Totaal aantal pageviews

dinsdag 15 januari 2013

Een helse tocht.....

Vandaag is het dinsdag 15 januari geworden op Curaçao. Na de zonnige dag van gisteren is het vandaag tamelijk bewolkt op dit eiland. Maar, met een temperatuur die dik boven de 25 graden Celsius ligt, is het overigens prima uit te houden. De kop van de werkweek is er alweer af en het weekeind lijkt weer eindeloos ver achter ons te liggen. De verschillende teamleden hebben het druk, het lijkt dan werkelijk ook wel als vliegt de tijd voorbij. Maar, er is meer dan het werken alleen en, zoals steevast in "Een Zonnig Avontuur" valt te lezen, er gebeurt van alles op dit zo fraaie eiland. Zo ook de afgelopen vierentwintig uur. Reden dus om U snel weer te voorzien van een actuele editie.

Wellicht dat U het zich nog weet te herinneren, al is het alweer een jaar geleden dat een en ander speelde. Het is namelijk zo dat Moeder de vrouw al eens eerder heeft deelgenomen aan een groots evenement dat jaarlijks op Curaçao wordt georganiseerd. Komende zondag is de editie van dit jaar aan de beurt en zal "The Walk for the Roses" een lange stoet van deelnemers kennen. Deelnemers die een wandeling van ongeveer 8 kilometer gaan afleggen met de start in Otrabanda. Via de duizelingwekkend hoge Julianabrug voert de wandeling door Punda om vervolgens uiteindelijk te eindigen op het strand van Mambo Beach. En, U zult het waarschijnlijk niet geloven, maar dit jaar zal Uw Hoofdredacteur in bloedeigen persoon een der deelnemers zijn. Het is namelijk zo dat Moeder de vrouw heeft besloten dat het goed zou zijn om eens iets in familieverband te gaan ondernemen. Dientengevolge heeft zij het gehele gezin Hoofdredacteur, aangevuld met Oom Albert en Tante Reinie, die immers komende zaterdag met een jetlag uit het vliegtuig zullen stappen, als deelnemer voor de wandeltocht aangemeld. Last but not least zal ook de heer Pinoccio trachten de vele kilometers zonder blaren te gaan overbruggen. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur kijkt naar dit evenement enorm uit. Hopelijk zijn de blaren die hij in Cuba opliep tegen de tijd dat het startschot zal klinken verdwenen. De tocht wordt immers al hels genoeg!
 
Dan is het verder zo dat er ook dit jaar een editie van het "Curaçao North Sea Jazz Festival" zal worden georganiseerd. De afgelopen twee jaar werd dit geweldige festijn bezocht door Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur die er artiesten als Alicia Keys, Stevie Wonder, Earth, Wind & Fire, Mana, Sting en Juan Luis Guerra fantastische optredens zagen verzorgen. Welnu, op 30 en 31 augustus van dit jaar zal dit festival voor de vierde maal in successie gaan plaatsvinden. Gisteren werd een eerste tipje van de sluier opgelicht door de bekendmaking van negen namen van artiesten die acte de presence zullen gaan geven. Los Lobos, Rafael Saadiq, New Cool Collective, The Roots, Esperanza Spalding en Luis Miguel zullen er, zo werd bekend gemaakt, zeker bij zijn. De komende maanden zullen nog vele namen volgen, waarbij de organisatie te kennen gaf dat er "grote verrassingen" zullen volgen. U begrijpt, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur staan binnenkort vast en zeker weer in de rij om een toegangsbewijs voor beide avonden te scoren.
 
Kortgeleden vertrok de eega van de heer Pinoccio definitief naar Nederland en daarbij werd zij, overigens voor een zeer korte periode, begeleid door de heer Pinoccio himself. Inmiddels is deze al lang weer terug op Curaçao, om aldaar nog een aantal maanden in zijn uppie werkzaamheden te kunnen verrichten. Nu zou U wellicht kunnen denken, er is vast en zeker sprake van "uit het oog, uit het hart", echter niets is minder waar. De heer Pinoccio ontving recentelijk immers een fraai aandenken van zijn eega. Tijdens de zeer korte periode dat de heer Pinoccio in Nederland verbleef had hij namelijk besloten een stukje met zijn auto te gaan toeren. Een stukje wat hem, achteraf, een aandenken van 75 euro heeft opgeleverd in de vorm van een fraai ingelijste bekeuring. Zeven kilometer reed hij harder dan de toegestane snelheid, de misdadiger! Zo gingen zijn herinneringen toch nog weer even terug naar Nederland en eega Ina. Het is maar goed dat er politie is!

Wordt vervolgd……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten