Totaal aantal pageviews

maandag 28 januari 2013

Geslaagd voor BOOW.....

Na een regenachtige nacht is op Curaçao de maandagochtend aangebroken. Het is vandaag maandag 28 januari 2013 en een nieuwe werkweek is reeds van start gegaan. De komende vijf dagen zal het weekeindgevoel steeds verder worden verdrongen en wordt de aandacht weer gericht op de dagelijkse gang van zaken op dit zo fraaie eiland. De dagelijkse gang van zaken is immers omgeven met zo ontzettend veel ingewikkeldheden, dat het weekeindgevoel in een mum is verdwenen. Maar goed, het is nu eenmaal niet anders! Het wordt weer een drukke week binnen Huize Hoofdredacteur. Immers, er wachten verjaardagen en een Pleinfeest. Echter, voordat het zover is, is het hoog tijd U even bij te praten over de ontwikkelingen van de afgelopen vierentwintig uur op dit eiland.

Met grote vreugde kan Uw Hoofdredacteur U berichten dat de heer Pinoccio het afgelopen weekeinde is geslaagd. Zoals U zich vast nog wel weet te herinneren is de heer Pinoccio dagelijks druk doende met de training voor het examen van duikinstructeur. Nu ging Uw Hoofdredacteur er gemakshalve van uit dat deze opleiding, die enige maanden doorlooptijd kent, zou worden afgesloten met een integraal examen die alle lesstof zou moeten toetsen. Niets bleek gisteren echter minder waar te zijn. Wat was namelijk het geval? Welnu, het blijkt dat de opleiding die de heer Pinoccio volgt, een deelopleiding kent. Deze deelopleiding blijkt op te leiden tot de titel "Bijzonder Opsporingsambtenaar Onder Water", de zogenaamde BOOW! En, daarmee werd de heer Pinoccio gisteren op een geweldige wijze geconfronteerd.

Wat was namelijk het geval? Welnu, ook gisteren diende de heer Pinoccio zich weer vele tientallen meters te laten afzinken naar de bodem van de Caribische Zee. Nu is Pinoccio een speurneus bij uitstek, zijn naam heeft hij immers niet voor niets gekregen. Naast de vele mooie vissen en andere creaturen die hij steevast liefdevol fotografeert, viel plots zijn blik op iets geheel anders. In dit geval bleek het te handelen om een op de zeebodem liggende portemonnee. Onmiddellijk had de heer Pinoccio in de gaten dat deze beurs er waarschijnlijk in het kader van de BOOW opleiding zou zijn beland, dus voerde hij de geldbuidel mee tijdens het opstijgen naar veilige hoogte. Aanbeland op het land, bleek de portemonnee allerlei pasjes, een identiteitskaart, een pasfoto, een telefoonnummer en nog veel meer, te bevatten. Snel toetste de heer Pinoccio het telefoonnummer in om vervolgens geconfronteerd te worden met een wel zeer verbaasde dame. Het bleek dat enige tijd geleden haar tas, tijdens een inbraak, uit haar auto was gestolen. In de tas bevond zich de portemonnee. Dolblij was de dame met de vondst van de heer Pinoccio. "Wat wilt U hebben als dank heer Pinoccio", zo vroeg de dame. "U mag werkelijk alles bedenken wat U wilt!" De heer Pinoccio stotterde en hakkelde eens wat, werd enigszins rood en bedankte hartelijk voor alle aangeboden gunsten. "Het giet mie slechts om de BOOW", zo berichtte hij nog alvorens hij snel afscheid van de dame nam. U ziet, een groot speurneus is geboren!

In Huize Hoofdredacteur verliep het weekeinde eigenlijk zeer rustig. Moeder de vrouw was vooral druk doende met haar studie, nu zij zich in de eindfase van de PABO bevindt. Uw Hoofdredacteur vermaakte zich met wat luisteren naar muziek en was het grootste gedeelte van het weekeinde druk met het angstvallig ontlopen van de twee, in het zwart gehulde, goochelaars die veel aandacht vroegen. U ziet, het was voornamelijk erg relaxed in Huize Hoofdredacteur. Het geheel werd echter pas echt ontspannend toen Moeder de vrouw meldde dat zij ingrediënten voor een BBQ had in weten te slaan. Immers, uitkijkend over de blauwgekleurde zee met in je hand een garnalenspies, een stokbroodje en een glaasje wijn, is het leven zo gek nog niet. Gelukkig is het, sneller dan snel, binnenkort vanzelf weer weekeinde!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten