Totaal aantal pageviews

donderdag 17 januari 2013

Uitzending Gemist.....

Vandaag is het op het zonnige eiland Curaçao donderdag 17 januari 2012 geworden. Heel voorzichtig schijnt er een zonnetje op dit zo fraaie eiland, na een overigens zeer koude nacht. U kunt het zich wellicht niet voorstellen, maar Moeder de vrouw kende, vanwege die koude, een slapeloze nacht. Ergens in de vroege ochtend verliet zij daarom de echtelijke sponde om er vervolgens even later, gekleed in een lange broek en een dikke trui, in terug te keren. U begrijpt de verwonderde blik in de ogen van Uw Hoofdredacteur toen deze, zo tegen de klok van half zes, een welhaast volledig geklede echtgenote naast zich vond. U ziet, een huwelijk blijft levendig door verrassingen. Het is dus donderdag vandaag, hetgeen zoveel betekent als een snel naderend weekeinde. Een weekeinde dat voor het gezin Hoofdredacteur tot aan de nok toe vol zit met evenementen. Zo zal er op zaterdag worden afgereisd naar het locale vliegveld Hato om te bezien of Oom Albert en Tante Reinie er in zijn geslaagd de ijzige Nederlandse koude te ontvluchten. Op zondag vervolgens zal Uw Hoofdredacteur zich in zijn gesponsorde shirt hijsen om de "tocht der tochten" in het kader van de "Walk for the Roses" te gaan afleggen. U ziet, er staat weer van alles te gebeuren op Curaçao!

Gisteren was er, op dit eiland, sprake van een zeer memorabel feit. Zoals U zich wellicht nog voor de geest zult kunnen halen is de heer Pinoccio een zeer verwoed duiker. In zijn leven heeft hij al zeer veel duikopleidingen, met goed gevolg overigens, doorlopen. Momenteel is hij, welhaast dagelijks, bezig met de meest felbegeerde duikopleiding die er is, die tot duikinstructeur. Over de hele wereld heeft hij rondgezworven om op de meest vreemde plekken het onderwaterleven te gaan verkennen. Zo was hij ondermeer in Egypte, op Bonaire en in Zeeland om vakanties van onder de zeespiegel door te brengen. En gisteren, toen was het dan eindelijk zover. De heer Pinoccio maakte zijn 100e duik op het eiland Curaçao en naam daarbij, zoals te doen gebruikelijk, de meest vreemde wezens waar. Het is nogal wat, 100 duiken in het water van de Caribische Zee te kunnen maken. Water wat gisteren, zo berichtte de jubilaris, met een temperatuur van slechts 25 graden Celsius, aan de koude kant was. Hoe het ook moge zijn, de heer Pinoccio bereikte wel degelijk een mooie mijlpaal in zijn duikcarrière! Op naar duik 200, zo zou Uw Hoofdredacteur mee willen geven aan de heer Pinoccio.

Uw Hoofdredacteur blikt nog even kort terug op het alweer enige tijd achter ons liggende weekeinde. Het was namelijk zo dat er in de familie van de (veel) rustiger Fries sprake was van een sterfgeval. Dat is vanzelfsprekend een uitermate trieste zaak en de (veel) rustiger Fries en zijn eega waren dan ook blij dat het, met dank aan de hedendaagse techniek, mogelijk zou zijn de betreffende uitvaart online te kunnen volgen. Via het World Wide Web zou het dan ook mogelijk zijn de plechtigheid op Curaçao live te volgen, waardoor een vlucht naar Nederland niet noodzakelijk zou zijn. Vanochtend verhaalde de (veel) rustiger Fries echter over een echte teleurstelling. "De uitzending zou om tien uur in de ochtend beginnen. Wat gebeurt er echter? Om vijf voor tien komt de hele wijk zonder stroom te zitten. Balen dus! Gelukkig ging een half uurtje later alles weer werken en diende te worden ingelogd op het uitvaartsysteem. We moesten slechts een code intypen en dan zouden we kunnen meekijken. Nou ja, niets dus! Het werkte niet. Pakweg een uur na het begin van de plechtigheid, zo tegen de klok van elven, ontvingen we beeldsignalen. Nog net konden we de bezoekers zien weglopen. Einde uitzending!" U begrijpt, dat is vanzelfsprekend volstrekt niet leuk. Gelukkig ontving de familie (veel) rustiger Fries gisteren een tweetal logees. Zij brachten een DVD mee waarop de plechtigheid alsnog te zien zal zijn. In een soort van 'Uitzending Gemist" kunnen de (veel) rustiger Fries en zijn eega dus alsnog zien hoe de uitvaart is verlopen. U ziet, soms is een afstand van pakweg 8000 kilometer, zelfs door middel van geavanceerde techniek, niet zomaar te overbruggen.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten