Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 mei 2013

Voortschrijdend inzicht of.......????

Het is inmiddels de laatste dag van de maand mei op het lekker warme eiland Curaçao. Vrijdag 31 mei 2013 is het, om wat specifieker te zijn. Het is de laatste werkdag van de week alvorens een, voor Uw Hoofdredacteur, uitermate druk weekeinde zal gaan aanbreken. Maar daarover later meer. Zojuist heeft Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee afgeleverd op school en daarbij nam hij voorlopig  afscheid van dochterlief Julia die gaat logeren bij een vriendinnetje. Dat betekent dat het onmiddellijk een stuk rustiger zal worden in Huize Hoofdredacteur dit weekeinde. Voeg daarbij het feit dat Moeder de vrouw, vanwege een onverwacht ingrijpende familiegebeurtenis in Nederland, met spoed naar datzelfde Nederland zal moeten vliegen, en U begrijpt dat het uitermate stil zal worden in Boca Sami. Nou ja stil, Uw Hoofdredacteur zal fiks aan de bak moeten nu de zorg voor het huishouden de komende week slechts op zijn schouders terecht zal gaan komen. Het vergde dus wel het een en ander aan organisatie om alle activiteiten de komende week, zoals daar zijn muziekles, karate, ballet, streetdance en verschillende verjaarspartijtjes, verantwoord in de planning weg te zetten. Uiteindelijk is dat allemaal echter prima gelukt, met dank aan collega Bullie, en kan Moeder de vrouw gerust per grote KLM Boeing het luchtruim kiezen. Ook voor de Olijke Twee bleek de plotselinge trip van Moeder de vrouw geen onoverkomelijk probleem, mits Uw Hoofdredacteur beloofde dat er eveneens sprake zal zijn van een "rijstvrije" week. Welnu, schermen met McDonald's doet wonderen, Uw Hoofdredacteur weet dat inmiddels uit eigen ervaring.

De politieke schermutselingen op dit zo mooie eiland duren nog immer voort. In een eerdere editie deed Uw Hoofdredacteur al uitgebreid verslag van de strijd tussen "de vijf" en het hoofdbestuur van de politieke partij Pueblo Soberano. Welnu, wat er zich heeft afgespeeld weet niemand buiten de betrokkenen zelf, maar het was wel zeer verrassend te noemen dat de leden van het genoemde hoofdbestuur gisteren massaal hun ontslag indienden. Had dit bestuur een dag eerder nog het stellige voornemen uitgesproken om de vijf dissidenten wellicht te royeren, waardoor opnieuw een politieke crisis op dit eiland zou gaan ontstaan, gisteren verdween dat voornemen als sneeuw voor de zon. Kwam men spontaan tot inkeer, werd men wellicht onder druk gezet vanwege de enorme financiële belangen die nu immers onlosmakelijk zijn verbonden met politieke macht op Curaçao, we zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen. Nu laat het vervolg zich raden: het bestuur is inmiddels deels afgetreden en daarmee is de noodzaak om uit de partij te stappen voor de "vijf" niet langer aanwezig.
En, zo zal het dan ook waarschijnlijk zo zijn dat komende maandag, 3 juni, de nieuwe bewindslieden zullen worden geïnstalleerd met de heer Ivar Asjes als nieuwe Minister-president van Curaçao. De heer Asjes, op wie tijdens de laatste verkiezingen zo ongeveer 830 stemmen werden uitgebracht, lijkt daarmee definitief de macht binnen Pueblo Soberano te hebben verworven. Onder een groot gedeelte van de inwoners van dit eiland leidt dit tot ongeloof en angst. Men is bang dat de relatie met de andere landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, die juist de afgelopen maanden weer enigszins was genormaliseerd, wederom snel zal verslechteren. Daarnaast heerst ongeloof nu velen zich volstrekt niet kunnen voorstellen dat de heer Asjes, die niet bepaald van onbesproken gedrag is, ongeschonden door de zogenaamde ministeriele screening is gekomen. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur houdt het erop dat de heer Asjes maandag zal worden geïnstalleerd. Dat Curaçao voorlopig weer een ongewisse toekomst tegemoet zal kunnen zien, dat staat echter buiten kijf! Daarmee kan Uw Hoofdredacteur zich echter voorlopig niet vermoeien. Hem wacht immers het huishouden!

Wordt vervolgd.....       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten