Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 november 2013

"Daar komt de politie aan!"

Terwijl op het zo fraaie eiland Curaçao de regen werkelijk met bakken tegelijk uit de hemel valt, is het vandaag vrijdag de eerste november 2013 geworden. Het lijkt erop alsof het regenseizoen van start is gegaan. Uw Hoofdredacteur zou namelijk anders volstrekt niet kunnen verklaren waarom er gisteren en de afgelopen nacht zulke enorme hoeveelheden water naar beneden kwamen vallen. Tjonge, wat is het nat! En, gezien de daarmee gepaard gaande daling van de temperatuur, voelt het met slechts 25 graden Celsius bijzonder koud aan vandaag. En dat terwijl het gezin Hoofdredacteur vandaag nog een feestje heeft. Immers, aan het einde van de dag wordt het gezin Hoofdredacteur verwacht op een zogenaamd Halloween feest! Het is daarbij de bedoeling om, fraai en passend uitgedost, te verschijnen op een party in de wijk Jongbloed, waarna de aanwezige kinderen de gehele buurt zullen trachten te verleiden tot het afgeven van allerlei lekkernijen. De bijdrage van Uw Hoofdredacteur is overigens ook niet gering. Van hem wordt verwacht dat hij de circa 18 aanwezige kinderen volledig inpakt in toiletpapier. Iets waar Uw Hoofdredacteur zich dan nu ook al ten zeerste op kan verheugen; hij is immers bijzonder op zijn rust gesteld!

De jongste olijkerd, Levi geheten, kende echter gisteren al een voorproefje op de party van vanavond. Hij werd namelijk genood door Lotje, zijn vriendinnetje, om in haar woonwijk, verkleed en wel, de buurt onveilig te gaan maken en te trachten snoep te verwerven. Dat alles ook ditmaal onder het thema Halloween. Uw Hoofdredacteur werd tegen de klok van achten in de avond verwacht om het mannetje weer te komen afhalen. Zoonlief bleek een passend kostuum te dragen nu Uw Hoofdredacteur hem in een enorm clownspak aantrof. In zijn handen droeg de Pipo een grote plastic tas welke, bij nadere controle, vol bleek te zitten met allerhande snoepgoed. "Hebben jullie het leuk gehad?" zo vroeg Uw Hoofdredacteur aan het jeugdige stelletje. Beiden bleken echter oprecht verontwaardigd te zijn: "Moet je kijken Pap! Bij veel huizen kregen we inderdaad snoep tijdens my first Halloween ever. Maar er was een huis, nou ja! Weet je wat we daar kregen? Een mandarijn en een flessenopener. Nou ja zeg, dat is toch echt geen snoep? Vind je dat niet gek Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was oprecht begaan met het feit dat beiden dit kon overkomen. Vanavond dus maar een nieuwe, hopelijk meer succesvolle, poging wagen.
Hoewel de zon momenteel dus aan Curaçao voorbij gaat, zijn er in Huize Hoofdredacteur wel degelijk zonnestraaltjes te herkennen. Ditmaal in persoon van Moeder de vrouw. Wat is er namelijk aan de hand? Welnu, zoals U zich wellicht nog weet te herinneren besloot Moeder de vrouw, alweer enige tijd geleden, over te gaan tot het aanschaffen van een heuse gitaar. Om daarmee vervolgens, wekelijks, gitaar- en zangles te gaan volgen bij muziekleraar Roeland. Om er voor te kunnen zorgen dat blindelings akkoorden op het snaarinstrument kunnen worden gevonden, dient Moeder de vrouw dagelijks dan ook fiks te oefenen. Nou, en daarvan krijgt de rest van het gezin Hoofdredacteur dan ook beslist een portie mee. Al wekenlang wordt er, door Moeder de vrouw, geoefend op een specifiek lied. Deze fraaie song is geheten: "Daar komt de politie aan." Leidde deze tekst de eerste dagen nog tot diverse verstopacts van de jongste olijkerd, inmiddels is dat enigszins veranderd.
Het gehele gezin Hoofdredacteur namelijk, zingt vanaf het moment van opstaan tot op het moment dat 's avonds onder de wol wordt gekropen: "Daar komt de politie aan, tu-du-tu-du-tu-du!" Persoonlijk denkt Uw Hoofdredacteur inmiddels dat het wellicht een goede zaak zou zijn om eens even persoonlijk contact te gaan leggen met muziekleraar Roeland. Zou Uw Hoofdredacteur dat namelijk niet doen, dan rest hem en zijn beide kinderen waarschijnlijk niets anders dan over een weekje een professionele psychiater te gaan bezoeken. Zelfs 's nachts droomt het gezin Hoofdredacteur immers over de politie die eraan komt. Het wordt dus hoog tijd om de muziekleraar te verzoeken eens een ander liedje te gaan instuderen. Tu-du-tu-du-tu-du!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten