Totaal aantal pageviews

maandag 13 januari 2014

Een triest weekeinde.

Het is maandag 13 januari 2014 geworden op het zonnige eiland Curacao. Het weekeinde behoort inmiddels alweer tot het verleden nu er een nieuwe werkweek is aangebroken in "De West." Moeder de vrouw vertrok daarom vroeg in de ochtend naar haar leerlingen en de Olijke Twee zijn afgeleverd bij hun school. Het was me het weekeinde wel op dit normaliter zo fraaie eiland. Uw Hoofdredacteur schrijft inderdaad "normaliter", want het afgelopen weekeinde gaat niet bepaald de boeken in als een erg mooi weekeinde. Gisteren werd namelijk bekend dat het verkeersongeval dat vorige week woensdag het leven kostte aan een Nederlandse toerist inmiddels een tweede slachtoffer heeft geeist. Ook de echtgenote van de eerdergenoemde toerist blijkt inmiddels helaas te zijn overleden. Een ongeval dat werd veroorzaakt omdat een andere automobilist, naar het schijnt zonder te beschikken over een rijbewijs, plotsklaps een file trachtte in te halen en daarbij frontaal op de auto van de toeristen botste. Daarnaast werd gisteren een fietser aangereden waarna de veroorzaker er als een speer tussenuit kneep. De fietser ligt inmiddels in kritieke toestand in het ziekenhuis en dus kan het zomaar zijn dat er, in de eerste weken van het jaar 2014, al drie dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren zullen zijn. Triest, vreselijk triest; andere woorden heeft Uw Hoofdredacteur er niet voor. Eens te meer maken deze verschrikkelijke gebeurtenissen duidelijk hoe gevaarlijk het deelnemen aan het verkeer op Curacao eigenlijk is!

Gisteren meldde het gezin Hoofdredacteur zich, ergens in de middag, bij "The Movies." Het was immers daar, in die bioscoop, dat een bezoek zou worden gebracht aan de rolprent met de titel: "Mees Kees op kamp." Gewapend met een hotdog voor dochterlief Julia en een werkelijk enorm grote zak popcorn voor de jongste olijkerd die luistert naar de naam Levi, werden de luxe zetels ingenomen. Na slechts een half uurtje reclameboodschappen voorgeschoteld te hebben gekregen begon uiteindelijk de film. Terwijl de ene na de andere knuist vol popcorn in zijn mond verdween, lachte de jongste olijkerd vol overgave om de capriolen die in de film getoond werden. Het moet gezegd, de familie Hoofdredacteur genoot met volle teugen van een dik uur film in een welhaast lege bioscoop. De zondagmiddag werd dientengevolge op een prima en plezierige wijze besteed.
Nog maar een paar dagen en dan is het weer zover. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zal Uw Hoofdredacteur, komende woensdag, Oom Albert en Tante Reinie van het locale vliegveld Hato gaan afhalen. Gedurende een maand of twee zullen zij hun intrek nemen in Huize Hoofdredacteur en gaan genieten van een welverdiende vakantie. U begrijpt, binnen het gezin Hoofdredacteur wordt ten zeerste naar hun komst uitgekeken. Eindelijk zal weer eens de mogelijkheid worden geboden om "plat te proat'n!" Daarnaast zullen de muzikale klanken van Marty Robbins en Jim Reeves waarschijnlijk weer veelvuldig te beluisteren zijn. Tegelijkertijd zal het een groot goed zijn om wat ondersteuning te mogen krijgen in de dagelijkse huishouding van het, toch drukke, gezin Hoofdredacteur. U ziet, de logees zullen vast en zeker weer de nodige avonturen gaan meemaken op dit heerlijk warme eiland. U zult er dan ook beslist over kunnen vernemen in de volgende edities van "Een Zonnig Avontuur!"

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten