Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 januari 2014

Niet geschoten is altijd mis!

Op het vandaag wederom zeer fraaie eiland Curacao is het inmiddels vrijdag 17 januari 2014 geworden. Het is nog vroeg in de ochtend terwijl Uw Hoofdredacteur al geruime tijd achter zijn typemachine zit om te kunnen voldoen aan een deadline die werd gesteld met betrekking tot het opleveren van een belangrijke rapportage. Dat is echter geenszins een straf, nu die rapportage gemaakt kan worden in de buitenlucht en onder begeleiding van het prachtige gezang van de vele vogels in de tuin van Uw Hoofdredacteur. Het is vrijdag vandaag, hetgeen betekent dat er vanmiddag een einde gaat komen aan een drukke werkweek. Daarnaast betekent het dat Uw Hoofdredacteur vanmiddag de deuren van zijn cafetaria weer open dient te gooien nu immers vrijdag in Huize Hoofdredacteur bekend staat als "frietjesdag". Mocht Uw Hoofdredacteur dat soms al vergeten, dochterlief Julia helpt hem daar zeker aan herinneren nu zij steevast, wanneer zij op de vroege vrijdagochtend wordt gewekt, meent te moeten memoreren: "Pap? Je weet toch wel wat voor dag het vandaag is? Het is namelijk frietjesdag! Krijg ik er dan ook een frikadel bij Pap?" U begrijpt, de dag van vandaag is weer vol uitdagingen voor Uw Hoofdredacteur, reden om U snel bij te praten over de actuele ontwikkelingen op Curacao middels deze editie van "Een Zonnig Avontuur!"

De beide logees in Huize Hoofdredacteur, Oom Albert en Tante Reinie, lijken inmiddels redelijk hun draai te hebben gevonden. Tante Reinie immers startte gisteren met een soort cursus "Antilliaans koken" en kwam uit de supermarkt tevoorschijn met ongeveer 3 kilo rode pepertjes. Het huishouden draaide dus onmiddellijk weer als vanouds. Oom Albert daarentegen houdt zich veel meer bezig met het vertellen van de meest fantastische verhalen waar, over het algemeen, geen touw aan vast valt te knopen. Zo ook dus gisteren. Uw Hoofdredacteur kreeg een verhaal voorgeschoteld dat werd ingeleid als volgt: "Wie woar'n moal in Duutsland bie un keerl. Den keerl vreug ons "Woj wa een hund koop'n?" Noe, toen heb wie eier kocht. Met dubbel dooiers! Mooi ohnie?" Het betreft, zo analyseerde Uw Hoofdredacteur, over het algemeen dus prachtige vertellingen met een begin en een eind. Het is helaas wat jammer dat het middenstuk telkenmale ontbreekt, hetgeen vervolgens maakt dat Uw Hoofdredacteur slapeloze nachten overhoudt wanneer hij tracht het verhaal nog enigszins feitelijk te reconstrueren. Maar goed, de beide logees blijven nog enige maanden waardoor het wellicht zal gelukken de veelal cryptische boodschappen uiteindelijk te ontcijferen.
Dan is het zo dat er binnenkort, op dit eiland, een spannende en vooral drukke week aanbreekt. Wat is namelijk het geval? Welnu, vanaf 21 januari zal het, gedurende een periode van iets meer dan een week, mogelijk zijn om een wapenvergunning af te gaan halen of Uw vuurwapen te laten keuren. Plaats van handeling is het Hoofdbureau van Politie aan de Winston Churchillweg. Nu is het zo, althans volgens Uw Hoofdredacteur, dat zo ongeveer elke ingezetene van Curacao een wapen tevoorschijn kan toveren. Of dat voor een wapenvergunning ook het geval is, waagt Uw Hoofdredacteur evenwel ernstig te betwijfelen. Het kan dan ook niet anders zo zijn of het moet enorm druk worden in het keuringslokaal de komende tijd. Omdat het schutters klaarblijkelijk slechts 20 tot 30 maal per jaar lukt om daadwerkelijk raak te schieten, is het daarnaast natuurlijk geweldig dat de mogelijkheid bestaat om het vuurwapen te laten keuren. Dat zal waarschijnlijk maken dat de cijfers die uitdrukken of het doel goed is geraakt, behoorlijk kunnen stijgen. Dus denkt U er maar aan: "Niet geschoten is altijd mis!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten