Totaal aantal pageviews

vrijdag 3 januari 2014

Hoppa!!

Het is vandaag 3 januari 2014 geworden op het ontzettend koude eiland Curacao. Althans, wanneer Uw Hoofdredacteur de berichtgeving in de kranten mag volgen. Dat doet hij overigens niet, nu het op dit zo fraaie eiland uitermate lekker qua temperatuur is. De zon schijnt en met een temperatuur die in de buurt ligt van de dertig graden Celsius, is het heerlijk vertoeven in de buitenlucht. Uw Hoofdredacteur is zojuist teruggekeerd in Huize Hoofdredacteur nadat de nodige boodschappen werden ingeslagen. Immers, gisterenavond laat, toen het gezin Hoofdredacteur terugkeerde van een lange reisdag, bleek de koelkast leger dan leeg te zijn. Inmiddels is de voorraad weer aangevuld en rest vandaag niet veel meer dan het ophalen van de beide trouwe viervoetertjes die de afgelopen week verbleven in het hondenhotel van Willemijn. De vakantie zit er dus weer op, en het gewone leven kan zijn doorgang weer gaan vinden.

De laatste dag in Medellin bleek overigens een memorabele. Het was immers de eerste januari en plots bleek het openbare leven in Colombia volledig te zijn stilgevallen. De restaurants waren dicht en het was niet of nauwelijks mogelijk om ergens een verkoelend drankje te verkrijgen. Gelukkig bleek er, op een pleintje in de burt van het hotel, een Grieks restaurant verscholen te liggen dat luisterde naar de naam "Mykonos." Aan een lange tafel zat een gezelschap Grieken die uitbundig vierden dat er een nieuw jaar was aangevangen. De ouzo vloeide dan ook rijkelijk en de sirtaki viel veelvuldig te beluisteren. Plots stonden de mannen op en begonnen zij te dansen. De eigenaar van het etablissement dook de keuken in en keerde even later terug met een enorme stapel borden. Onder de zeer nieuwsgierige blikken van de Olijke Twee werd het servies vervolgens aan diggels gegooid. U begrijpt, dat sprak de beide olijkerds bijzonder aan en al snel kwam dan ook de vraag of het servies, dat voor Uw Hoofdredacteur stond opgesteld en afkomstig was van de juist genoten maaltijd, alvast kapot kon worden gegooid. Uw Hoofdredacteur was dan ook maar net op tijd om te voorkomen dat de borden de grond zouden bereiken. Echter sindsdien doen de beide olijkerds niets anders dan loeren op een kans die zich voordoet!
Het was een zeer lange reisdag gisteren. In alle vroegte werd een taxi beklommen die het gezin Hoofdredacteur zou brengen naar de, vijfenveertig kilometer verderop gelegen, luchthaven. Het werd een tocht om nooit te vergeten omdat de taxichauffeur de vele haarspeldbochten als een volleerd coureur aansneed. Moeder de vrouw zag dan ook, binnen enkele minuten, bleker dan bleek. Uiteindelijk werd de luchthaven bereikt en kon de eerste turbulente etappe van Medellin naar Bogota worden afgelegd.  Na een uurtje wachttijd werd vervolgens de etappe van Bogota naar Aruba afgelegd. Op Aruba was er een wachttijd van enkele uren bedacht; wachttijd die overigens snel verstreek omdat het mogelijk was een ijskoud blikje Polar te scoren. Later, eerst tegen een uur of negen in de avond, werd de vlucht van Aruba naar Curacao afgelegd. Met andere woorden: het gezin Hoofdredacteur is eindelijk weer thuis. Met herinneringen aan een geweldige week vakantie in een prachtig land! Uw Hoofdredacteur kan het U dan ook beslist aanbevelen. Mocht U ooit in de gelegenheid zijn een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Medellin, laat het dan beslist niet na. U zult er vast en zeker geen moment spijt van krijgen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten