Totaal aantal pageviews

woensdag 30 januari 2013

Een Tandje minder kan ook wel (of niet) ?

Woensdag 30 januari 2013 is het vandaag op het mooie eiland Curaçao. Curaçao, waar Uw Hoofdredacteur alweer enige tijd geleden, in het donker, vanuit de verte de contouren van een groot cruiseschip zag opdoemen voor de kust van dit eiland. Het miezerde een beetje vanochtend vroeg en het is dan ook de vraag of de zon zich vandaag überhaupt zal laten zien. Het is woensdag vandaag hetgeen betekent dat de werkweek er al bijna weer half op zit. Wat gaat de tijd toch snel! De teamleden en Uw Hoofdredacteur wacht vandaag een drukke en ook wel enigszins spannende werkdag nu zij belangrijk bezoek verwachten. Maar, daarover later meer. Allereerst is het tijd om U even bij te praten over de laatste ontwikkelingen op dit zo fraaie eiland. En, daartoe dient, zoals dat steevast het geval is, deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Nog slechts drie nachtjes slapen en dan is het zover. Dan is eindelijk het moment aangebroken dat Uw Hoofdredacteur, zaterdagmiddag om exact 15.00 uur, kan plaatsnemen achter de zogenaamde voeldoos. Immers, dan wordt officieel het grootse Pleinfeest van de Schroederschool geopend. Nu is dit jaarlijkse Pleinfeest sowieso altijd een groot festijn, maar dit jaar pakt de organisatie het wel heel erg groot aan. Wat staat er dan te gebeuren, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, het is zo dat naast de vele spelen waaraan de leerlingen, en dus ook de Olijke Twee, kunnen deelnemen, er nog vele malen meer te beleven valt. Wat te denken bijvoorbeeld van de zeer bekende diskjockey Jochem Smid van radio Dolfijn FM? Deze zeer gerespecteerde plaatjesdraaier is namelijk gecontracteerd om zijn talenten te laten zien tijdens het Pleinfeest. Of wat denkt U van de enorme verloting? Een verloting waarbij zelfs retourtickets per KLM vliegtuig Curaçao - Nederland vallen te winnen! U begrijpt, in Huize Hoofdredacteur wordt met spanning naar de zaterdag uitgekeken.

Zoals Uw Hoofdredacteur al schreef: vandaag wordt het een enigszins spannende dag voor de verschillende teamleden. Er wacht namelijk hoog bezoek in de vorm van de zogenaamde "Voortgangscommissie." U moet namelijk weten dat de organisatie waarbinnen dagelijks wordt gewerkt, kampt met enorme problemen. Dientengevolge is enige jaren geleden besloten om de organisatie onder een vorm van curatele te plaatsen in de vorm van een "Algemene Maatregel van Rijksbestuur." Welnu, op grond van die genomen maatregel wordt periodiek, zo eenmaal per vier maanden, getoetst hoe het staat met de vorderingen op de vele gebieden waarop de teamleden werkzaam zijn. En, vandaag is het weer zo'n dag dat de commissie die toets komt afnemen. U begrijpt, het is altijd maar weer afwachten hoe de commissie over zaken oordeelt. Waarschijnlijk zal de dag van vandaag dan ook in het teken staan van het laten zien van de vele ontwikkelingen op het gebied van het gevangeniswezen op Curaçao. Dat is overigens in het geheel niet erg, het is immers altijd leuk te laten zien hoe de zaken ervoor staan?

Dan moet Uw Hoofdredacteur helaas aandacht besteden aan een wel zeer trieste zaak, waarvoor hij dan ook bij voorbaat het boetekleed al aantrekt. Wat is er namelijk gebeurd? U moet weten dat zoonlief Levi, de jongste olijkerd, al geruime tijd last had van een loszittende tand in zijn onderkaak. En, zoals dat nu eenmaal gaat bij 5 of 6 jarige kinderen, het liefst hebben ze loszittende tanden er snel uit. Het lijkt wel of het op hun school iets is om trots op te zijn wanneer je nauwelijks tanden hebt overgehouden. Maar goed, Levi had dus last van ook zo een tand. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur inmiddels gepokt en gemazeld is, daar waar het gaat om losse tanden. Normaliter trekt hij er dan ook even aan om vervolgens de blijde gezichten van zijn beide koters te zien wanneer de tand verwijderd blijkt te zijn. Zo ook dus gisterenavond toen zoonlief Levi zich bij Uw Hoofdredacteur meldde. "Pap, zit mijn tand al los genoeg om hem er uit te trekken", zo vroeg het mannetje. Uw Hoofdredacteur vroeg het ventje welke tand het betrof en voelde vervolgens even hoe los de tand nu eigenlijk zat. Het element zat behoorlijk los en Uw Hoofdredacteur berichtte het ventje dan ook dat de tand er wel even kon worden uitgetrokken. "Ach Pap, wil je hem er dan alsjeblieft uithalen? Dan kan ik hem aan de juffrouw op school laten zien." Uw Hoofdredacteur pakte een doekje, trok aan de tand, die overigens veel weerstand vertoonde, en verwijderde met een ferme ruk het tandje. Het mannetje vertrok even zijn gezicht, bloedde hevig en sprak: "Fijn Pap! Ik ben blij dat hij eruit is." Ook Moeder de vrouw bekeek het resultaat. "Och stomme Hoofdredacteur", sprak zij profetisch. "Je hebt de hele verkeerde tand eruit getrokken! De tand naast die welke je hebt verwijderd zat los!" En inderdaad, Uw Hoofdredacteur ziet niet al te best en had helaas de verkeerde tand verwijderd. Het mannetje vond het overigens geweldig: "Dan heb ik er in een keer twee uit! Dat is pas cool!" En inderdaad, toen Uw Hoofdredacteur even aan het andere tandje trok, viel deze er haast vanzelf uit. Wat erg, wat erg.......

Wordt vervolgd.....      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten