Totaal aantal pageviews

woensdag 23 januari 2013

Begeleider van de voeldoos.....

Het is vandaag woensdag 23 januari 2013 geworden op het warme eiland Curaçao. De afgelopen dagen scheen de zon in ruime mate, al viel er zo tussendoor af en toe een klein buitje. U ziet, de klimatologische omstandigheden zijn, zeker voor de tijd van het jaar, meer dan uitstekend te noemen. Uw Hoofdredacteur vindt het in elk geval prima uit te houden op dit zo fraaie eiland, waar dagelijks allerlei gebeurtenissen hem overigens nog elke keer uitermate verrassen. Maar toch, zelfs met al die, en niet altijd even leuke, verrassingen, is het leven op Curaçao zo slecht nog niet. En, als het gaat om die gebeurtenissen dan heeft uw Hoofdredacteur er, ook ditmaal, een paar aan U te vertellen. Zoals altijd is "Een Zonnig Avontuur" daarvoor het medium, zo ook dus vandaag.

Over anderhalve week is het weer zover. Wat staat er dan te gebeuren, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, U moet weten dat de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, al jarenlang met groot plezier naar de Schroederschool gaan om zich bij hun juffen te melden. Persoonlijk vindt Uw Hoofdredacteur het een zeer leuke school, waar ook nog een kwalitatief hoogstaand onderwijs wordt gegeven. En, om die Schroederschool handelt in dit geval het verhaal. Het is namelijk zo dat er op deze school jaarlijks een enorm zogenaamd "Pleinfeest" wordt georganiseerd. Op drie verschillende schoolpleinen staan er dan allerlei kleine en grote spelen uitgestald, waaraan de leerlingen mogen deelnemen. Steevast is er muziek en is er een bar aanwezig voor de eventuele aanwezige ouders. En, dat zijn er elk jaar bijzonder veel, dat kunt U zich wellicht voorstellen.

Om nu al die spelen ongestoord en veilig te laten verlopen, is hulp van veel ouders onontbeerlijk. Lang van te voren wordt er dan ook al een lijst opgehangen waarop vrijwilligers kunnen inschrijven voor het begeleiden van de schooljeugd tijdens het "Pleinfeest." Nimmer was het eigenlijk een probleem voldoende ouderlijke ondersteuning te verkrijgen, het feest kon dan ook al jarenlang zonder probleem worden gevierd. Ditmaal was dat echter beduidend anders. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur ontvingen namelijk een bericht via het World Wide Web met de mededeling dat er nog 60 ouders werden gezocht ter ondersteuning. Zou dat onverhoopt niet mogen lukken, dan zouden diverse grote spelen geen doorgang kunnen vinden, zo berichtte het schoolbestuur. U begrijpt het waarschijnlijk al wel: Uw Hoofdredacteur spoedde zich in allerijl naar de school en boog zich over de openstaande spelen. Zo kon er nog worden ingeschreven op ondermeer waarzeggen, doelschieten, waterspelen en noem maar op. Geen van alle spelletjes waar uw Hoofdredacteur zichzelf nu kinderen zag begeleiden. Sterker nog, hij kreeg al visioenen van kinderen die zouden roepen: "Dat is helemaal niet waar meneer de waarzegger!" Daarnaast voorzag hij voor zichzelf drijfnatte kleding ingeval hij waterspelen zou aankruisen.

Plots viel het kwartje echter voor Uw Hoofdredacteur. Verscholen in een hoek van de immens grote lijst stond nog een spel open waarvoor niemand zich als begeleider had opgeworpen. Het spel heet: "Voeldoos", een titel waarmee uw Hoofdredacteur onmiddellijk affiniteit verkreeg. Hij heeft weliswaar geen enkel idee hoe het spel zal moeten worden gespeeld, edoch slechts de titel maakte al dat hij niet langer hoefde na te denken. Direct schreef hij zich in met als gevolg dat hij zaterdag 2 februari om 15.00 uur bij de bewuste doos wordt verwacht voor een drie kwartier durende begeleidingssessie. Ook Moeder de vrouw heeft zich inmiddels ingeschreven als vrijwilligster. Zij volgt Uw Hoofdredacteur namelijk na diens drie kwartier op als volgende begeleider van de "Voeldoos". Zou zij nattigheid hebben gevoeld omdat Uw Hoofdredacteur zo snel zijn naam op  de lijst schreef? Hoe het ook moge zijn, het ziet ernaar uit dat ook dit jaar het "Pleinfeest" een onuitwisbare herinnering voor veel kinderen zal gaan vormen. Waarschijnlijk dus ook voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten