Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 januari 2013

Slijtage aan Benul.....

Het is vandaag zaterdag 26 januari 2013 geworden op het uitermate zonnige eiland Curaçao. Het is half tien in de ochtend en Uw Hoofdredacteur geniet, al turend over de azuurblauwe zee, van een overheerlijke kop koffie. Het is de eerste vrije weekeinddag, waarop overigens van alles staat te gebeuren. Zo heeft de oudste olijkerd, Julia geheten, aan het begin van de middag een feestje ter gelegenheid van het eerste volle jaar muziekschool. Een fles kinderchampagne heeft zij al binnen handbereik. Die moet immers mee om later vandaag uit te schenken. Daarnaast speelt het voetbalcluppie waarvan Uw Hoofdredacteur vurig aanhanger is, in Almelo de wedstrijd tegen de mannen van Philips, PSV. U ziet, er wacht weer een drukke dag. Alvorens de hectiek wordt opgezocht, is het echter van groot belang U allereerst bij te praten over de actuele ontwikkelingen op Curaçao. En, zoals te doen gebruikelijk, daartoe dient deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

U moet weten, Uw Hoofdredacteur is, al lang geleden, geboren en getogen in de omgeving van de fraaie Hanzestad Zutphen. En, zoals het vaak gaat wanneer je verder de wereld intrekt, de hang naar nieuws uit die omgeving blijft altijd wel wat aanwezig. Zo kan het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur met enige regelmaat een blik werpt op de voorpagina van de krant die het nieuws uit de omgeving van Zutphen brengt. Zo ook gisteren, toen plots de blik van Uw Hoofdredacteur viel op een artikel dat melding maakte van een geweldige documentaire die de achttienjarige Libbe van Dijk had gemaakt over zijn dementerende oma. Uw Hoofdredacteur besloot de documentaire, die ongeveer een kwartiertje duurt, te gaan bekijken. Wat een geweldig stukje film heeft deze jonge student gemaakt! Ontroerend, vertederend, humoristisch, superlatieven schieten tekort! Uw Hoofdredacteur wil U deze geweldige productie, getiteld "Slijtage aan Benul",  dan ook niet onthouden. Mocht U een kwartiertje tijd hebben, klik dan hier. U zult er zeker geen spijt van krijgen.  

Met de komst van Oom Albert en Tante Reinie, de logees in Huize Hoofdredacteur, is de omgeving van Uw Hoofdredacteur de afgelopen dagen steeds meer gaan lijken op een gigantische bouwplaats. Het is namelijk zo dat zoonlief Levi, die inmiddels het gereedschap van Uw Hoofdredacteur beduidend beter weet te traceren dan Uw Hoofdredacteur zelf, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bouwen hoog in zijn vaandel heeft staan. Nu is het ook nog zo dat Oom Albert dezelfde afwijking vertoont. Ook gisteren was het dan weer eens zover. Ditmaal diende er een replica van Mickey Mouse te worden geconstrueerd, waarbij de schoenen waarop Uw Hoofdredacteur zo zuinig is, een belangrijke bouwsteen voor het geheel zouden gaan vormen.

"Hoofdredacteur, ie mut  d'n schoen'n uuttrekk'n. Die hebt wie neudig", zo hoorde Uw Hoofdredacteur Bob de Bouwer zeggen. Zo gezegd werd zo gedaan. De beide bouwers konden niet onmiddellijk met hun voorgenomen werkzaamheden aanvangen. Immers, de ARBO wetgeving vereist dat veiligheidsmaatregelen in acht genomen worden. Er diende dan ook een passend hoofddeksel te worden opgezet. Er werd diep gegraven in de speelgoedvoorraad van beide olijkerds alvorens een passend geheel kon worden samengesteld. U ziet, beide bouwers waren uiteindelijk uitermate goed voorbereid. Mocht U, in huis of in Uw omgeving, nog bouwwerkzaamheden uit te voeren hebben, meld U zich dan tot Uw Hoofdredacteur. Hij kent immers nog een tweetal uitermate getalenteerde bouwers die het karwei maar al te graag voor U komen opknappen. Uw Hoofdredacteur is overigens benieuwd welke constructiewerkzaamheden hij vandaag met eigen ogen kan waarnemen. Voor zijn gevoel is het immers nog lang niet gedaan. Hoe het ook moge zijn, U zult er, in de nabije toekomst, vast en zeker over kunnen vernemen.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten