Totaal aantal pageviews

vrijdag 24 januari 2014

Toch niet humaan?

Het weekeinde is aanstaande nu het op het zo fraaie eiland Curacao vandaag vrijdag 24 januari 2014 is geworden. De laatste werkdag van deze week is inmiddels alweer geruime tijd geleden van start gegan en begon voor Uw Hoofdredacteur met een bezoek aan de loods op Industriepark Brievengat. Immers, kortgeleden kwam de melding dat er volgende week weer eens vier containers vol goederen dienen te worden gelost. Er diende dus ruimte te worden gemaakt in de betreffende loods, reden waarom Uw Hoofdredacteur deze ochtend al vele zweetdruppels heeft mogen vergieten. Echter, het vooruitzicht om van het snel naderende weekeinde te mogen gaan genieten maakt veel goed. In de loop van de middag is er al het eerste evenement om naar uit te kijken nu het "cluppie" van Uw Hoofdredacteur, de Heraclieden uit Almelo, het zal gaan opnemen tegen RKC. In Almelo is men er al helemaal klaar voor getuige de foto die Uw Hoofdredacteur ontving van de hartsvriendin van Moeder de vrouw, Monique geheten. Trots showde zij zoon Kay, alsof het mannetje al klaar stond voor vertrek naar het Polmanstadion. Met zulke supporters kan het toch vanmiddag haast niet mis gaan zou je denken?

Voor de beide viervoetertjes binnen het gezin Hoofdredacteur breekt vandaag eveneens een spannende dag aan. Zij dienen zich namelijk, aan het einde van deze zonnige ochtend, te melden bij mevrouw Doest, de locale dierenarts. Het is immers tijd voor hun jaarlijkse enting en dientengevolge zullen zij, op deze voor hen zo heuglijke dag, een aantal spuitjes toegediend krijgen. Iets wat de beide keffertjes al hedenochtend vroeg in de gaten hadden klaarblijkelijk omdat zij telkenmale trachtten zich te verstoppen in de grote tuin die Huize Hoofdredacteur omringt. Het zal hen echter niet baten nu Uw Hoofdredacteur onverbiddelijk is. Het zal dan ook, over enige uren, waarschijnlijk weer een herhaling worden van een jaarlijks terugkerend schouwspel. Al piepend laten de keffertjes zich vervoeren naar de dierenartspraktijk. Wanneer de auto wordt verlaten zal dan onmiddellijk worden geroken dat Uw Hoofdredacteur hen naar een vreselijke plek heeft getransporteerd, reden om het vrijwillige meelopen per direct te staken. Maar goed, het is voor een goed doel zullen we maar denken, al zullen de beide blaffertjes denkelijk een geheel andere mening zijn toegedaan.
In de keuken van Huize Hoofdredacteur is het al dagenlang een drukte van belang. U moet namelijk weten dat collega Bullie, vergezeld door zijn eega en een bevriend stel, komende zaterdag is uitgenodigd om in Huize Hoofdredacteur de maaltijd te komen gebruiken. Vanzelfsprekend betreft het dan niet zomaar een maaltijd nu is besloten dat Tante Reinie haar kwaliteiten als kokkin van rijsttafels zal gaan etaleren. Al dagenlang ruikt het in de keuken daarom alsof Uw Hoofdredacteur binnenkomt bij een Indisch Restaurant. Overheerlijke geuren doen hem dan ook al diezelfde dagen lang het water in de mond lopen. Echter, het adagium "Je mag er alleen maar naar kijken, maar aankomen niet!" is in deze volop van toepassing. Tot grote spijt van Uw Hoofdredacteur krijgt hij, welhaast dagelijks, aardappelen met rode kool of boontjes geserveerd terwijl elders in de keuken heerlijk gesmoord rundvlees hem toelacht. Zeg nu zelf, dat is toch volstrekt niet humaan? Tante Reinie is echter onverbiddelijk: er dient te worden gewacht met proeven tot, komende zaterdag, het geheel aan gerechten gaat worden gepresenteerd. Nou ja, geduld is een schone zaak zegt men. Al is Uw Hoofdredacteur het daar, in dit specifieke geval, volstrekt mee oneens!

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten