Totaal aantal pageviews

dinsdag 7 januari 2014

Ezels!

Het is inmiddels dinsdag 7 januari 2014 geworden en het is al redelijk lang nacht op het zo fraaie eiland Curaçao. Toch zit Uw Hoofdredacteur paraat. Wat is namelijk het geval? Welnu, Uw Hoofdredacteur kan, door piekeraanvallen,  in het geheel niet in slaap komen en heeft derhalve, na een uurtje heen en weer te hebben gedraaid als Sjoukje Dijkstra in haar beste jaren, besloten dat het beter zou zijn om de echtelijke sponde maar definitief te gaan verlaten. Een besluit dat overigens hooglijk werd gewaardeerd door dochterlief Julia, de oudste olijkerd. Immers, zij meldde zich even na de klok van een uur met het bericht dat opgestaan plaats vergaan zou zijn. Er zit dan ook niets anders op dan U, na uren van gepieker, vast te gaan voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" op een tijdstip dat Curaçao normaliter slaapt. Zo kan er dus toch van de nood alsnog een deugd worden gemaakt?
 
Allereerst komt Uw Hoofdredacteur graag nog even terug op het geweldige evenement van het afgelopen weekeinde: "Fuikdag." Het was namelijk zo dat er vandaag meer duidelijkheid werd verschaft, door de officiële instanties, over de feitelijke gang van zaken tijdens dit evenement. Het was -zo bleek achteraf- nogal een gedoe. Bootjes die te vol waren geladen; papieren die ontbraken; geen geldige verzekeringen en noem maar op. Er werden dan ook nogal wat vaartuigen teruggestuurd alvorens ze de oversteek van Barbara Beach naar Fuik konden maken. Echter, een der kustwachtsurveillanten mompelde daarbij: "Ezels!" Zijn collega's lachten wat en zeiden: "Joh, je hebt gelijk. Maar het is wel feest vandaag. Laat gaan!!" De surveillant had echter, blijkens de achteraf gepubliceerde foto, wel degelijk gelijk. En dat nog wel zonder zwemvest, zonder papieren en zonder stuurman! Wat er tegenwoordig toch niet allemaal kan!
Dan was het gisteren weer eens zover! Nadat Moeder de vrouw, pakweg een week geleden, een gratis retourticket naar het Amerikaanse Miami won, was het gisteren opnieuw raak! Enige weken geleden had Moeder de vrouw immers, op haar werkplek, van de schoolleiding een lot gekocht dat moest leiden tot inkomsten voor een instantie die zich inzet voor het wel en wee van de gemiddelde viervoeter. Meestal verdwijnen die loten vervolgens uit de tas van Moeder de vrouw om ruimte te maken voor zaken die er echt toe doen, zoals kauwgom, lipstick, sleutels en dergelijke. Ditmaal bleef, bij hoge uitzondering, het lootje in de tas aanwezig. Toen de schoolleiding dan ook aangaf dat er mogelijk een prijs zou zijn gevallen op een der verkochte loten, werd de aandacht van Moeder de vrouw serieus getrokken. En inderdaad: Moeder de vrouw won een overnachting in het fraaie "Avila Beach Hotel" in Punda. U ziet, het jaar 2014 is, qua kansberekening, voor Moeder de vrouw prima begonnen.
Nog iets meer dan een week en dan is het weer zover. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zullen zij arriveren op dit zo fraaie eiland. Waren zij vorig jaar bijna niet naar huis te krijgen omdat de vlucht overboekt was, ditmaal wagen zij een hernieuwde poging. Volgende week woensdag is het dan ook zover dat Uw Hoofdredacteur Oom Albert en Tante Reinie van het lokale vliegveld Hato zal gaan afhalen. Slechts iets meer dan twee maanden zullen zij op dit warme eiland gaan verblijven. Eindelijk, de fabuleuze Indische rijsttafels van Tante Reinie zullen de geur van leguanen kunnen gaan verdrijven. Een autootje is voor beiden al geregeld. Een zwembad overigens ook. U begrijpt, het gezin Hoofdredacteur kijkt ten zeerste naar hun komst uit!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten