Totaal aantal pageviews

maandag 14 januari 2013

Een echt avontuur!

Het is maandag 14 januari 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Een nieuwe werkweek is begonnen en die week startte vanochtend in alle vroegte zonder regen. Dat voelt toch een stuk beter dan wanneer het water met bakken tegelijk uit de hemel valt, althans zo meent Uw Hoofdredacteur. Het weekeinde zit er weer op en Curaçao maakt zich op voor een nieuwe week. Een week waarin vast en zeker weer het nodige staat te gebeuren, zo gaat het immers steevast op dit eiland. Een week ook waarin het gezin Hoofdredacteur komende zaterdag zal gaan afreizen naar het locale vliegveld Hato om haar logees te gaan afhalen. U ziet, er staat weer voldoende op stapel. Vooraleer het zover is, is het echter goed om nog even terug te kijken naar gebeurtenissen van het afgelopen weekeinde. En, zoals te doen gebruikelijk, zijn die gebeurtenissen voor U opgetekend in deze editie van Een Zonnig Avontuur."

De oudste olijkerd, Julia geheten, was bijzonder opgewonden op de dag van gisteren. Wat was namelijk het geval? Welnu, zoals U al eerder hebt kunnen lezen was Uw Hoofdredacteur gisteren druk doende met het verrichten van allerlei klussen en vierde de jongste olijkerd, Levi geheten, een verjaardag bij een vriendje. Moeder de vrouw en dochterlief Julia waren dientengevolge dan ook al dagen druk met het plannen van iets leuks voor beiden opdat ook zij, gelijk Uw klussende Hoofdredacteur, een leuke dag zouden kunnen gaan doormaken. De oplossing werd gevonden toen dochterlief riep: "Mam! Ik heb het! Zullen we morgen gewoon eens een groot avontuur gaan beleven? Dan gaan we gewoon op stap, beklimmen bergen en nemen de verrekijker van Papa mee. Dat is pas echt een avontuur. Dan nemen we een rugzak met eten en drinken mee en we schrijven op wat we onderweg allemaal zien. Is dat een goed idee Mam?"

U begrijpt, Moeder de vrouw was onmiddellijk voor dit avontuur te porren. Zo kon het dan ook zijn dat beiden gisteren, zo ongeveer halverwege de ochtend, bepakt en bezakt op weg gingen om in het vissersdorpje Boca Sami de berg te gaan beklimmen richting Bullebaai. Het werd een zeer leuke tocht, zo begreep Uw Hoofdredacteur uren later van Moeder de vrouw. Dochterlief had een pracht avontuur beleefd, zo liet zij weten. Er waren bijzonder veel zaken waargenomen, getuige het volgeschreven A4-tje. Mieren, zwemmers, voetstappen en allerhande andere sporen, het kon niet op! "Nog nooit in mijn leven was ik op avontuur geweest. Oh, wat was het toch leuk om samen met Mama zo'n enorm avontuur te beleven. Ik vond het heel erg leuk", zo liet dochterlief weten. Zo ziet U maar, eigenlijk is het: "kleine moeite, groot plezier!"

Nog maar een aantal weken en dan is het weer zover. Dan is namelijk het moment aangebroken dat op Curaçao het carnaval weer zal losbarsten. Ruim voor de "Grand Marcha", de grote carnavalsmars van 10 februari aanstaande, worden er echter al veel activiteiten georganiseerd. Zo werd het vorige weekeinde het carnavalsseizoen officieel geopend en zal de komende periode beslist weer in het teken staan van de verkiezing van de carnavalssmartlap van het jaar middels het Tumbafestival. Daarnaast zijn er zeer veel mensen druk met het organiseren van de tienerparade en met het organiseren van het paardencarnaval. Dat valt overigens nog niet zo erg mee, er zijn geen paarden voldoende beschikbaar. Hoe het ook moge zijn, aan alles valt te merken dat Curaçao zo langzamerhand in de ban begint te geraken van het naderende carnaval. Het gezin Hoofdredacteur gaat het vast en zeker weer meemaken. U zult er te zijner tijd zeker over kunnen vernemen!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten