Totaal aantal pageviews

dinsdag 22 januari 2013

Een Engelse Au Pair?

Het is nog erg vroeg op het fraaie eiland Curaçao. De dinsdag is aangebroken, het is 22 januari 2013 vandaag en Uw Hoofdredacteur maakt zich op voor weer een nieuwe werkdag. Evenals de andere weekdagen liep de wekker vanochtend alweer in alle vroegte af. Het is immers zo dat Moeder de vrouw op de dinsdagen en de donderdagen al zeer op tijd op pad moet om tijdig 22 schoolkinderen van hun lessen te kunnen voorzien. Voor Uw Hoofdredacteur betekent dit dat hij op deze dagen de Olijke Twee mag trachten te wekken, hetgeen voorwaar geen sinecure is. Dan dient er vervolgens voor ontbijt te worden gezorgd, broodtrommeltjes moeten worden ingepakt, het olijke tweetal dient bij hun school te worden afgeleverd en daarna kan de dagelijkse werkplek van Uw Hoofdredacteur worden opgezocht. U ziet, het is een drukte van belang in Huize Hoofdredacteur, terwijl het zonnetje zich voorzichtig laat zien. We zullen zien wat de dag weer brengt vandaag.

 Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur" verblijven er een tweetal logees in Huize Hoofdredacteur. Beiden, Oom Albert en Tante Reinie, zijn inmiddels voor de vierde maal in successie, voor een aantal maanden, op Curaçao aanwezig. Recentelijk verhaalde Oom Albert over de verbazing die hij in zijn kennissenkring teweeg bracht door hen te berichten dat er wederom een trip van twee maanden naar Curaçao stond gepland. Verbaasde uitroepen en vele vragen vormden het vervolg. "Twee maanden naar Curaçao?  Wat gaan jullie daar dan in hemelsnaam doen?" Oom Albert, die overal ter wereld bekend staat als een talenwonder bij uitstek, legde uit wat de achterliggende gedachte van de komende reis zou zijn: "Noe kiek. Ut is zo dat wie beid'n ieder joar noar de West goat. Niet um vakantie te vier'n heur! Nee, wie bunt eigenlijk een soort van au pair." Zijn toehoorders slaakten wederom een kreet van verbazing en riepen in koor: "Au pair?" Stomverbaasd keek Oom Albert om zich heen en sprak de legendarische woorden: "Oh, ken ie dat neet? Au pair? Dat begriep ik wa. Dat is namelijk Engels!" Hierna keek hij het gezelschap rond met een blik van ongeloof over zoveel onbegrip. Dit duurde overigens slecht kort. Een van de lieden in het gezelschap merkte namelijk op: "Au pair? Dat is geen Engels maar dat is Frans!" Oom Albert lachte eens wat en merkte op: "Maakt mien niks uut. Wie goat mooi twee moand'n noar Curaçao hen. En doar verstoat ze ens geen Frans!"

Welnu, dit talenwonder verblijft dus inmiddels, samen met eega Reinie, op dit zonnige eiland. Uw Hoofdredacteur verhaalde U reeds eerder over zijn creatieve talenten die Oom Albert grote gelijkenis met Willie Wortel oplevert. Zo ook gisterenavond toen Willie Wortel in alle rust, in de schemering, zat te turen naar de diverse verlichte sleepboten die achter Huize Hoofdredacteur langs voeren. "Ik zit is een bitjen noa te denk'n", zo begon zijn verhaal. Dat is overigens steevast het moment dat het hart van Uw Hoofdredacteur enkele malen overslaat. "Zol het neet een good idee ween um'n vuurtorentje te moak'n en um op't terras te zett'n? Wat denk ie dat'r zol gebeur'n? Good idee of neet?" Uw Hoofdredacteur keek Oom Albert eens fronsend aan en vroeg hem, zeer beleefd overigens, wat de consequentie zou zijn wanneer vervolgens een grote olietanker in de richting van het vuurtorentje zou gaan koersen. Oom Albert keek eens bedenkelijk, dacht diep na en antwoordde: "Ik denk toch dat'k eerst moar is wat anders goa bedenk'n!" Uw Hoofdredacteur vraagt zich inmiddels ten zeerste af hoe lang Huize Hoofdredacteur nog zal staan, nu de ene na de andere uitvinding het voortbestaan ervan ernstig in gevaar kan gaan brengen. Wat het ook moge worden, U kunt er vast en zeker het fijne over lezen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten