Totaal aantal pageviews

donderdag 31 januari 2013

Carnaval: whisky, koelkasten en.....

Het is vandaag de laatste dag van de maand januari 2013 op dit zo fraaie eiland Curaçao. De eerste maand van dit jaar zit er dus al weer bijna op. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! Dag na dag na verstrijkt op dit eiland in een duizelingwekkend tempo. Als de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur zich bedenken wat er de komende twee jaar nog allemaal gebeuren moet in de organisatie waar zij werken, zou hen soms de moed in de schoenen zakken. Maar, gelukkig zijn er in "de West" dan wel weer bijkomstigheden die het leven hier uitermate draaglijk maken. Ook vandaag schijnt immers weer de zon en is de temperatuur uitermate aangenaam van aard. Maar toch, soms doen er zich op dit eiland vreemde zaken voor. Vanzelfsprekend vormen die vreemde zaken voor Uw Hoofdredacteur een bron van inspiratie voor de welhaast dagelijkse episodes van "Een Zonnig Avontuur." Zo ook dus vandaag weer. Leest U het zelf maar!

Binnenkort is het weer carnaval op Curaçao. Dit uitermate boeiende schouwspel, waarbij groepen deelnemers in allerlei felgekleurde kostuums langs het duizendkoppige publiek trekken, kent zijn apotheose dit jaar op 10 februari met de zogenaamde Grand Marcha. Vele uren, welhaast een dag lang, bestaat de gelegenheid de meest vreemdsoortig uitgedoste figuren langs te zien trekken. Veel muziek, veel drank en schaars geklede dames zorgen voor zwoele omstandigheden. Het leidt dan ook niet tot bevreemding dat kortgeleden bekend werd dat de plaatselijke importeur van Johnnie Walker is verlost van 750 dozen Black Label Whisky. Dieven zagen kans tien pallets met een waarde van een half miljoen gulden te verduisteren. Aan whisky zal er dan ook met carnaval waarschijnlijk geen gebrek zijn. De politie heeft overigens wel kans gezien een compositietekening van een mogelijk betrokkene te produceren. Uw Hoofdredacteur moet zeggen, de op de tekening aanwezige persoon komt Uw Hoofdredacteur wel enigszins bekend voor. Maar dat terzijde.

Waar ook geen gebrek aan zal zijn met carnaval, is aan koelmogelijkheden voor de te schenken dranken. Vandaag werd namelijk bekend dat een groot filiaal van Wimco, een leverancier van witgoed en dergelijke op Curaçao, de nacht ervoor compleet werd leeggeroofd. De dieven gingen er, door het saboteren van een rolluik, vandoor met vele koelkasten, wasmachines en televisies. Daarmee is het verhaal carnaval overigens nog niet gedaan. Gisteren werd namelijk ook bekend gemaakt dat er, tijdens de zogemaande Grand Marcha, tienduizenden gratis condooms zullen worden uitgedeeld. U begrijpt, met carnaval is er dus dit jaar voor ieder wat wils: een lekker glaasje Black Label of een ander gekoeld drankje, een televisie voor wie wat anders wil zien dan felgekleurde kledij en een condoom voor diegenen die a) niet van televisie kijken houden of b) de dames nog niet schaars genoeg gekleed vinden.

Nu het al snel zover is dat de carnavalfestiviteiten in volle hevigheid gaan losbarsten, is de opbouw van tribunes langs de route al in volle gang. Dagelijks vergaat je horen en zien, nu er fiks wordt getimmerd aan op te bouwen tribunes en andere zitgelegenheden. Zo af en toe vindt er al een zogenaamde "droogdraai oefening" plaats waarbij deelneemsters paraderen om te bezien of de kostuums wel plezierig te dragen zijn. Al dagenlang is een van de logees in Huize Hoofdredacteur, te weten Oom Albert, dan ook al vroeg uit de veren om vervolgens een groot gedeelte van de dag te verdwijnen. Waar hij naar toe ging was tot voor kort een raadsel. Echter, toen Uw Hoofdredacteur na een lange werkdag huiswaarts reed, hetgeen hem steevast voert langs de route waarlangs, over enige weken, de carnavalsstoet zal gaan trekken, spotte hij plots het grijze Oompje. Deze blijkt zo galant dagelijks de deelneemsters die trainen voor het carnaval te begeleiden. Ja, ja........

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten