Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 januari 2013

De muzikale fruitmand.....

Het is toch werkelijk niet te geloven? Roept de plaatselijke Jan Pelleboer nog geen drie dagen geleden dat het zal ophouden te regenen op dit zo fraaie eiland, vanaf vanochtend vroeg op deze vrijdag, de 11e januari 2013, valt het hemelwater met een enorme snelheid en in gigantische hoeveelheden uit de lucht. Foutje bedankt dus! Het is werkelijk hondenweer en eigenlijk zou het verstandig zijn om per kerende post terug te keren naar het warme bedje vanwaar Uw Hoofdredacteur enige tijd geleden is opgestaan. Zover zal het echter helaas niet kunnen komen. Immers, de plicht roept waardoor Uw Hoofdredacteur zich binnen een half uur op weg zal moeten begeven in een stevig gevecht met de weergoden. Het is maar te hopen dat het vanaf morgen toch wat zal gaan opklaren. De familie Hoofdredacteur had namelijk al allerlei fraaie plannen voor het komend weekeinde die, mocht het weer blijven zoals het nu is, beslist in het water zullen gaan vallen.

Nu is het vanzelfsprekend niet allemaal kommer en kwel op CuraƧao. Het is meer een kwestie van komkommer. Wellicht dat U zich afvraagt of Uw Hoofdredacteur wartaal gaat uitslaan, echter dat is in het geheel niet het geval. Wat is er namelijk aan de hand? Welnu, zoals U wellicht bekend zal zijn wacht het Gevangeniswezen, ook in Nederland, een enorme bezuinigingsoperatie de komende jaren. De toekomst van vele justitiemedewerkers wordt daardoor wat ongewis. Het is dan ook zaak om goed voorbereid die toekomst tegemoet te kunnen treden. En, juist daarom draait deze uiteenzetting. De (veel) rustiger Fries heeft over deze situatie meer dan goed nagedacht en heeft recent besloten dat het goed zou zijn specifieke vaardigheden te ontwikkelen om, ook in de toekomst, in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Nu moet U weten dat de (veel) rustiger Fries een aardig stukje grond rond zijn woning heeft. Welnu, deze grond heeft hij inmiddels ontwikkeld tot landbouwgrond waarop hij een grote diversiteit aan groenten en fruit is gaan telen. Meloenen, komkommers, sla en noem maar op, de (veel) rustiger Fries heeft het allemaal. De zaken gaan dus goed voor hem, al liet hij gisteren aan de heer Pinoccio en aan Uw Hoofdredacteur weten dat er wel sprake was van een enorme komkommeroogst. Dat zal, met de regen van vandaag, waarschijnlijk gaan resulteren in nog grotere aantallen. Momenteel consumeert de (veel) rustiger Fries al die groente zelf. Het ziet er echter naar uit dat de oogst binnenkort zo groot zal zijn, dat het onmogelijk wordt om al deze groenten nog zelf op te eten. Mocht U dan ook binnenkort een (veel) rustiger Fries achter een marktkraampje zien staan, dan weet U hoe dat komt!

Regelmatig voorziet Uw Hoofdredacteur zijn kroost, bestaande uit de Olijke Twee, van nieuwe speelfilms. Beiden kijken namelijk graag naar een film en hebben, liefst dagelijks, een grote voorkeur voor recente films. Zo ook gisteren, toen Uw Hoofdredacteur het tweetal kon verblijden met een rolprent die handelt over een jongetje met de naam "Wickie de Viking." Nu moet U weten dat zoonlief Levi zich onmiddellijk identificeert met de hoofdrolspelers in films. Zo ook dus gisteren. En zo kon het dan ook zijn dat, na een half uurtje film te hebben bekeken, het mannetje zich meldde bij Uw Hoofdredacteur. "Pap, ik zou toch ook zo graag een helm met horentjes erop hebben. Kun je dat even voor me maken?" Het kostte enige tijd en wat hoofdbrekens, maar door het slopen van een tweetal Cubaanse sambaballen, die toch al van inferieure kwaliteit waren, het gebruik van een rolletje leukoplast en een oude soldatenhelm, gelukte het om een vikinghelm te produceren. Het mannetje nam de helm nog net niet mee zijn bed in, maar liet wel weten dat het prettig zou zijn wanneer Moeder de vrouw en de rest van het gezin Hoofdredacteur hem voortaan Wickie zouden noemen. Waarvan akte!

Morgen is het weer zover. In het kader van haar opleiding tot zangeres c.q. actrice dient dochterlief, Julia geheten, zich morgen te melden voor de muziek- en zangles die, vanwege de feestdagen, enige tijd heeft stilgelegen. Zij kijkt daar enorm naar uit en is al de gehele week druk met het trainen van haar stem. Daarvoor gebruikt zij de door de Goedheiligman geschonken microfoon met ingebouwde versterker. Zo kan het dan ook zijn dat horen en zien je in Huize Hoofdredacteur vergaat onder de muzikale begeleiding van ondermeer K3, de Belgische meidengroep. Het is werkelijk vertederend te zien hoezeer het meiske zich inleeft in de zang en dans. Uw Hoofdredacteur weet het dan ook zeker: het meiske trekt in de toekomst vast en zeker volle zalen!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten