Totaal aantal pageviews

donderdag 10 januari 2013

Passend vervoer?

Donderdag 10 januari 2013 is het vandaag geworden op Curaçao. Dit zo fraaie eiland, dat zich de afgelopen periode mocht verheugen in veel wind en veel regen, ligt er vandaag toch alweer geheel anders bij. De hoogte van de golven keert zo langzamerhand terug naar een, voor Uw Hoofdredacteur, beduidend beter te hanteren niveau. Daarnaast is de wind wat gedraaid en is het, sedert vanochtend vroeg, in elk geval droog. Het ziet er dan ook naar uit als is er sprake van een fikse verbetering die hopelijk gestaag zal gaan doorzetten. Wellicht dat het dan, een week na tewaterlating, in het weekeinde een nieuwe poging kan opleveren om het vlot in de tuin van de familie Hoofdredacteur, op te takelen en recht te zetten. We zullen het zien, het motto is immers nog altijd: "Don't worry, be happy!"

Nog iets meer dan een week zal het duren en dan is het weer zover. De familie Hoofdredacteur zal dan wederom logees ontvangen, en ditmaal wel voor een periode van zo'n twee maanden. Zoals elk jaar zullen zich namelijk volgende week zaterdag Oom Albert en Tante Reinie op het vliegveld melden om de komende maanden op Curaçao door te gaan brengen. Na vele maanden grasmaaien en post verzorgen in de Nederlandse woning van het gezin Hoofdredacteur is een vakantie immers beslist verdiend? Oom Albert, die vorig jaar op 71 jarige leeftijd besloot om zijn duikcertificaat te gaan halen, zal zich vast en zeker verheugen op vele duiken in de wateren rond Curaçao. Nu is het echter wel zaak dat beiden de verschillende baaien zullen kunnen bereiken, iets waarvoor derhalve een vervoermiddel noodzakelijk zal zijn. Dientengevolge is Uw Hoofdredacteur al enige tijd op zoek naar een geschikt autootje waarmee beiden de komende maanden over het eiland zullen kunnen toeren.

Nu moet U weten: Oom Albert en Tante Reinie zijn nogal handig. Geen klus is hen teveel en steevast is er voor elk probleem wel een oplossing te bedenken. Uw Hoofdredacteur is er dan ook goed in om lastige klussen op te sparen tot op het moment dat beiden zich jaarlijks melden. Ditmaal echter ging het dus allereerst om passend vervoer. Welnu, hedenochtend meende Uw Hoofdredacteur een geschikt motorrijtuig te hebben gespot. Weliswaar moeten er nog een paar wielen op edoch, Oom Albert is handig. Het voertuig is van alle gemakken voorzien: er is zelfs een jerrycan op de achterzijde aangebracht waarmee onderweg de tank van brandstof kan worden voorzien. Vandaag, nadat de dagelijkse werkzaamheden zullen zijn afgerond, zal Uw Hoofdredacteur dan ook op weg gaan om een schappelijk bod op de fraaie bolide te gaan uitbrengen. Of hij daarmee de eigenaar zal worden? U zult het vast en zeker kunnen vernemen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Moeder de vrouw wacht vandaag een bijzonder spannende dag. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren is zij druk doende de laatste fase van haar opleiding tot docente te overleven. Het ene na het andere werkstuk dient ingeleverd te worden en dat naast de drukke werkzaamheden die zij een aantal dagen per week op de locale basisschool toch al dient op te pakken. Nu is het daarnaast ook nog zo dat er vele toetsen dienen te worden afgelegd, zo ook dus vandaag. Hedenochtend zal Moeder de vrouw dan ook worden afgezonderd in een stil kamertje op de school waar zij werkt. Via het World Wide Web zal dan vervolgens een tentamen Aardrijkskunde op Curaçao landen en zal Moeder de vrouw het vervolgens enige uren Spaans benauwd krijgen wanneer zij zich door de opgaven dient heen te worstelen. De afgelopen week stond voor haar dan ook in het teken van de voorbereiding op dit tentamen. De vele thema's waren in Huize Hoofdredacteur terug te vinden nu op de kraan een briefje hing waarop stond geschreven: "Waterkringloop" en de verschillende kamers in huis plots de benaming "India, Pakistan en Bangla Desh" kenden. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur raakte de afgelopen week de weg herhaaldelijk kwijt en hoopt dan ook van ganser harte dat het tentamen een dikke voldoende voor Moeder de vrouw zal gaan opleveren. U zult het vast en zeker vernemen…..

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten