Totaal aantal pageviews

woensdag 9 januari 2013

De gouden tip.....

Het is vandaag woensdag 9 januari 2013 geworden op Curaçao. Het is vandaag guur op dit zo fraaie eiland, het regent en het waait uitermate hard. Daarnaast voelt het, met zo'n 25 graden Celsius, fris aan. De golven op zee zijn bijzonder hoog, hetgeen ertoe heeft geleid dat een "Code Oranje" waarschuwing werd afgegeven. Zwemmen in de achtertuin van Uw Hoofdredacteur zou dan ook een zeer onverstandig voornemen zijn en waarschijnlijk tot grote problemen gaan leiden. Het is tegelijkertijd een enorm wonder dat het vlot nog immer aan een touwtje valt waar te nemen vanaf het terras van Huize Hoofdredacteur. U begrijpt het waarschijnlijk al: Curaçao is de laatste paar dagen wat minder zonnig dan normaliter het geval is. Daaraan valt echter weinig te doen en dus is het beter om aandacht te besteden aan zaken die er, weliswaar vaak met een knipoog, wel toe doen. En, zoals te doen gebruikelijk, zijn deze zaken ook nu weer voor U opgetekend in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was, op het gebied van automatisering, een hele toestand de afgelopen dagen binnen Huize Hoofdredacteur. Immers, wellicht weet U het zich nog te herinneren, de computer van Moeder de vrouw geraakte door een crash onherstelbaar beschadigd. Nu is een computer te vervangen, maar het vele werk dat Moeder de vrouw, in het kader van haar studie, op de computer had opgeslagen, viel veel lastiger te missen. Uw Hoofdredacteur zette zich de afgelopen dagen dan ook aan het project "redden van data." En, het is dan ook uitermate plezierig om te kunnen melden dat gisterenavond, zo tegen de klok van tienen, de totale operatie bleek te zijn gelukt. Al het werk is teruggevonden en veilig gesteld. Het leverde Uw Hoofdredacteur ettelijke complimenten van Moeder de vrouw op. "Oh, wat is het toch fijn om een systeembeheerder in huis te hebben. Ik wist het wel eigenlijk, ik heb je altijd al een beetje een nerd gevonden. Volgens mij wordt het nu dan ook tijd om je haardracht wat te gaan veranderen. Laat je haar maar groeien, dat past vast wel bij je", zo wist Moeder de vrouw. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was met dit schouderklopje volkomen in zijn sas. Voortaan draait hij zijn hand niet meer om voor dit soort automatiseringsklussen.

Komende zaterdag is het zover. Dan is de dag aangebroken dat de jongste olijkerd, Levi geheten, zijn allereerste karate-examen zal dienen af te leggen. Al wekenlang is het mannetje in training om komende zaterdag een oranje slip aan zijn witte band te kunnen bemachtigen. Afgelopen maandag diende het ventje te oefenen in het, met zijn handje, doorslaan van een plank. In eerste instantie wordt dit soort oefeningen nagebootst op de mat. In de juiste stand diende het kereltje keihard op de mat te slaan, hetgeen hij dan ook trouw deed. Op de vraag van Moeder de vrouw waarom hij eigenlijk op de mat moest slaan antwoordde het ventje dat het hem volstrekt onduidelijk was wat de bedoeling eigenlijk was. Moeder de vrouw legde hem uit dat dit een oefening was om, tijdens het komende examen, een plankje te kunnen breken. "Oh ja, dat was het. Nu weet ik het weer. Als ik thuis ben ga ik het even proberen met een echte plank Mam", zo wist het mannetje. Thuisgekomen wilde de olijkerd dan ook onmiddellijk aan Uw Hoofdredacteur laten zien dat het breken van een plank voor hem geen enkel probleem meer was. Het leek Uw Hoofdredacteur echter wat te ver gaan om de door het mannetje uitgekozen balkje, met een doorsnede van zo'n centimeter of tien, daadwerkelijk daarvoor te laten gebruiken. Eerst maar eens even zien hoe het komende zaterdag zal gaan. U zult er, vanzelfsprekend, in een later stadium over kunnen vernemen.

Enige tijd geleden, U heeft dat in een eerdere editie kunnen lezen, werd er op Curaçao een spectaculaire overval gepleegd. Daarbij werden zestig goudstaven geroofd vanaf een schip dat afkomstig was uit Guyana. Kort nadien werden er een aantal verdachten, waaronder een locale juwelier, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. Daarbij werden tevens 36 staven goud aangetroffen. Vanochtend maakte het plaatselijke ochtendblad melding van het feit dat er gisteren wederom een elftal goudstaven werden aangetroffen, ditmaal in Puerto Rico. Daarmee is het teruggevonden aantal goudstaven gekomen op zevenenveertig en worden dus nog 13 staven vermist. Mocht U enig vermoeden hebben waar zich deze staven zouden kunnen bevinden of heeft U ze wellicht ergens gezien, alle informatie is welkom. Zo blijkt uiteindelijk maar: het is veelal wachten op de gouden tip!

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten