Totaal aantal pageviews

maandag 21 oktober 2013

Drie dolle dagen.....

Het is vandaag maandag 21 oktober 2013 geworden op het nog altijd zeer zonnige eiland Curaçao. Uw Hoofdredacteur is alweer geruime tijd aanwezig op zijn werkplek en daardoor heeft hij eindelijk de gelegenheid om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Immers, in Huize Hoofdredacteur ontbreekt, na een verhuizing, nog altijd een werkende verbinding met het World Wide Web. Dat kan overigens ook nog wel eens even zo blijven, een reden waardoor U de komende week niet altijd even frequent een nieuwe editie tegemoet zult kunnen zien. Het gezin Hoofdredacteur heeft er overigens een paar zeer slopende dagen opzitten inmiddels, maar daarover later meer. Allereerst is het immers hoog tijd U even bij te praten over de actuele ontwikkelingen op dit zo fraaie eiland.

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: het gezin Hoofdredacteur verhuisde naar hun nieuwe woning in het lommerrijke Julianadorp. Al vroeg in de ochtend meldde zich collega Bullie om Uw Hoofdredacteur behulpzaam te zijn bij het versjouwen van de huisraad. Voordien had Moeder de vrouw al gemeld: "Ach, jullie zijn waarschijnlijk zo klaar. Het is immers niet zoveel wat er overgebracht dient te worden?" Hoezeer zou dat tegenvallen. Het bleek collega Bullie en Uw Hoofdredacteur dat er welhaast een compleet magazijn kon worden volgestopt met allerhande speelgoed van de Olijke Twee. Daarnaast bleken er zoveel andere goederen te moeten worden meegevoerd, dat beide verhuizers een gehele dag druk waren. Nu moet gezegd, het werkte ook niet echt mee dat Uw Hoofdredacteur, tussen de bedrijven door, de lange rit naar het onderkomen van de hondentrimmer diende af te leggen om ervoor te kunnen zorgen dat het witte keffertje van het gezin Hoofdredacteur zou worden ontdaan van een dikke jas. Uiteindelijk echter, zo aan het einde van de vrijdagmiddag, bleken zo goed als alle goederen te zijn overgebracht.
Onmiddellijk op diezelfde vrijdagmiddag keerde Moeder de vrouw, na een lange schooldag,huiswaarts. Zij stond te popelen om alle overgebrachte verhuisdozen van hun inhoud te voldoen. Tot diep in de avond was Moeder de vrouw daarmee bezig, waarbij er overigens geen einde leek te komen aan de enorme rij dozen. Het werd uiteindelijk tijd om naar bed te gaan; het gezin Hoofdredacteur zat er immers volledig door? Toen Uw Hoofdredacteur vervolgens weer wakker werd, was het nog in het holst van de nacht. Op dat moment bleek Moeder de vrouw de echtelijke sponde al urenlang te hebben verlaten, ongeveer vanaf half vier in de nacht. Zij bleek druk doende met het uitpakken van de nog resterende dozen: "Ik kan niet meer slapen. Het huis moet echt eerst aan kant gemaakt worden!" U begrijpt het al, toen Uw Hoofdredacteur enige uren later besloot om op te gaan staan, was welhaast de complete huisraad al ingeruimd.


De beide viervoetertjes van het gezin Hoofdredacteur blijken zeer in hun sas met het nieuwe onderkomen. De omringende tuin, meer dan tweeduizend vierkante meter groot, werd onmiddellijk na aankomst beschouwd als een enorm jachtgebied. Aan alle kanten schoten opgejaagde leguanen en ander wild langs de benen van Uw Hoofdredacteur. Het enige probleem bleek de beregeningsinstallatie van de tuin te vormen. Al lopende onder vele sproeiers en door nat zwart zand, bleken de viervoetertjes al na een minuut of vijf volledig onherkenbaar. De vloer van het huis overigens ook, tot groot verdriet van Moeder de vrouw. Toen vervolgens Moeder de vrouw bedacht dat het een goede zaak zou zijn de wasdroger in te schakelen om de enorme berg was te gaan drogen, bleek het elektriciteitsnet te zijn overbelast. Het gevolg? Allerlei verlengsnoeren in de tuin om te zorgen dat in elk geval gewassen kon worden en de koelkast zou werken en maar wachten op een elektricien. Die overigens nu ook nog steeds niet is gearriveerd, maar dat terzijde.
En passant diende zoonlief Levi op de vroege zondagochtend een tweetal voetbalwedstrijden af te werken op het kunstgrasveld van C.V.V. Willemstad. Vanzelfsprekend werd het mannetje begeleid door Uw Hoofdredacteur waardoor er, zoals gewoonlijk, tijdens de autorit weer eens een boeiend gesprek ontstond. "Pap, ik wil je even wat vragen. Waarom gaan mensen soms scheiden?" zo vroeg de jongste olijkerd. Uw Hoofdredacteur antwoordde het mannetje dat mensen elkaar soms niet meer zo aardig vinden, waardoor besloten wordt om te gaan scheiden. Het mannetje dacht even na alvorens hij zei: "Maar als je gaat scheiden, dan moet je wel heel erg je best doen om een aardige vrouw terug te vinden. Ik sprak namelijk een klasgenoot die vertelde dat zijn ouders zijn gescheiden, maar dat zijn vader vervolgens niet erg goed heeft opgelet. Mijn klasgenoot kreeg namelijk een soort van stiefmoeder terug, die niet erg aardig bleek. Want, toen mijn klasgenootje vroeg of hij een snoepje mocht, toen zei die stiefmoeder NEE. Je moet dus wel goed opletten Pap!" U ziet welke dingen er voor kinderen in het leven echt toe doen!

Inmiddels heeft het gezin Hoofdredacteur er dus al drie nachten opzitten in hun nieuwe huis. Het is er echt geweldig! De zondagmiddag werd, al chillend, doorgebracht in en aan het eigen zwembad terwijl de Olijke Twee er maar geen genoeg van kregen om rondjes te lopen door "hun eigen" bos. De beide blaffertjes van uw Hoofdredacteur tenslotte verslonden de ene na de andere leguaan. U ziet: het leven in "De West" is zo gek nog niet!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten