Totaal aantal pageviews

zondag 13 oktober 2013

Hoge golven? Draag een riem!

Vandaag is het zondag 13 oktober 2012 op het zo fraaie eiland Curaçao. Zoals gewoonlijk op de zondag is Uw Hoofdredacteur alweer vroeg paraat nu de beide olijkerds hem weer in alle vroegte wekten. "We hebben honger en we willen graag televisie kijken Pap", zo wisten beiden te melden. Er restte Uw Hoofdredacteur dan ook geen andere keus dan zijn warme bedje op stel en sprong te verlaten, dat zult U begrijpen. Het is een spannende dag voor het gezin Hoofdredacteur vandaag. Immers, vanochtend zullen zij de woning die zij binnenkort gaan betrekken, gaan inspecteren en zullen er afspraken met de verhuurder worden gemaakt. Moeder de vrouw zit er al dagen vol van: "We moeten wel een rolmaat meenemen! We moeten niet vergeten van alles te vragen. Ik denk dat ik alles vast even opschrijf!" Welnu, na de avontuurlijke dag van gisteren is er overigens nog niets opgeschreven, maar het zal vast en zeker wel goed komen vandaag. Het is tijd om U even bij te praten over de dag van gisteren. En, zoals steevast het geval is, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Recentelijk ontving het gezin Hoofdredacteur een mooi cadeau. In dit geval was voor hen een plaatsje gereserveerd aan boord van de Pelican Express, een boot die het gezin Hoofdredacteur vanaf het "Seaquarium" over de wateren rond Curaçao zou gaan voeren. Er diende om vijf uur te worden ingescheept, hetgeen maakte dat het gezin Hoofdredacteur, zoals gewoonlijk, maar een uurtje te vroeg aanwezig was. De kapitein van het schip verwelkomde het gezelschap met een verkoelende fruitpunch waarna een mooi plaatsje op het bovendek kon worden gevonden. De familie zat er helemaal klaar voor en luide vreugdekreten werden dan ook geslaakt toen de trossen uiteindelijk werden losgemaakt. Allereerst werd het roer gewend om richting het Spaanse Water te varen. Het moet gezegd, de golven waren hoog, zeer hoog. Het eerste gedeelte van de tocht geleek dan ook op een fikse afdaling in een rollercoaster. Reden genoeg voor Moeder de vrouw om steevast de broek van Uw Hoofdredacteur zodanig vast te houden dat slechts het feit dat hij een riem droeg, hem redde van een naakte overtocht.
Bij de binnenwateren van het Spaanse Water aangekomen, werd het tochtje beduidend comfortabeler. Onmiddellijk liet de kapitein drankjes, worst, kaas en olijven aanrukken. De Olijke Twee bedachten zich geen moment. In een mum van tijd zagen zij kans zich door een enorme berg kaas en worst heen te eten en werd het geheel weggespoeld met grote glazen cola. "Wat is het leuk op zo een bootje Pap", zo liet de jongste olijkerd weten. Nadat de kapitale huizen en jachten rond het Spaanse Water uitvoerig waren bekeken, werd het tijd koers te zetten naar de Annabaai. Aldaar aangekomen, bij de ingang naar Punda, werd gestopt voor de pontjesbrug. Een fenomenaal uitzicht op de immens hoge Julianabrug kreeg de bemanning er gratis bij. Het werd tijd om terug te keren naar het vertrekpunt. Immers, de tocht duurde al bijna een uur of drie. Eenmaal weer aangemeerd was het gezin Hoofdredacteur het roerend met elkaar eens: wat een enorm leuke ervaring was het!

Nadien werd de inwendige mens versterkt door een heerlijke maaltijd. Daarvoor werd een bezoek gebracht aan de recent gebouwde Curaçao Boulevard, gelegen rond het strand van Mambo Beach. Uw Hoofdredacteur was daar al enige tijd niet meer geweest en was enorm verrast door datgene wat hij aantrof. Allerlei prachtige winkeltjes en eetgelegenheden waren er in korte tijd opgebouwd. Het gezin Hoofdredacteur koos ervoor om bij de Mexicaan aan tafel te schuiven. Immers, er stond een groot tapas menu op de kaart en dat lustten Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur wel. Het moet gezegd, het smaakte heerlijk en de entourage maakte het tot een geweldige avond. Terwijl de beide olijkerds de achterbank van de auto alvast tot hun bed verhieven, stuurde Moeder de vrouw met strakke hand naar huis. Moe edoch zeer voldaan werd weer een prachtige dag in "de West" afgesloten!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten