Totaal aantal pageviews

woensdag 8 januari 2014

Who pays the ferryman?

Vandaag is het, op het tamelijk bewolkte eiland Curacao, woensdag 8 januari 2014 geworden. Uw Hoofdredacteur is er, na een lange slapeloze periode, weer helemaal bij nu het hem de afgelopen nacht gelukte om de slaap wel te vatten. Wat kan een mens toch piekeren soms, niet te geloven. Nu is gepieker trouwens eigenlijk niets voor Uw Hoofdredacteur, zo leek het althans altijd te zijn. Echter, nu Uw Hoofdredacteur van verschillende kanten kreeg toegefluisterd dat je van piekeren rimpels overhoudt, denkt Uw Hoofdredacteur er ineens geheel anders over. Wanneer dat namelijk inderdaad zo is, dan kan het niet anders zijn dan dat Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk al zijn hele leven heeft gepiekerd. Maar goed, gepieker lost je problemen niet op, zo berichtte althans enigszins filosofisch Moeder de vrouw. De afgelopen nacht verliep daardoor probleemloos, waardoor de dag van vandaag fris en fruitig tegemoet kan worden gezien. Een dag die in het teken staat van het wegwerken van een fikse stapel werk overigens. Echter, daarnaast is het van belang om U, middels deze editie van "Een Zonnig Avontuur", bij te praten over het "wel en wee" in de West!

Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere berichtgeving, was er afgelopen zondag sprake van de jaarlijkse "Fuikdag" op Curacao. Het was er druk en bijzonder gezellig, zo werd door verschillende media bericht. Zo ongeveer alles wat ook maar een beetje drijven kon, had zich gemeld op de plaats van handeling: Fuikbaai. Dat dit echter ook zou gelden voor een enorme ferryboot, luisterend naar de naam "Ferry Krioyo", was echter niet voorzien. Het gevaarte, vele meters lang en enorm zwaar, werd door haar kapitein neergelegd midden tussen de vele jachten, badkuipen en andere te water gelaten attributen. Nu stond er echter, deze bewuste zondag, een stevige bries op het water. Welnu, de ferryboot bleek uitermate gevoelig voor deze fikse wind en geraakte op drift. Aangezien de motoren van het gevaarte klaarblijkelijk hadden besloten dat er op zondag sprake zou zijn van een rustdag, was de enorme boot plots onbestuurbaar. De reddingsorganisatie "Citro" moest er dan ook aan te pas komen om het gevaarte uiteindelijk weg te slepen uit de baai. Alvorens het zover was, gelukte het de kapitein overigens prima om een fiks aantal boten te beschadigen en het voor verschillende belangstellenden van een "Fuikdag" tot een "Duikdag" te laten worden. Gelukkig bleken er uiteindelijk geen slachtoffers te zijn gevallen. Hoe gemakkelijk had dat echter anders kunnen zijn!
Moeder de vrouw is dit jaar klaarblijkelijk helemaal in "the winning mood." Anders valt toch immers niet te verklaren dat het haar gelukte om allereerst een gratis retourticket, waarschijnlijk naar het mooie Miami, te winnen waarna vervolgens ook nog eens de mededeling kwam dat zij een hotelovernachting, in het plaatselijke Avila Hotel, kon afhalen? Welnu, vanmiddag is het dan zover! De gewonnen hotelovernachting dient officieel te worden overhandigd, hetgeen zal plaatsvinden in het feestelijke winkelcentrum van "Promenade." Nu ligt daar hemelsbreed een paar honderd meter vandaag nog een winkelcentrum: "Zuikertuintje" geheten. En het is juist daar, in dat winkelparadijs, dat sprake is geweest van een grote Kerst- en Nieuwjaarsactie. Voor een bepaald bedrag aan boodschappen ontving het winkelend publiek namelijk een lot. Dat lot moest voorzien worden van persoonlijke gegevens waarna een deel ervan, via een openstaande autoruit, in een gifgroene Seat personenauto diende te worden afgeleverd. Nu wordt er binnenkort een der loten uit de auto gevist en is de persoon, wiens naam op dat lot prijkt, de gelukkige winnaar of winnares van het autootje. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur gaat uit van een "kat in het bakkie!" Dientengevolge heeft hij Moeder de vrouw, vanochtend in alle vroegte, aangeraden het gifgroene monster maar alvast te gaan afhalen. Zij is immers vanmiddag toch al in de buurt!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten