Totaal aantal pageviews

zondag 6 oktober 2013

Vreemde bewegingen met een beker!

Het is vroeg in de ochtend van zondag 6 oktober 2013. Al om zes uur vanmorgen startte de dag voor Uw Hoofdredacteur, die immers zeer graag het vaderlandse voetbal wilde volgen. Lang zat hij overigens niet alleen nu zoonlief Levi zich al na een paar minuten meldde. Zat Uw Hoofdredacteur op dat moment al aan zijn beeldscherm gekluisterd, voor zoonlief gold al snel hetzelfde. Al is de wereld waarin het mannetje zich begaf, een geheel andere dan die van groene voetbalvelden. Het ventje leeft zo'n beetje in de wereld van "Minecraft", een digitaal spel waarin je zelf een stad en huizen kunt bouwen. Ook zijn taalgebruik is de laatste dagen dan ook behoorlijk veranderd. Sinds het ventje de "Minecraft-wereld" heeft ontdekt, heeft hij het nog slechts over creepers, zombies en skeletten. U begrijpt, de definitie van een generatiekloof wordt achter de computer gemaakt. Hoe het ook moge zijn, het kereltje vermaakt er zich meer dan uitstekend mee en Uw Hoofdredacteur kan, dientengevolge, de strijd om het landskampioenschap voetbal uitstekend volgen!

Huize Hoofdredacteur verdwijnt zo langzamerhand, stukje bij beetje, in verhuisdozen. Gisteren slaagde Moeder de vrouw erin om, in zeer korte tijd, de inboedel voor een groot gedeelte te laten verdwijnen. Alles wat overbodig werd geacht, Uw Hoofdredacteur schreef dat al eerder, werd aan de openbare weg geplaatst en vervolgens snel door passanten meegenomen. Slechts een enkele pot en pan zijn nog achtergebleven. Het wordt dus een paar weken lang kamperen in Huize Hoofdredacteur. Nu alle gebruiksvoorwerpen zo langzamerhand in dozen zijn verdwenen, dienen alternatieve bronnen van vermaak te worden gevonden. Welnu, dochterlief Julia slaagde daarin uitermate goed. Zij heeft de zogenaamde "Cupsong" ontdekt waarbij het erom gaat allerhande ingewikkelde bewegingen met een beker te maken onder begeleiding van muziek (voor livebeelden: klik hier). Klaarblijkelijk is het schouwspel bijzonder besmettelijk. Immers, aan het begin van de avond van gisteren waren ook Moeder de vrouw en de jongste olijkerd, Levi geheten, druk doende met het instuderen van de bewegingen der beker. Horen en zien verging Uw Hoofdredacteur. Zelf werd hij ook bij herhaling genood om deel te nemen. Echter de oog-hand coördinatie van Uw Hoofdredacteur is niet om over naar huis te schrijven. Hij liet het gedoe dan ook maar wat graag langs zich heen gaan!
Welhaast dagelijks verzorgt Uw Hoofdredacteur een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." In de loop der tijd worden de dagelijkse edities, all over the World, veelvuldig via het World Wide Web bezocht. En, zo kon het dan ook zijn dat de teller van "Een Zonnig Avontuur" gisteren het magische aantal van 150.000 hits bereikte. Meer dan 150.000 mensen die de edities hebben gelezen; het is toch werkelijk ongelofelijk. Maar waar komen die lezers dan vandaan? Welnu, dat kan Uw Hoofdredacteur zien. En zo valt dan ook waar te nemen dat de lezers afkomstig zijn uit Nederland, Curaçao, Caribisch Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Rusland, Oekraïne, België, Aruba, Italië, Frankrijk, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Indonesië en noem maar op. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is, elke dag weer, oprecht verbaasd over zoveel aandacht voor "Een Zonnig Avontuur." Het moet echter gezegd, het doet de motivatie om elke dag een editie te verzorgen, bijzonder goed. Op naar de 200.000 lezers dan ook maar!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten