Totaal aantal pageviews

woensdag 16 januari 2013

Een verrassing uit Almelooooo......

Het is vandaag woensdag 16 januari 2013 geworden op het oh zo mooie eiland Curaçao. Het zonnetje schijnt weer voorzichtig nadat het de laatste paar dagen redelijk bewolkt is geweest en de temperatuur koud aanvoelde. De gevoelstemperatuur van Uw Hoofdredacteur nam het niveau aan als lag de gehele binnenstad van Punda onder een dikke laag sneeuw. Gelukkig was dat echter niet het geval en met een temperatuur van rond de 25 graden Celsius zijn de weersomstandigheden beduidend beter dan die in Nederland op dit moment. Brrrrr, hoe fraai de plaatjes ook zijn, Uw Hoofdredacteur moet er vooralsnog niet aan denken zijn zomerse shirt te moeten ruilen voor dikke kleding. Overigens geldt dat niet alleen de klimatologische omstandigheden. Immers, de komende weken staat er op dit zonnige eiland weer van alles te gebeuren wat het bezoeken waard is. En, zoals te doen gebruikelijk, U kunt er weer alles over lezen in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Recentelijk hebt U het al kunnen lezen. In de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker, wordt er aanstaande zondag ondermeer de "Walk for the roses" georganiseerd. Gisteren was het dan eindelijk zover: potentiële deelnemers konden zich melden voor de inschrijving bij de plaatselijke Orco-bank, die het evenement groots zal sponsoren. In alle vroegte meldde Moeder de vrouw zich dan ook aan de balie om een zevental deelnemers in te schrijven. Immers, naast het gezin Hoofdredacteur zullen ook de heer Pinoccio en Oom Albert en Tante Reinie de helse tocht gaan afleggen. Toen Uw Hoofdredacteur na een zware werkdag thuiskwam, werd hij dan ook verwelkomd door op tafel liggende bijbehorende shirts en hoofddeksels. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur zit er eigenlijk al klaar voor. Wat is er immers mooier dan op dik zestig meter hoogte boven de Annabaai de Julianabrug te beklimmen? Een flesje zuurstof in de tas en niets kan je gebeuren toch? Hoe het ook moge zijn: de Olijke Twee waren er gisteren al helemaal klaar voor. Waarschijnlijk zullen hun shirtjes komende zondag wel zwart zijn geworden, een kniesoor die erop let. De komende dagen zal Uw Hoofdredacteur, ter voorbereiding op de zware tocht, dagelijks een lichte trainingsopbouw hanteren door eens wat vaker een stukje te lopen. Hoe het uiteindelijk zal verlopen? U zult het vast en zeker kunnen vernemen in een der volgende edities.
Dan maakt Uw Hoofdredacteur graag nog even melding van een ander bijzonder evenement. Op zaterdag 2 februari is het zover, althans zo berichtten de locale media gisteren. Wat is er dan aan de hand, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, het is zo dat Moeder de vrouw van oorsprong afkomstig is uit het dialectgetinte Almelooooo. En, zoals U wellicht wel weet, komen de beste cabaretiers en zangeressen uit dat mooie Twentse Almelooooo. Het was dan ook een bijzonder aangename verrassing dat de media bekend maakten dat op zaterdag 2 februari de zeer bekende Ilse de Lange zal gaan optreden op de "Kleine Werf" te Punda. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hoefden er dan ook niet lang over na te denken: het concert van Ilse zal door hen beiden zeker worden bijgewoond. Wellicht bent U op de genoemde datum op dit mooie eiland? Uw Hoofdredacteur kan U een bezoek aan de "Kleine Werf" in dat geval van harte aanbevelen.

De heer Pinoccio wachtte gisterenavond een wel zeer bijzondere opgave. Hij was namelijk genood om als een soort kloon van de heer Raymond van Barneveld te komen opdagen voor een dartswedstrijd. Nu moet U weten, op Curaçao is sprake van een heuse dartscompetitie waarbij wekelijks wedstrijden dienen te worden gespeeld. Nu is er een zo'n team waarin een aantal tobspelers staan opgesteld. Zo wordt dit team gevormd door Huib (The Black Label) Nas, Gerard (The Sleeper) Maaskant en Joan (The Cook) van Russel. En het was juist dit team dat gisterenavond behoefte had aan een professionele darter als invaller. En, U voelt 'm al, deze professional werd gevonden in persoon van de heer Pinoccio die dientengevolge gisteravond de bühne betrad onder zijn artiestennaam: "Fishing Arrow." Hij kwam nog even snel bij zoonlief Levi, de jongste olijkerd, een paar dartpijlen ophalen. Nu maar afwachten of de heer Pinoccio het team aan een overwinning heeft kunnen helpen.    

Wordt vervolgd……  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten