Totaal aantal pageviews

zondag 27 januari 2013

Negenenhalve vinger en vingervlug!

Op het vandaag snikhete eiland Curaçao is het zondag 27 januari 2013 geworden. Uw Hoofdredacteur is vandaag wat laat met de dagelijkse editie van "Een Zonnig Avontuur", hetgeen vooral te verklaren valt door de vele voetbalwedstrijden die vanochtend rechtstreeks te bekijken waren. Daarna moesten de beide viervoeters van Uw Hoofdredacteur hoognodig afwateren tijdens hun wandeltochtje door het fraaie vissersplaatsje Boca Sami. Gedurende die wandeltocht bleek eerst hoe ontzettend heet het vandaag is. Met name merkte Uw Hoofdredacteur dat aan zijn donkere viervoeter, geheten Youri de Teckel. Deze besloot namelijk dat het wel genoeg was na een minuut of 15; hij ging liggen en was niet meer in beweging te krijgen. En zo kon het dan ook zijn dat de heer Teckel de laatste 1,5 kilometer al hijgend en liggend in de armen van Uw Hoofdredacteur diende af te leggen. Na al dit gedoe is er nu, het is een uur of twee in de middag op Curaçao, even tijd U te voorzien van een recente editie van deze uitgave.

Huize Hoofdredacteur is de laatste paar dagen omgetoverd tot een soort van grote circustent. Nu vraagt U zich wellicht af hoe dat heeft kunnen gebeuren. Welnu, het verhaal is als volgt. Komende zaterdag, 1 februari, organiseert de Schroederschool, waarop de beide olijkerds dagelijks hun lessen volgen, een enorm Pleinfeest. Het thema is: Oriëntal. Dit betekent dat de Olijke Twee verkleed dienen te verschijnen in een oriëntaalse outfit. Uw Hoofdredacteur diende daarom gisteren met de beide olijkerds op stap te gaan om te trachten passende kledij te verkrijgen. Het werd een enorm feest. Levi, de jongste olijkerd spotte namelijk een driedelig kostuum van fluweel, compleet met stropdas en hoge hoed. "Kijk, dan ben ik een Oosterse Tovenaar", zo berichtte het mannetje. Met geen mogelijkheid was hij te bewegen tot een kledingkeuze die het meedoen aan allerlei spelletjes zou vergemakkelijken. Dochterlief Julia koos voor een geheel ander genre kleding. Gehuld in een jurk met een bijpassend hoedje heeft zij meer weg van een kindbruidje dan van een buikdanseres. Maar goed, Uw Hoofdredacteur vond het uiteindelijk allemaal prima. Komende zaterdag zal het tweetal hun keus beslist nog wel eens willen heroverwegen.

Maar wat heeft deze uiteenzetting nu eigenlijk van doen met de verbouwing tot circustent, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, het bleek dat zoonlief Levi in zijn kledingkast een tweede hoge hoed voorradig had. Deze diende per omgaande te worden gedragen door Oom Albert, zo wist het mannetje. Nu mist Oom Albert aan een van zijn handen de helft van een vinger nu het missende gedeelte, vele jaren geleden, door een zaag werd gescheiden van het resterende gedeelte. En, met kleding als een Oosterse Tovenaar, wordt zo'n handicap dan onmiddellijk misbruikt. Zoonlief goochelde een kistje tevoorschijn met een deksel. Tegen het kistje aan werd de betreffende hand van Oom Albert geduwd, waarbij de klep hard werd dichtgeslagen. Daardoor leek het alsof het missende gedeelte van de vinger in het kistje achterbleef. Hilariteit alom en reden om een circustent te bouwen in de tuin van Huize Hoofdredacteur. Doorlopend bestaat daar nu de gelegenheid een uitvoering van de beide Tovenaars bij te wonen. Aan vingervlugheid geen gebrek derhalve. U ziet, zo komt Uw Hoofdredacteur het weekeinde wel weer door. Morgen is het immers alweer afgelopen en start een geheel nieuwe werkweek. Een werkweek die waarschijnlijk weer de nodige avonturen zal opleveren. Hoe het ook moge zijn, U kunt er vast en zeker in de komende edities meer over lezen.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten