Totaal aantal pageviews

woensdag 9 oktober 2013

"Is het met een zwijn?"

Het is inmiddels woensdag 9 oktober 2013 geworden op het mooie eiland Curaçao. Overigens is lang niet alles er mooi, maar daarover later meer. Nog altijd geniet driekwart van het gezin Hoofdredacteur vakantie en is er slechts een klein gedeelte van het gezin dat vandaag weer een drukke werkdag zal kennen. Een lange werkdag waarschijnlijk ook, nu deze eerst tegen een uur of zeven in de avond ten einde zal gaan lopen. Moeder de vrouw en de Olijke Twee daarentegen gaan vandaag vast en zeker weer genieten van een mooie stranddag, ditmaal zal er waarschijnlijk een bezoek worden gebracht aan het mooie Blauwbaai. Het is nu eenmaal niet anders, er dient toch immers brood op de plank te komen? Hoe het ook moge zijn, er gebeurde de afgelopen 24 uur weer van alles op Curaçao. Reden om U daarover snel te informeren in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"
Uw Hoofdredacteur schreef het U al in een eerdere editie:gisteren was het de trouwdag van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Dit heuglijke feit, zo hadden de beide olijkerds besloten, konden zij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Juist voordat uw Hoofdredacteur de deur achter zich dicht zou trekken om zich naar zijn dagelijkse werkplek te begeven, werden hem dan ook een tweetal fraaie tekeningen overhandigd. Tekeningen die klaarblijkelijk, althans volgens de Olijke Twee, illustratief zouden zijn voor het instituut huwelijk. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was dan ook uitermate benieuwd naar de gevoelens van het tweetal. Dochterlief Julia had een wel zeer fantastische  interpretatie van het sluiten van een huwelijk. Immers de tekening bevatte de volgende tekst: "Op een dag trouwen is zo fijn. Is het met een zwijn?" U begrijpt, tranen van ontroering liepen over de wangen van Uw Hoofdredacteur. Nee, dan zoonlief Levi. Hij had een tekening gemaakt die zijn vader moest voorstellen terwijl die in een stroom lava van steen naar steen trachtte te springen. "Help, help, alsjeblieft!" vermeldde het bijschrift. U zult onmiddellijk begrijpen dat, na zulke blijken van medeleven, de dag voor Uw Hoofdredacteur niet meer stuk kon.
Zowel in het verre Nederland als op het fraaie eiland Curaçao is de jaarlijkse discussie weer eens losgebarsten. Ook ditmaal kent de discussie een hoofdrolspeler in persoon van Zwarte Piet. Het zogenaamde knechteninstituut dient, vanuit een koloniaal verleden, afgeschaft te worden. Althans volgens velen. Om de mening te peilen van de Zwarte Pieten zelf, nam Uw Hoofdredacteur gisteren dan ook maar eens contact op met het verbond der Zwarte Pieten. De woordvoerder van deze internationale organisatie, Pete Black, was er zeer duidelijk in. "In deze barre tijden, waarin de belastingdruk sowieso stijgt tot onleefbare hoogte, past het volstrekt niet om mijn collega's hun broodwinning uit de mond te stoten. De enige mogelijkheid om nog een beetje zwart te werken en zwart bij te verdienen, is ons werk als Zwarte Piet. Wanneer men ons dat afneemt, dienen wij toe te treden tot het gilde der uitkeringstrekkers. Ik voorspel U, aan het uitkeringsloket heeft men vervolgens geen oog voor ons. Immers, Zwarte Piet. Je hoort hem wel maar ziet hem niet." Uw Hoofdredacteur besloot voor zichzelf dan ook al snel dat er belangrijker zaken op de wereld zijn dan het voeren van een discussie over de verschillende soorten Pieten. Immers, eveneens gisteren, werd een naaste buurvrouw van Uw Hoofdredacteur mishandeld door twee mannen die, vanuit zee, haar terras hadden betreden met de intentie goederen te stelen. Het lijkt Uw Hoofdredacteur dan ook meer toe te juichen de toenemende criminaliteit van dit eiland te verdrijven dan echte kindervrienden te verjagen!

Vandaag is het voorlopig voor Uw Hoofdredacteur de laatste werkdag nu er morgen op dit mooie eiland sprake is van een officiële vrije dag. Het is namelijk de "Dag van het Land Curaçao!" Alweer drie jaar geleden, op 10-10-10, werd Curaçao een heus land. Dat heuglijke feit wordt dan ook jaarlijks op die datum gevierd. Dan heeft ook Uw Hoofdredacteur dus een dagje vakantie. Heerlijk!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten