Totaal aantal pageviews

vrijdag 4 januari 2013

Nog maar even genieten dus.....

Op het vandaag zeer regenachtige eiland Curaçao is het 4 januari 2013 geworden. Al vanaf vroeg in de ochtend, juist toen Uw Hoofdredacteur op pad diende gaan om kennis te maken met de nieuwe Minister van Justitie op dit zo fraaie eiland, barstte de bui los. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon, maar over het algemeen is het dus een bewolkte en daardoor ietwat koelere dag dan normaal gesproken het geval is. Het is de laatste vakantiedag van Uw Hoofdredacteur, maandag immers wacht weer de plicht en dient de draad weer te worden opgepakt. Juist die vakantie was er debet aan dat U al een aantal dagen verstoken bent gebleven van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Vandaag echter is het tijd geworden om U snel even bij te praten over actuele ontwikkelingen op Curaçao.
 
Hij is weer teruggekeerd op Curaçao na zijn eega en zoon Frans te hebben vergezeld bij hun definitieve terugkeer naar Nederland. De heer Pinoccio zal dientengevolge de komende drie maanden, volstrekt in zijn uppie, dienen door te brengen op dit eiland. Een appartementje heeft hij gevonden bij een bekende heer Nas, U weet wel: de eigenaar van "Dive Nas", de vermaarde duikschool. Nadat hij eerder deze week dus veilig landde op het locale vliegveld Hato, zocht de heer Pinoccio Uw Hoofdredacteur snel op om zijn, in Huize Hoofdredacteur gestalde, korte broeken en overhemdjes op te komen halen. Ook morgen zal de heer Pinoccio wederom acte de presence geven. Het is namelijk zo dat er in de, achter Huize Hoofdredacteur gelegen, zee een soort van rustplaats gerealiseerd dient te worden waarop gemediteerd kan gaan worden. Het ding kent een tweetal zitplaatsen alsmede een soort ligbed. Nu moet dat geheel echter worden verankerd in de zeebodem, met name waarschijnlijk om te voorkomen dat Moeder de vrouw op enig moment ontwaakt voor de kust van Venezuela. Nu zowel de heer Pinoccio als Moeder de vrouw volleerd duikers zijn, ligt het dan ook in de planning dat beiden morgenochtend, gewapend met een dik touw, zullen afdalen naar de bodem der zee om de relaxfauteuil te verankeren. Uw Hoofdredacteur zal, vanaf zijn beduidend hoger gelegen terras, trachten het een en ander op de beeldplaat voor U vast te leggen.

Bijna vier jaar vertoeft het gezin Hoofdredacteur inmiddels op Curaçao. En, zo kon het dan ook zijn dat er, gezien het feit dat er op oudejaarsdag een nieuw kabinet werd geïnstalleerd, een uitnodiging volgde voor Uw Hoofdredacteur om hedenochtend kennis te komen maken met de heer Navarro, de recent benoemde Minister van Justitie. In de eerdergenoemde vier jaar is dit de 5e Minister van Justitie waarmee werd kennis gemaakt. Het moet gezegd, de bewindsman straalt vertrouwen uit en maakte duidelijk dat het tijd wordt dat de handen ineen worden geslagen om de grote problematiek op verschillende beleidsterreinen gezamenlijk te kunnen aanpakken. De komende werkweek zal Uw Hoofdredacteur aanvullend nog een tweetal malen met de Minister van gedachten wisselen over de wijze waarop problemen het hoofd kunnen worden geboden. Vooralsnog was het een leuke kennismaking met voldoende basis voor een vertrouwde blik naar de toekomst.
 
Nu de vakantie bijna teneinde is gelopen nemen Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur het er vanavond nog maar even van. Kon het zo zijn dat U, althans wanneer U in Nederland verblijft, alweer enige tijd geleden op televisie kon kijken naar de oudejaarsconference van Guido Weijers, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur krijgen vanavond de kans dat schouwspel live te gaan aanschouwen. Op het podium van Landhuis Brakkeput Mei Mei zal Guido Weijers vanavond namelijk op Curaçao zijn conference ten gehore brengen. De oppas voor de Olijke Twee is geregeld en er wordt derhalve vol verwachting uitgekeken naar een leuke avond. Immers, vakantiedagen zijn snel om. Het is dus zaak er nog maar even te van genieten!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten