mij betreft, het komende weekeinde al wel verhuizen", zo merkte de man op. En, zo kon het dan ook zijn dat Moeder de vrouw gisteren weer vele dozen vulde met huisraad om ervoor te zorgen dat het komend weekeinde de verhuizing ook daadwerkelijk kan worden ingezet.
Sowieso wordt de komende week een drukke week voor het gezin Hoofdredacteur. Terwijl dochterlief Julia dagelijks iedereen in Huize Hoofdredacteur krankjorum maakt door het continue bewegen met bekers (zie hier), bereidt Moeder de vrouw zich voor op haar eerste les van dinsdagavond. Dan is het namelijk zover dat zij haar allereerste gitaarles, gecombineerd met zang, zal gaan volgen. Het afgelopen weekeinde werd daarom al een prachtige gitaar aangeschaft. Het geheel werd vervolmaakt door een mooie standaard: "Dat staat zo leuk in huis", en een ingewikkeld apparaat om bladmuziek op te plaatsen. U begrijpt, met een zoon die de sterren van de hemel speelt op zijn blokfluit; dochterlief op piano en bekers en moederlief op gitaar, gaat het gezin Hoofdredacteur steeds meer overeenkomsten vertonen met de bekende "Kelly Family." Uw Hoofdredacteur, die slechts uit een triangel nog een enigszins acceptabel geluidje kan krijgen, heeft besloten om zich maar op te gaan werpen als manager van het muzikale gezin. Mocht het dus zo zijn dat U binnenkort met de gedachte speelt een feestje of een partijtje te organiseren, voor een luttel bedrag kunt U zich verzekeren van een hoop lawaai. Een seintje aan Uw Hoofdredacteur is daarvoor ruim voldoende!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten