Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 januari 2013

Feest op Curacao.....

Op het ietwat bewolkte eiland Curaçao, alwaar vandaag dinsdag de 29e januari 2013 is aangebroken, is het een heuglijke dag. Er is er namelijk een jarig, maar daarover later meer. Het is wat bewolkt de laatste paar dagen, en zo af en toe valt er even een fikse bui. Een beetje herfstachtige omstandigheden dus, zo zult U wellicht denken. Echter, met een temperatuur die nog altijd dagelijks zo rond de dertig graden Celsius balanceert, is het zelfs met wat wind en af en toe een buitje prima uit te houden op dit eiland. De kop van de werkweek is er al weer af, nu de dinsdag op het punt van beginnen staat. Het team is vandaag wat uitgedund, nu de (veel) rustiger Fries op reis moest, voor werk overigens, naar een ander Caribisch eilandje in de buurt. Morgen is hij er echter weer, zijn afwezigheid is derhalve van korte duur. Het is nog zeer vroeg in de ochtend en Uw Hoofdredacteur maakt van het vroege opstaan gebruik, alvorens hij dient af te reizen naar zijn werkplek, om U even bij te praten over de recente gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland.

Al sedert vele jaren komen er op Curaçao dagelijks grote vliegtuigen uit Nederland binnenvliegen. Soms zelfs meer vliegtuigen op een dag. Steevast vallen ze, met name als het gaat om de blauwgekleurde KLM Boeing 747, al van verre waar te nemen in de lucht. In eerste instantie lijkt het erop als zweeft de vogel Curaçao voorbij, maar middels een zeer grote bocht wordt de daling voor de landing op Hato dan alsnog ingezet. Echter, op de afgelopen zondagmiddag ging het toch wel even wat anders. De heer Pinoccio, die inmiddels redelijk in de buurt van het vliegveld verblijft, kon het vertellen uit eigen waarneming. "Wat een gigantisch lawaai op Hato zondagmiddag.
Horen en zien verging me en ik heb nog last van mijn trommelvliezen. Omdat ik mijn oren echter zeer dringend nodig heb om de duikopleiding geheel succesvol te kunnen vervolmaken, heb ik besloten voorlopig oorbeschermers te dragen. Ik wil geen enkel risico meer lopen! Man, man, man, wat was dat toch voor lawaai?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur, als dagelijks brenger van nieuwsfeiten uitermate nieuwsgierig, trok onmiddellijk op onderzoek uit. Wat bleek nu het geval? Welnu, het KLM vliegtuig van zondagmiddag, een enorme Boeing 747 met honderden passagiers aan boord, kwam niet goed uit op de landingsbaan en diende, op het laatste moment, een doorstart te maken. Begeleid door een enorm lawaai vanwege de hevig brullende straalmotoren en begeleid door heel veel rook, slaagde de bemanning erin om het loodzware gevaarte weer tijdig hoogte te laten winnen. Even later werd het vliegtuig gelukkig alsnog keurig aan de grond gezet. Na enige uren vertraging kon dezelfde KLM vogel weer retour vliegen naar Amsterdam, echter niet nadat er eerst een aantal nieuwe banden onder de Boeing waren gezet. En de heer Pinoccio? Welnu, hij draagt vanaf heden continue fraaie oorbeschermers, dat zult U begrijpen.
 
Vandaag is het groot feest op Curaçao en dientengevolge ook in Huize Hoofdredacteur. Wat is namelijk het geval? Welnu, het is zo dat logee Oom Albert, goochelaar bij uitstek, vandaag verjaart. Hij viert vandaag zijn 72e verjaardag in de zonnestralen van het Caribisch gebied. Veel tijd om zijn verjaardag echt op zijn gemak te vieren zal hij overigens waarschijnlijk niet krijgen. Zoonlief Levi, de jongste olijkerd, heeft het namelijk eindelijk voor elkaar gekregen. Oom Albert bouwt voor hem een echte goochelkist. Het mannetje vindt het namelijk van belang zo'n kist te hebben om zijn zusje, Julia geheten, zo af en toe weg te kunnen toveren. De dakbedekking wordt gemaakt van uit de palmbomen gezaagde gigantische bladeren, waardoor het geheel vormen gaat aannemen die Uw Hoofdredacteur nimmer in zijn leven eerder heeft gezien. Hoe het ook moge zijn, tijd voor het eten van een gebakje zal er vast en zeker wel overblijven vandaag. Namens de redactie wenst Uw Hoofdredacteur Oom Albert in ieder geval een heel fijne dag toe!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten