Totaal aantal pageviews

zondag 20 januari 2013

Mien voet'n doet zo zeer.....

Op het zeer zonnige eiland Curaçao is het vandaag zondag 20 januari 2013 geworden. Het is rond een uur of een in de middag en Uw Hoofdredacteur heeft er al een lange dag opzitten. Maar daarover later meer. Het is werkelijk heerlijk weer op Curaçao, waar het met een temperatuur van zo'n 30 graden Celsius prima uit te houden valt. Heel wat anders dan de weersomstandigheden in Nederland, waar Uw Hoofdredacteur via de 95% Fries vernam dat het hevig koud was. In ieder geval, zo meldde de 95% Fries vanuit het Heerenveense voetbalstadion, was het tijdens de voetbalwedstrijd bibberen geblazen. Toen de 95% Fries dat aan Uw Hoofdredacteur meldde diende de wedstrijd overigens nog te worden gespeeld. De Fries, vurig supporter van Heerenveen, wenste Uw Hoofdredacteur veel succes nu diens clubje, de Heraclieden uit Almelo, moest trachten te winnen in Heerenveen. Iets wat hen uiteindelijk ook prima gelukte, daarmee de kater voor de 95% Fries nog groter makend.

Het was sowieso een vreugdevolle dag voor het gezin Hoofdredacteur. Gisteren, zo ongeveer aan het einde van de middag, arriveerden namelijk per grote KLM vogel Oom Albert en Tante Reinie. Slechts een maand of twee komen zij op dit eiland logeren. Beiden waren geheel achterin de grote Boeing 747 geparkeerd door de stewardess, reden waarom het uren duurde vooraleer beiden de aankomsthal uiteindelijk konden verlaten. "Oh, wat fien is dat jong! Wat is't hier weer lekker heite. Ut was hartstikke kold in Nederland man", zo wist Oom Albert te berichten. Snel werden de koffers achterin de laadbak van de pick-up van Uw Hoofdredacteur geladen en hun vakantie kon beginnen.

Na een korte nacht wekte Uw Hoofdredacteur Oom Albert vanochtend tegen vijf uur. Er diende immers een helse tocht te worden afgelegd nu de complete familie, aangevuld met de heer Pinoccio en wat buurvrouwen, de "Walk for the Roses" zou gaan afleggen. Deze "Walk" zou voeren vanaf het Brionplein te Otrabanda naar het strand van "Wet en Wild", een tocht die 8 kilometer lang zou zijn. In de vroege ochtend diende dus allereerst vervoer voor de terugtocht te worden geparkeerd, reden waarom er al vroeg opgestaan moest worden. Na een korte toespraak van de waarnemend Gouverneur, werd om zeven uur in de ochtend uiteindelijk het startschot gegeven voor de barre tocht. Via de 60 meter hoge Julianabrug, die overigens akelig blijkt te schommelen wanneer je er op het hoogste punt blijft stilstaan, zou pakweg twee uur later het eindpunt worden bereikt. De jongste olijkerd, Levi geheten, liet al na ongeveer 300 meter weten dat hij eigenlijk al moe was. "Wanneer zijn we er nu eindelijk Pap", werd dan ook een zeer veel gestelde vraag. Slechts het bericht dat het mannetje aan de finish een roos uitgereikt zou krijgen wanneer hij op eigen kracht de tocht zou uitlopen, sleepte het kereltje erdoor. Trots als een pauw kwamen de Olijke Twee in het bezit van de felbegeerde roos. Ook Uw Hoofdredacteur was overigens uitermate verheugd toen hij de eindstreep in zicht kreeg, maar dat ter zijde.

Nadien werd het tijd enigszins te ontspannen. Terwijl Uw Hoofdredacteur met groot plezier de tweede helft van de klassieker Ajax tegen Feyenoord nog kon volgen, dook dochterlief Julia haar bedje in. De benzine was klaarblijkelijk op! Zoonlief Levi had geheel wat anders in gedachten. Het vlot dat achter Huize Hoofdredacteur ligt geparkeerd, werd onmiddellijk door hem ingenomen terwijl Oom Albert, met snorkel, het onderwaterleven bewonderde. U ziet, na een fikse inspanning lukt het uitstekend om even te relaxen. Vanmiddag zal er nog wel een leuk uitje op het programma staan alvorens een nieuwe werkweek zal gaan aanbreken. Wat zijn uiteindelijk de weekenden toch snel voorbij op dit zo prachtige eiland!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten