Totaal aantal pageviews

vrijdag 18 januari 2013

Vlot getrokken!

Het is vandaag vrijdag 18 januari 2012 geworden op dit zo fraaie eiland. Alhoewel de schemer ervoor zorgt dat er nog niet veel te zien valt zo in de vroege morgen, lijkt het erop als gaat Curaçao vandaag weer opgewarmd worden door een stralend zonnetje. Het is vrijdag vandaag, hetgeen zoveel betekent als nadert het weekeinde met rasse schreden. Vooraleer het zover is, wacht vandaag echter een waarschijnlijk lange werkdag, met vergaderingen tot aan het begin van de avond. Nog altijd moet er immers, op hun dagelijkse werkplek, zeer veel werk worden verricht door de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur. Maar uiteindelijk, aan het einde van een lange dag, zal ook voor hen het weekeinde aanbreken en kan er weer even worden bijgetankt. Voordien is het echter zaak om U even bij te praten over de actuele gebeurtenissen op Curaçao. En, zoals te doen gebruikelijk, zijn die ontwikkelingen voor U vastgelegd in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

U kunt het zich vast nog wel voor de geest halen. Pakweg een week of twee geleden geraakten de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur bevangen door zeeziekte tijdens een barre zwemtocht in metershoge golven. Die barre zwemtocht werd noodzakelijk omdat het voornemen was uitgesproken om een prachtig vlot vast te gaan leggen achter Huize Hoofdredacteur. Een vlot, voorzien van twee zitplaatsen en een uitstekende ligplaats, waarop dan heerlijk zou kunnen worden gerelaxt. Niets bleek echter minder waar, het vlot geraakte ondersteboven in het water en het gelukte, na een urenlange strijd, maar niet om het gevaarte op de voorgeschreven wijze af te meren.
 
Gisteren, zo aan het einde van de middag, zat Uw Hoofdredacteur met Moeder de vrouw, een kop koffie en een sigaretje op zijn terras om de dag even met elkaar door te nemen. Plots schrok Uw Hoofdredacteur op, hij hoorde stemmen in het pal achter zijn huis gelegen water. Alert als hij is, nam Uw Hoofdredacteur onmiddellijk polshoogte om, even later, te kunnen constateren dat er zich een tweetal duikers ophielden  in de omgeving van het afgemeerde vlot. Groot was zijn verbazing, en ook die van Moeder de vrouw trouwens,toen beide duikers als een tweetal idioten aan het vlot begonnen te rukken. "Het vlot wordt gestolen", dacht Moeder de vrouw. Juist wilde Uw Hoofdredacteur beide duikers toeschreeuwen, toen een van hen zich met diens gezicht naar Uw Hoofdredacteur toewendde. Het bleek te gaan om vriend Gerard, duikinstructeur en veelal te vinden bij Dive Nas. Samen met zijn duikmaat Joop had hij besloten om het gezin Hoofdredacteur een handje te gaan helpen door het vlot op de juiste wijze te gaan omkeren. Heel even bepaalden beide mannen een juiste strategie, gingen aan het vlot hangen en zie: het gevaarte lag zoals het moest liggen. U begrijpt, een enorme verrassing was het optreden van beide heren zeker. Het leverde hen, naast een groot applaus, de welgemeende dank van het gezin Hoofdredacteur op!

Dan besteedt Uw Hoofdredacteur graag nog even aandacht aan een zeer memorabel moment. Gisteren was het namelijk zover! De kranten stonden er vanochtend meer dan vol van. Wat was namelijk het geval? Welnu, gisteren ontving de Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning het telefoonboek 2013 uit handen van UTS en KPMG, toch twee gerenommeerde organisaties. Nu zult U zich wellicht afvragen of dit nu zo een bijzondere kwestie is dat Uw Hoofdredacteur daaraan aandacht dient te besteden. Dat is echter wel degelijk het geval. Immers, wanneer je gewend bent dat er jaarlijks een nieuw telefoonboek wordt afgeleverd in je brievenbus, zonder dat gevierd wordt dat sprake is van een heuglijk feit, dan is dat toch wel wat sober. Het kan dus ook wel degelijk anders. Uw Hoofdredacteur schrijft vanochtend dan ook een brief aan de Tweede Kamerleden met het voorstel om voortaan de verantwoordelijke Minister het nieuwe telefoonboek in ontvangst te laten nemen. Een feestje moet immers ergens beginnen?

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten