Totaal aantal pageviews

maandag 21 januari 2013

De wonderbaarlijke wereld van Willie Wortel....

Op het fraaie eiland Curaçao is het nog donker op deze vroege maandagochtend de 21e januari 2013. Een nieuwe werkweek voor Uw Hoofdredacteur is alweer enige tijd geleden van start gegaan; het weekend zit er weer op! Een nieuwe werkweek die waarschijnlijk weer vele verrassende ontwikkelingen gaat opleveren deze week, maar daarover zult U, wanneer het zover is, zeker worden bijgepraat. Het weekend zit er dus weer op, een weekend waarin van alles gebeurde wat het vermelden waard is. Immers, het komt niet al te vaak voor dat het gezin Hoofdredacteur een soort van "Willie Wortel" te logeren heeft die met de meest fantastische uitvindingen tevoorschijn komt. In dit geval handelt het om Oom Albert in gezelschap van de jongste olijkerd, Levi geheten. Uw Hoofdredacteur praat U er even over bij.

Zoals U zich vast nog wel weet te herinneren, heeft Uw Hoofdredacteur enige tijd geleden, met behulp van Moeder de vrouw en van de heer Pinoccio, een vlot van ongeveer drie bij drie meter te water gelaten. Nadat het gevaarte in eerste instantie een tweetal weken ondersteboven in het water heeft gelegen omdat het niet gelukte het vlot in het water te keren, kwam er een aantal dagen geleden een oplossing voorbij zwemmen. Twee duikers, Gerard en Joop, meerden het slagschip uiteindelijk op de juiste wijze af. Er kon nu eindelijk gebruik worden gemaakt van het vlot!
Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, dobberend op de best wel wilde baren, geruime tijd op het vlot doorbracht. Nu moet U echter weten dat Uw Hoofdredacteur, bij tijd en wijle, best behoefte heeft aan een rokertje in de vorm van een shagje. Nu is het zwemmen naar het vlot met in de hand een baal shag niet echt een optie. Daar maakte Uw Hoofdredacteur melding van bij de eerdergenoemde "Willie Wortel", Oom Albert dus. Onmiddellijk trok deze zich, samen met zoonlief Levi, terug in zijn ontwerpstudio (het schuurtje van de familie Hoofdredacteur) om zijn ideeën om te gaan zetten in een prototype van een oplossing. En, zo kon het dan ook zijn dat na enige tijd een lijn van zo'n dertig meter touw werd vastgemaakt aan het vlot. Daarna werd aan het touw een emmer vastgehaakt waarin een pakje shag en een aansteker werden gedeponeerd. Daarmee gelukte het om de rookwaar uitermate droog op het vlot te krijgen. De emmer terug te laten keren werd echter een groot probleem nu de emmer direct water schepte uit de zee en volliep. Het prototype dient derhalve nog ietwat vervolmaakt te worden. Het begin is er echter. Mocht U de uitvinding in werking willen zien, klik dan hier!).

De heer Pinoccio, gisterenochtend nog een der lopers tijdens de "Walk for the Roses", lag, in het kader van zijn allerlaatste duikopleiding, gisterenmiddag alweer in het zilte zeewater. Ditmaal, zo liet Pinoccio al in de ochtend weten, zou er worden gedoken op een wat bijzondere plek, dicht in de buurt van de ingang naar de Sint Annabaai. Nu moet U weten dat de stroming op die positie bijzonder sterk is en dat de golven er hoog zijn. De heer Pinoccio echter, getraind door het vastleggen van vlotten en daardoor ziek worden van hoge golven, liet zich niet afschrikken. En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur later op de dag, via het World Wide Web, wederom prachtige foto's te bewonderen kreeg die, eerder die dag, door de heer Pinoccio waren geschoten tijdens de duik. Een tweetal foto's wil Uw Hoofdredacteur U dan ook niet onthouden ten bewijze van het prachtige onderwaterleven op Curaçao.

Zoals gezegd, een nieuwe werkweek is inmiddels weer begonnen. Nog een drietal weken en dan is het op dit mooie eiland wederom carnaval. Gisteren was het moment dat potentiële kijkers een plaatsje konden gaan reserveren langs de route die de carnavalsstoet zal gaan volgen. Het was dan ook een drukte van belang en mooi om te zien hoe de mensen, middels het strooien van gekleurd zand, hun kaveltje reserveerden. Uit eigen ervaring kan Uw Hoofdredacteur bevestigen dat een goede zitplaats een garantie biedt voor een zeer geslaagde carnavalsdag, die dit jaar op 10 februari zal vallen. Te zijner tijd zult U er de, veelal felgekleurde, plaatsjes wel van langs zien komen in een editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten