Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 januari 2013

Gevaar op Curacao!

Het lijkt wel herfst op het normaliter zo zonnige eiland Curaçao alwaar vandaag dinsdag de 8e januari 2013 is aangebroken. De afgelopen nacht kenmerkte zich door hevige regenval en bulderende wind, die de golven achter Huize Hoofdredacteur opzweepte tot grote hoogte. Het geknal van de golven op de rotsen maakte Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur bij tijd en wijle dan ook wakker. Ook vanochtend, zo tegen de klok van half zes, regende het alweer gestaag en duurde het gebulder van de golven voort. Er is echter hoop nu de locale meteo heeft laten weten dat er beter weer op komst is. Iets wat door Uw Hoofdredacteur, die een broertje dood heeft aan regen en wind, ten zeerste wordt toegejuicht.
 
Na een dag die in het teken stond van het redden van data van de computer van Moeder de vrouw, is vandaag de eerste volledige werkdag na de vakantie van Uw Hoofdredacteur aangebroken. Hij werd vanochtend vroeg van harte welkom geheten door de (veel) rustiger Fries en de heer Pinoccio. De (veel) rustiger Fries had een paar uitstekende weken achter de rug, zo liet hij weten. De heer Pinoccio daarentegen liet weten dat het avontuur tijdens de tewaterlating van het vlot, waarover in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" al werd bericht, hem niet in de koude kleren was gaan zitten. "Voorlopig maar even niet duiken, ik word er al ziek van als ik eraan denk", zo liet de heer Pinoccio dan ook weten. Hoe het ook moge zijn, vanaf vandaag is het team weer compleet en kan aandacht worden geschonken aan tal van zaken die prioriteit genieten op dit zo fraaie eiland.
 
Iets wat vanochtend breed in het wereldnieuws kwam, werd gisteren al bericht aan Moeder de vrouw en aan Uw Hoofdredacteur. Wellicht hebt U het gelezen of gehoord: op de kinderopvang, waarop normaliter ook de Olijke Twee een aantal dagdelen per week vertegenwoordigd zijn, werd een idiote vangst gedaan. Zo aan het einde van de ochtend werd in Huize Hoofdredacteur namelijk het bericht ontvangen dat de leidsters van de opvang, in een rugzak van een der leerlingen, een geladen revolver had aangetroffen. Het bleek te gaan om een zogenaamde .38 revolver, hetgeen zoveel betekent als had de tweejarige leerling een soort van kanon in zijn rugzakje. Men berichtte dat de politie was ingeschakeld waarna huiszoeking is gedaan bij de ouders van het betreffende kind. Daarbij werden meerdere vuurwapens en drugs aangetroffen. U kunt zich voorstellen dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur met stomheid waren geslagen. Hoe gemakkelijk had dit kunnen ontaarden in een situatie waarbij de veiligheid van veel kinderen in het geding had kunnen komen. Bij de leiding van de kinderopvang is dan ook per omgaande aangedrongen op ingrijpende maatregelen. Het is toch te gek voor woorden dat zoiets kan gebeuren?

Inmiddels is op Curaçao alweer een week geleden de nieuwe regering geïnstalleerd. Gisteren was er in de Staten, het Parlement van Curaçao, aandacht voor het behandelen van de begroting. Daarbij kwam duidelijk naar voren hoe enorm groot de financiële problemen van het land Curaçao de afgelopen twee jaar eigenlijk zijn geworden. Analoog aan de situatie in veel landen op de wereld, zal er de komende tijd dan ook fiks moeten worden bezuinigd. De gezondheidszorg, het onderwijs en de kosten van levensonderhoud zullen dan ook fiks gaan stijgen. Nu moet U echter weten dat er op Curaçao een zeer grote groep inwoners is die ook zonder bezuinigingen het hoofd amper boven water kan houden. Met grote vrees wordt dan ook gekeken naar de toekomst. Hoe het uiteindelijk zal gaan uitpakken? Uw Hoofdredacteur weet dat op dit moment nog niet maar zal U, in de toekomst, vast en zeker op de hoogte houden van ontwikkelingen middels nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten