Totaal aantal pageviews

maandag 20 januari 2014

Blue Monday!

Het is vandaag maandag 20 januari 2014 geworden op het tamelijk koude eiland Curacao. Weliswaar schijnt zo af en toe de zon, valt er soms een buitje regen, maar met zeewater dat een temperatuur kent van slechts 24 graden Celsius, is het op dit zo fraaie eiland tamelijk fris. Er waait een harde wind en het lijkt wel alsof op Curacao de eerste tekenen van de herfst zich gaan aandienen. Het weekeinde zit er weer op en een nieuwe werkweek is inmiddels alweer van start gegaan. In alle vroegte, het was immers nog donker, vertrok Moeder de vrouw al naar haar dagelijkse werkkring terwijl de Olijke Twee zojuist door Uw Hoofdredacteur op het schoolplein zijn afgeleverd. Een nieuwe dag staat derhalve op het punt van beginnen. Echter, vooraleer Uw Hoofdredacteur zich stort in de reguliere dagelijkse beslommeringen, is het hoog tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Uw Hoofdredacteur kreeg het nieuws via verschillende kanalen aangeboden. Het schijnt zo te zijn dat de dag van vandaag bekend staat als "Blue Monday." Nu wist Uw Hoofdredacteur niet van het bestaan van zo een dag, maar inmiddels is hij volledig bijgepraat. Het is namelijk zo, althans zo meldden de verschillende media, dat er vandaag sprake is van de meest deprimerende dag van het jaar. Nou, U begrijpt, dat is nog eens iets om naar uit te kijken! Een kort moment speelde Uw Hoofdredacteur hedenochtend dan ook met de gedachte om, toen de wekker zich meldde, de dekens over zijn hoofd te trekken en het bed vandaag niet te gaan verlaten. Die gedachte leek hem vervolgens toch wel enigszins deprimerend te zijn, waardoor het gelijk van de media al direct werd bewezen. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd welke ellende hem vandaag allemaal ten deel zal gaan vallen. "Blue Monday", eigenlijk een dag die hem wel gestolen kan worden!
Het weekeinde werd door het gezin Hoofdredacteur, in gezelschap van hun beide logees, welhaast volledig doorgebracht in Huize Hoofdredacteur. Weliswaar diende op zaterdag een bezoek te worden gebracht aan de zang- en blokfluitles van de Olijke Twee, maar de zondag was feitelijk een echte rustdag. Overigens was het voor de jongste olijkerd, Levi geheten, zijn laatste blokfluitles nu het mannetje erin slaagde de felbegeerde zwarte band te verwerven. Voortaan kan het ventje zich derhalve volledig wijden aan het leren bespelen van een viool. Gisteren werd daartoe al een eerste aanzet gegeven toen de olijkerd besloot om Oom Albert de grondbeginselen van het edele vioolspel bij te gaan brengen. De klanken die Oom Albert vervolgens uit het instrument wist te persen, zullen in elk geval waarschijnlijk maken dat er zich in de tuin rond Huize Hoofdredacteur de eerste weken geen leguanen meer durven vertonen. Waar een muziekles al niet goed voor is!

Naast het voortbrengen van allerlei muzikale klanken werd er dit weekeinde door verschillende bewoners van Huize Hoofdredacteur fiks gesport. Al eerder schreef Uw Hoofdredacteur immers over de noodzaak om de beschikking te hebben over een fiets. Welnu, dat kwam allemaal prima voor elkaar waardoor de mogelijkheid ontstond om, in de vroege ochtend, een eind te fietsen en tegelijkertijd een film te bekijken op de laptop. De animo om te sporten bleek dan ook groot, zeker bij Oom Albert, Moeder de vrouw en de jongste olijkerd. Uw Hoofdredacteur daarentegen hield zich verre van deze martelwerktuigen. Een rustdag is immers een rustdag? Per dag fietsten de sporters zeker anderhalf uur; zo lang duurde immers ook de film. Toen er vervolgens ook nog eens vele baantjes werden getrokken in het zwembad werd het Uw Hoofdredacteur alras duidelijk dat er over twee maanden, wanneer de beide logees weer huiswaarts zullen keren, geen enkele sprake meer zal zijn van overgewicht in het vliegtuig!
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten