Totaal aantal pageviews

maandag 1 juli 2013

Op reis!

Vandaag is het maandag 1 juli geworden op het hete en hectische eiland Curaçao. Heet omdat de temperatuur de dertig graden Celsius weer fiks te boven gaat en hectisch omdat Moeder de vrouw en de beide olijkerds over een paar uurtjes zullen wegvliegen richting Nederland. En, dan weet U het wel: de koffers moeten worden gepakt terwijl de Olijke Twee niets anders doen dan vragen "of het al bijna tijd is." Zo tegen de klok van vieren, althans wanneer er geen sprake is van vertraging, zal de grote blauwe KLM vogel zich losmaken van de startbaan en zal de vakantie eerst echt een aanvang gaan nemen. Drieënhalve week zal de vakantie gaan duren. Wat zal het stil worden in Huize Hoofdredacteur. Voor zijn wasjes dient Uw Hoofdredacteur al onmiddellijk een noodoplossing te zoeken nu de recent aangeschafte wasmachine de geest heeft gegeven. Het begint dus al goed.

Het is maandag vandaag hetgeen zoveel betekent als zit het weekeinde er weer op. Een weekeinde dat overigens uitermate gezellig van aard was. Op zaterdag was sprake van de allerlaatste muziekles van het schooljaar en kon zoonlief Levi nog juist op de valreep een witte band voor zijn blokfluitspel bemachtigen. Daarna werd het tijd voor het gezin Hoofdredacteur om richting speelgoedzaak te rijden. Immers, de beide olijkerds hadden een geweldig schoolrapport waarvoor zij een presentje mochten uitkiezen. Welnu, Uw Hoofdredacteur had het eigenlijk wel kunnen voorspellen. Zoonlief zocht namelijk weer eens een bouwdoos uit, ditmaal van een robot. Slechts een uur of zes was Uw Hoofdredacteur druk doende met het in elkaar zetten van het ding. Geweldige cadeautjes zoek het ventje toch altijd uit!
Nadien was de familie Hoofdredacteur genood om de maaltijd te komen gebruiken bij Jeroen en Michelle, buren van enige huizen verderop. In zijn werkelijk prachtige keuken bereidde kok Jeroen een overheerlijke Mexicaanse maaltijd. Gezien het feit dat Michelle welhaast dagelijks werkzaam is in een exclusieve wijnzaak, was er ook aan heerlijke dranken geen enkel gebrek. De Olijke Twee mochten zelfs blijven logeren, hetgeen betekende dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur geen enkele haast hadden om huiswaarts te keren. Bovendien verkregen beiden door de logeerpartij de mogelijkheid om op de zondagochtend wat langer dan gebruikelijk in de echtelijke sponde te verblijven. Heerlijk!

De zondag was dus eigenlijk de laatste dag dat het gezin Hoofdredacteur voltallig was nu de vakantie vandaag daadwerkelijk gaat beginnen. Moeder de vrouw was al druk doende met het treffen van voorbereidingen voor de lange reis. Dientengevolge, om dit ingewikkelde proces niet te verstoren, werd Uw Hoofdredacteur richting strand gebonjourd, met in zijn kielzog de beide olijkerds. Het werd het strand van Hooks Hut, thans geheten Pirate Bay. Heerlijk gelegen in de schaduw van een grote boom, vergezeld door een goed boek, kwam Uw Hoofdredacteur de middag meer dan uitstekend door. Toen vervolgens, later op de middag, Moeder de vrouw zich meldde, werd besloten te gaan dineren op hetzelfde strand. U ziet, de weekeinden zijn werkelijk zo gek nog niet op dit zo fraaie eiland.

Nog enige uren, dan breekt dus voor Uw Hoofdredacteur een periode van stilte, rust en eenzaamheid aan. Alle tijd om U dan weer dagelijks te voorzien van nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur." De laatste zes maanden overigens waren er in totaal zoveel edities dat het Uw Hoofdredacteur binnenkort vast weer zal gelukken al die edities te bundelen tot een boek. Alweer het zesde in een lange reeks. Het is maar dat U het weet.....

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten