Totaal aantal pageviews

maandag 7 oktober 2013

Vreemde vogels op Curacao.....

Het is vandaag maandag 7 oktober 2013 op het alweer zeer warme eiland Curaçao. Het is iets na zessen in de vroege ochtend en de temperatuur is inmiddels al gestegen tot 28 graden Celsius. Dat belooft dan ook wat vandaag. Uw Hoofdredacteur staat klaar voor weer een drukke werkweek terwijl Moeder de vrouw en de beide olijkerds nog heerlijk in hun mandje liggen. Zij genieten immers deze week van een welverdiende week vakantie waarin waarschijnlijk allerlei gezellige uitjes op het programma staan. Dat geldt dus niet voor Uw Hoofdredacteur. Hij hijst zich over enige momenten weer in een warm kostuum en zal het vandaag dan ook wel weer behoorlijk warm krijgen. Het weekeinde zit er dus weer op. Een weekeinde waarin weer eens van alles gebeurde. Maar daarover, zoals te doen gebruikelijk, leest U alles in deze editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Ook gisteren was het prima weer op dit zo fraaie eiland. Aan het einde van de ochtend, nadat alle facetten van het vaderlandse voetbal waren beschouwd, werd daarom besloten te gaan vertrekken naar het strand van Kokomo Beach. Immers, op zondag is het daar altijd uitermate gezellig onder de klanken van muziek uit de zeventiger jaren. Nauwelijks zat Uw Hoofdredacteur op het strand of er ontstond een soort samenscholing rond een meneer met een wit petje op zijn hoofd. In zijn handen droeg hij een enorme roofvogel, volgens omstanders een heuse zeearend. Het prachtige dier was volkomen gedesoriënteerd en leek wel volkomen uitgeput. De man met het petje nam de vogel mee naar zijn ligplaats alwaar het dier, middels een rietje, voorzien werd van water. Het mocht niet baten, de gevederde arend vertoonde niet veel tekenen van leven. Uiteindelijk besloot de man om de vogel maar te gaan afleveren bij een dierenarts. Echter niet nadat hij Uw Hoofdredacteur de mogelijkheid had gegeven het dier te portretteren.
Nauwelijks was de gevederde vriend van het strand verdwenen of er meldde zich opnieuw een enigszins vreemde vogel. Ditmaal in persoon van Rico, afkomstig uit het verre Suriname. Rico was op vakantie, zo berichtte hij. Hij werd meegebracht door "bocagirl" Willemijn, een goede bekende van Uw Hoofdredacteur. Het bleek een mooi verhaal. Willemijn, die in het dagelijks leven een opvangcentrum voor viervoeters bestiert, was tijdens het uitlaten der hondjes Rico tegen het lijf gelopen. Liefdevol werd hij vervolgens opgevangen. Zeer ontspannen, gelegen op een plastic bedje, deed Rico zijn verhaal. Hij had ooit nog gevoetbald voor de nationale ploeg van Suriname en twee doelpunten gescoord in de interlandwedstrijd tegen Frans Guyana. Nu deed hij echter niet meer zoveel. Hij bleek, in het dagelijks leven, slager, keurmeester, landbouwer en visteler te zijn. Daarnaast verkeerde hij in de stellige overtuiging dat de marineschepen, die frequent aan de horizon vielen te bespeuren, op zoek waren naar Portugese oorlogsschepen. Gelukkig kon buurman Jeroen, ook op het strand aanwezig, Rico uitleggen dat Portugese oorlogsschepen enorme kwallen zijn en geen echte boten.

U ziet, het werd een uitermate genoeglijke middag. Voor zoonlief Levi kon de middag even later helemaal niet meer stuk. Hij spotte immers zijn vriendinnetje Lotje. Snel werd er een stoel bijgeschoven aan de tafel waaraan gegeten zou worden en spontaan besloot het ventje zijn maaltijd te gaan delen met zijn Lotje. "Wellicht kan Lotje ook bij ons logeren Pap?" zo wist het ventje. Dat leek Uw Hoofdredacteur echter wat teveel van het goede. Relaties moet je immers rustig opbouwen? Na de maaltijd werd Lotje vervolgens dan ook weer afgeleverd bij haar ouders en keerde het gezin Hoofdredacteur huiswaarts. Opnieuw werd vervolgens een uitermate gezellig weekeinde op het mooie eiland Curaçao naar tevredenheid afgesloten.
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten