Totaal aantal pageviews

maandag 7 januari 2013

De crash van Jane.....

Op Curaçao is het maandag 7 januari 2013 geworden. Het regent bijna de gehele dag, met tussenpozen weliswaar, op dit zo fraaie eiland. Daarnaast waait het hard en geven de grote golven, met witte schuimkoppen, op de Caribische Zee het geheel een stormachtig aanzien. Eigenlijk valt het dan ook als een groot wonder te typeren dat het mooie vlot van de familie Hoofdredacteur, weliswaar nog altijd met de onderkant boven, nog altijd keurig is blijven liggen op de afgemeerde plek. Het is dus wachten op beter weer nu het met deze klimatologische omstandigheden volstrekt onverantwoord is om te proberen in zee het vlot te kantelen. Het is nu eenmaal niet anders. Tijd om U te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur" nu het immers wel leek alsof het in Huize Hoofdredacteur even tegen zat.

Het was gisterenavond, al wat later op de avond. De Olijke Twee lagen al enige tijd te rusten in hun bedje om zich, tegelijkertijd, geestelijk voor te bereiden op de eerste schooldag die in de vroege ochtend zou gaan aanbreken. Uw Hoofdredacteur genoot van een drankje op zijn terras en mijmerde over een plots langskomende kraan die zijn vlot even zou kunnen omdraaien. Moeder de vrouw bevond zich achter haar computer om zich bezig te houden met de afsluitende fase van haar opleiding tot leerkracht. Plots weerklonk een luide kreet, die overigens afkomstig bleek te zijn van diezelfde Moeder de vrouw, die overeenkomsten vertoonde met de geluiden die Jane, U weet wel: die van Tarzan, normaliter aan de lianen voortbrengt. Uw Hoofdredacteur spoedde zich, sneller als het weerlicht, naar binnen om aldaar te constateren dat de computer van Moeder de vrouw, waarop zich zeer vele uren werk in diverse bestanden bevonden, was gecrasht. U begrijpt, de paniek was groot nu het erop leek dat vele uren werk verloren zouden zijn gegaan. Tot diep in de avond trachtte Uw Hoofdredacteur nog bestanden te redden, echter zonder enig resultaat.

In overleg met de locale collega's werd vervolgens besloten dat Uw Hoofdredacteur zijn missie hedenochtend zou kunnen voortzetten waardoor de start van een nieuwe werkweek voor hem met een dag zou moeten worden uitgesteld. In alle vroegte bevond Uw Hoofdredacteur zich dan ook hedenochtend in de computerwinkel om aldaar een verse laptop voor Moeder de vrouw te gaan aanschaffen alsmede apparatuur waarmee mogelijk bestanden zouden kunnen worden teruggehaald. Nu, inmiddels al vele uren later, lijkt er wat zon aan de horizon te gaan gloren. Diverse bestanden zijn daadwerkelijk teruggevonden en de operatie is nog immer in volle gang. Dat Moeder de vrouw de laatste uren enkel zuchten van verlichting slaakt, dat moge dan ook duidelijk zijn. Het lijkt er immers op dat de vele uren werk die zij in al haar opdrachten heeft zitten, niet verloren zullen zijn gegaan. En dat is, met de afstudeerfase voor de boeg, een fikse opsteker!
Gisteren was het weer eens zover. Een groots evenement, dat jaarlijks wordt gevierd, kende een nieuwe editie. Fuikdag, want zo heet het evenement, is slechts per vaartuig bereikbaar. Het feest, waarbij de aanwezigen veelal prachtig zijn uitgedost, wordt namelijk gevierd in Fuikbaai. En, Fuikbaai is voor geen ander voertuig  dan middels een vaartuig, bereikbaar. Zo kon het dan ook zijn dat de meest prachtige jachten werden vergezeld door bootjes die het predicaat badkuip nauwelijks verdienden. Op allerlei wijze probeerden de feestgangers Fuikbaai te bereiken, hetgeen door de metershoge golven niet geheel vlekkeloos verliep overigens. Diverse omgeslagen vaartuigen, een enkele vechtpartij, wat gewonden door een wedstrijdje "flessen gooien naar elkaar", en een enkele gewonde door een bootschroef vielen uiteindelijk te betreuren. Daarnaast was het overigens, voor de vele duizenden bezoekers, een grandioos festijn onder muzikale begeleiding van ondermeer Afrojack.  De familie Hoofdredacteur was er overigens niet bij aanwezig. Na al eerder een dag in de zeer hoge golven te hebben gelegen, verkoos Uw Hoofdredacteur een veiliger plan. Tezamen met Moeder de vrouw en de Olijke Twee werd een bezoek gebracht aan de plaatselijke bioscoop alwaar de nieuwste rolprent van K3, getiteld "Bengeltjes", werd vertoond. Geen zeeziekte binnen het gezin Hoofdredacteur ditmaal derhalve. Zij wachten gewoon op beter weer!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten