Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 januari 2013

Perspectief genoeg.....

Het is zover. Vandaag is, ook op Curaçao, de eerste dag van het jaar 2013 aangebroken. Het is 1 januari 2013 dus op het uitermate warme en zonnige eiland Curaçao. De jaarwisseling zit er weer op en het gewone leven kan weer een beetje zijn vervolg gaan krijgen. Althans, na vandaag, zo lijkt het. Immers, de jaarwisseling werd, zeer uitbundig, gevierd midden op de Pontjesbrug die boven de Annabaai van Punda drijft op haar vele pontons. En, dat uitbundige vieren, compleet met wijn, bier, champagne en vele, vele hapjes, maakt dat vandaag te boek gaat als een dag van bijkomen. Moeder de vrouw, vannacht al niet erg spraakzaam meer, verdrijft een katterig gevoel in het prachtig blauwe zeewater dat dit eiland omringt. Uw Hoofdredacteur kan dan ook prima van die gelegenheid gebruik maken om U te voorzien van een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur." Alleerst is daarbij noodzakelijk om even kort terug te blikken op de zeer enerverende dag van gisteren. De dag die het oudejaar uitluidde en het jaar 2013 kon verwelkomen.

Gisteren was het niet alleen de laatste dag van het jaar 2012, maar stond die dag voor Uw Hoofdredacteur enigszins in het teken van een acclimatiseringproces. Na 10 dagen rondzwerven door Cuba, waarbij de tijd volledig aan hem voorbij ging, diende gisteren weer actief te worden deelgenomen aan het familiegebeuren binnen Huize Hoofdredacteur. Nu viel dat overigens op zich allemaal nog wel mee: er diende een bezoekje te worden gebracht aan de locale bank, er dienden kentekenplaten te worden gescoord en er moest, vanzelfsprekend, het nodige vuurwerk worden ingekocht. De bank werd snel weer verlaten nu bleek dat er zich lange rijen, gelijkend op die zoals bij een bezoek aan "de Efteling" de dag vullen, voor de balie bevonden. De vervangende kentekenplaten en het vuurwerk konden wel snel worden geregeld, waarna de familie Hoofdredacteur zich kon opmaken voor de jaarwisseling in het centrum van Willemstad. Dit echter niet vooraleer Uw Hoofdredacteur zijn belofte om zelf oliebollen te bakken, was nagekomen. Nog tot laat in de avond verzuchtten de Olijke Twee: "Papa, jij bent de beste oliebollenbakker die er bestaat. We hebben nog nooit eerder iemand gezien die dierenvormen kan bakken. Een muis, een draak, een vogel, het leek niet eens op oliebollen zoals we die gewend waren te krijgen. Dat vinden we heel knap!"

Nadien, toen een enorme lading oliebollen in het niets leek te zijn verdwenen, werd er een grote koelbox volgeladen met diverse dranken en allerhande heerlijkheden. Ter completering werd, voor het ultieme moment, een grote fles champagne gekoeld aan de box toegevoegd en kon de reis naar Willemstad een aanvang nemen. Er werd zitting genomen midden op de pontjesbrug opdat het komende vuurwerk van zeer nabij zou kunnen worden waargenomen. Het moet gezegd, het was een onvergetelijke ervaring. Werkelijk duizenden mensen bevolkten de bruggen, de kades en het Brionplein waar, op een groot podium, opzwepende muziek van een grote band de nacht werd ingezongen. Zo af en toe diende de pontjesbrug te worden geopend om boten door te laten, met als hoogtepunt, zo tegen de klok van half twaalf, het vertrek van "De Statendam" van de Holland Amerika Lijn. De vele passagiers aan de railingen werden luid toegejuicht door de achterblijvers die zo langzamerhand begonnen af te tellen naar de klok van twaalven.

Eindelijk was het zover. Met een luid 10, 9, 8 en zo verder, werd het jaar 2013 bereikt. Een enorm vuurwerk, wat ademloos werd bekeken, verlichtte de hemel boven dit zo prachtige eiland. Het was een onvergetelijke ervaring die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is. Zonder enig incident, in een prima sfeer, kon eenieder een voorspoedig 2013 worden gewenst. Uiteindelijk, zo tegen een uur of drie in de vroege ochtend, kon het gezin Hoofdredacteur hun vermoeide hoofd te rusten leggen. Op naar 2014 dus, met vooruitzichten die voor de verschillende teamleden perspectief bieden. Immers, terwijl interim Minister-president Betrian gisteren zijn laatste zittingsdag kende werd, op de valreep, nog een financieringsovereenkomst door hem getekend die verbeteringen in de gevangenis mogelijk moet maken. Keurig werd nadien nog een staatsieportret gemaakt waarop ook Uw Hoofdredacteur mocht komen te staan. Voldoende perspectief dus voor een verblijf, ook in 2013, op dit eiland dat Uw Hoofdredacteur inmiddels zo lief is geworden.

Wordt vervolgd…..       

1 opmerking:

  1. Bon anja 2013 Ton, leuk weer om je bevindingen te lezen, leuke foto trouwens, leuk dat interim Minister-president Betrian gisteren die fiancieringsovereenkomst heeft getekend, geweldig je staat er goed op, heeft hij ook al het andere wat daarvoor al getekend moest worden ook getekend? Ik zou het geweldig vinden als ik volgende week op het werk ben en goed nieuws ontvangt van het getekende !!!

    BeantwoordenVerwijderen